מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עיוות קל וכאב ראש במשקפי ראיהגיא23/05/2011
שלום,
רכשתי משקפי ראיה חדשות בעלות מספר זהה לזה שאני מרכיב היום. כשהגעתי לקחתן מן החנות הרגשתי שבעין ימין אני רואה טוב, ואילו בעין שמאל יש עיוות קל, ולאחר דקות ספורות זה מתחיל להפריע לי בעין וגם לעשות קצת כאב ראש. בעיה כזו לא הייתה לי מעולם (אני מרכיב משקפיים זה עשרים שנה), ואני לא סובל מכל בעיה אחרת בעיניים.
המוכר הציע להחליף את העדשה, וכשהגעתי לקחת את המשקפיים שוב, הבעיה חזרה על עצמה. המוכר טען שכנראה הבעיה היא אצלי, שיש לי בעיה ב"צידוד" (כך הוא אמר) או משהו אחר. יש לי יסוד להאמין שהמוכר מרמה אותי ושהעדשה לא הוחלפה.
האם הבעיה עשויה להיות אצלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיוות קל וכאב ראש במשקפי ראיה - תגובה
דודו ראובן23/05/2011גיא שלום,
בעיות מוכרות , ניתקלתי בהן בעבר פעמים רבות.
הבדל בראיה בין משקפיים ישנים וחדשים בעלי מספר זהה לחלוטין יכול לנבוע מהגורמים הבאים:
א. הבדל בזווית פנטוסקופית. הכוונה היא - באיזה זווית יחסית לפנים המשקף מונח . (במבד הטל צד) . הבדל זווית גדול יוצר חוסר נוחות וצורך להסתגל למשקפיים.
ב. הבדל חומר בעדשה . עדשה בעלת מקדם דחיסות גבוה (דקה יותר, 1.67 לעומת 1.5 לדוגמא).
ג. מרכזים שונים. מרכז אופטי של העדשה גבוה או נמוך מהמשקף הקודם.
ד. מרכזים אופטיים עם מרחק שונה (לא גובה שונה אלא מרחק ) אחד מהשני.
ככל שהמספר גבוה יותר זה מורגש יותר.
כמובן שעלולה להיות גם טעות . מספר לא מדויק וכו.
אם אתה מרגיש אז כנראה שיש בעיה . ורצוי לרדת לשורש העניין ולטפל.
מקובל שיש להסתגל לעיתים יום או יומיים אבל לא יותר.
בברכה
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)