מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עדשות מגעבר13/05/2011
לפני כחודש קניתי לראשונה עדשות מגע חודשיות.
הבעיה שלי היא ראייה למרחק(בעין ימין יש לי 1.75- ובעין שמאל1.50-).
למרחק הראייה שלי מצויינת עם העדשות אבל מקרוב ממש קשה לי איתן.כשאני קוראת או לומדת אני מרגישה שממש קשה להסתכל על הכתוב.
חזרתי לאופטיקה והם החליפו לי את העדשות:עין ימין החליפו לי ל 1.50- ובעין שמאל החליפו ל1.25- בטענה שאולי ככה אוכל לקרוא עם העדשות יותר טוב.
השאלה שלי האם זה טוב שנתנו לי מספר קטן יותר ממה שיש לי?זה יכול לפגוע לי בראייה?
וממה יכולה לנבוע הבעיה שהייתה לי מלכתחילה?
תודה רבה,
שבת שלום(:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע - תגובה
דודו ראובן13/05/2011בר שלום.
הבעיה יכולה לנבוע מהרגלי הראיה לפני העדשות.
האם הורדת את המשקפיים בראיה לקרוב ? (קריאה)
הורדת המשקפיים מבטלת את המצב הטבעי שבו העין עושה "זום" לקרוב בקריאה.
עם עדשות זה קשה כי את לא מורידה אותם ובכל מצב בו את קוראת העין מבצעת את ה"זום " הזה, וזה קשה לה..
סיבה אפשרית נוספת היא שהמשקפיים במספר נמוך יותר.
הסיבות האחרות פחות נפוצות ולא אלאה אותך.
בכל מקרה . הפתרון שנתנו לך תקין לחלוטין ולא מהווה בעיה בריאותית.
אם הוא פתר את הבעיה אז תהיי רגועה..
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה נוספת
בר14/05/2011אני כבר כמה כמה ימים עם העדשות החדשות
והבעיה עדיין לא נפתרה.זה עניין של הרגל או שיש בעיה אחרת?
לדוגמא ממש קשה לי להסתכל עכשיו על המסך של המחשב,אני לומדת ברוב שעות היום ולפעמים אני פשוט מורידה את העדשות כי אני לא מסוגלת ללמוד.
היית ממליץ לי לנסות את העדשות עוד כמה ימים בכוח
או לחזור לאופטיקה שיינסו למצוא לי פתרון?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה נוספת - תגובה
דודו ראובן14/05/2011היי
לפני שאני ממליץ חייב לשאול.
1. האם השתמשת במשקפיים למחשב לפני העדשות או שהסרת אותן כשאת מסתכלת לקרוב?
2. אם כן השתמשת בהן לראיה לקרוב - איזה מספר מותקן במשקפיים?
3. מה הגיל ?
אתן לך המלצה בהתאם לתשובות
תודה
דודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
בר14/05/2011במחשב לפעמים הייתי משתמשת במשקפיים,אבל בזמן קריאה תמיד הייתי מורידה אותם.
המספר במשקפיים הוא:ימין 1.75- שמאל 1.50-
אני בת 22
אם אני אמשיך ללכת עם העדשות העכשויות (במידה קטנה יותר ממה שיש לי במציאות)
זה יכול לגרום לכך שהמינוס שלי יגדל?כי כרגע למרחק אני לא רואה 6:6 ולפעמים זה קצת מציק לי למרות שההבדל הוא רק ברבע מספר.
תודה רבה רבה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות - תגובה
דודו ראובן15/05/2011היי
לפי תשובתך הבעיה נפוצה.
משקפיים קל להסיר ולהרכיב.
עדשות לא..כרגע זה מציק לך בראיה לקרוב.
רבע מספר פחות זה תקין לחלוטין. בעדשות. ואת אמורה להסתגל לראיה במחשב.
לגבי אם המספר יגדל או לא:
יש דפוס די חוזר אצל אנשים שמפתחים קוצר ראיה שגדל והולך בגילאי 20-35 בערך.
רובם סטודנטים \אנשי משרד\תקועים מול מחשב...
אבל..
אחרי גיל 35 בד"כ זה נעצר.
אחרי גיל 40 זה מתחיל לרדת לאט לאט. (להשתפר!)
די דומה ל "פעמון גאוס" אם שמעת על המושג.
ראיתי כבר אלפי מקרים כאלה.
התחילו בכלום בגיל 20 . עלו למינוס 3 עד גיל 35. ומגיל 40 ירדו וירדו .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה
בר15/05/2011מקווה שאני אתרגל בקרוב..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)