מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיער לבן שניראה אחרת מהשיער הרגילרותם18/05/2020
שלום בת 60 שכבר הפסיקה לצבוע בקדמת הראש השיער ניראה מוזר הוא לא חלק כמו השיער הקודם מתולתל ומרים את עצמו בצורה בולטת השאלה היא האם יש בעיה עם אגזור את השיער הלבן שניראה לא טוב זה בסדר לעשות לא יגרם נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער לבן
פרופ` חיים ראובני21/05/2020אין בעייה לגזור שיער לבן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם במרכז כף הרגלענת17/05/2020
שלום,
מזה שנים שקיים כתם חום במרכז כף הרגל שלי (מצ"ב תמונה), אני לא בטוחה שהוא גדל עם השנים.
האם זה עשוי להיות מסוכן?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה
פרופ` חיים ראובני21/05/2020לא ניתן לאבחן עפ"י תמונה...
פני לאבחון מסודר הכולל דרמטוסקופיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוון מוזר בציפורן הבוהןענת17/05/2020
שלום,
בשבועות האחרונים קיים גוון מוזר בחלק מציפורן הבוהן. צרפתי תמונה.
מה זה יכול להיות?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוון בציפורן
פרופ` חיים ראובני21/05/2020לא ניתן לאבחן עפ"י תמונה...
פני לאבחון מסודר הכולל דרמטוסקופיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס בפנים כתוצאה ממגע של מסכהדנה17/05/2020
היי,
מעולם לא היה לי הרפס בפנים (היה רק פעמיים באזור קטן מאד בשפה) ובפעם הראשונה שזה קרה זה היה לפני חודש - בעת עטיית מסכה- הרגשתי שזה מגרד ושורף וזה קרה ): זה לא עבר כי זה נפתח כל הזמן ונשארתי בבית ולא שמתי מסכה וזה התאחה... (ונשארה צלקת מגעילה) ואתמול שוב יצאתי ושוב אני רואה שצמחו 3 שלפוחיות קטנות וזה שוב מגרד ונראה לי שזה חוזר שוב. מה לעשות? מה לעשות שזה לא יקרה? ): זה ממש משאיר לי סימנים על הפנים. כתם מכוער....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס
פרופ` חיים ראובני21/05/2020ראה תגובתי בפורום השני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער ילדה בת 5 לאחר שפעת קשהטלי15/05/2020
שלום
בתי בת ה5 לפני כחודשיים אושפזה עקב חום גבוה מאוד וחשד לדלקת קרום המוח.
בוצעה לה בדיקה ויצא שלילי, לבסוף לאחר בדיקות הסתבר שזו שפעת קשה.
לאחר כחודשיים השיער שלה נהיה דליל, הלכנו לרופאת עור והוסבר כי זה 'מקרה קלאסי'.
הרופאה בכלל לא הסתכלה על הילדה. הבנתי שזה בעקבות הסטרס וההרדמה והחום הגבוה (בריחת טלוגן).
שאלתי כמה זמן אמורה להימשך נשירת השיער?
אני כל סירוק בוכה, אפילו סיפרתי אותה ועדיין הנשירה נמשכת.
אשמח לתשובתך בדחיפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
פרופ` חיים ראובני21/05/2020יכולה להופיע לאחר טראומה כנ"ל.
אבל במקביל כדאי לבצע בדיקות לנשירת שיער* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפם בשעווה ואדום שלא עוברבין15/05/2020
שלום
הורדתי שפם ברצועות קרות שעווה של ויט.
האדום לא עובר כבר חצי יום ונראה מגורה. יש לי כרגע במקרר טבעקוטן ובטאקורטן. משהו מזה יכול לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפם
פרופ` חיים ראובני21/05/2020אפשר לנסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים אדומים בגב לא מגרדיםיהודה15/05/2020
היי.
שנתיים סובל מכתמים אדומים עגולים בגב, קוטר של כארבע ס"מ, אינם מגרדים, קצת בולטים לא זוכר אם היו לבנים בעבר.
הרופא אמר פטריות שמש ונתן 2 כדורים
לא שינה במאום.
אולי לא פטריית שמש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים אדומים
פרופ` חיים ראובני15/05/2020אולי..
פנה לבדיקה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת ציפורניים דיפרוסליק תרחיץרון15/05/2020
האם נהוג לטפל בפטרת ציפורן ברגל עם דיפרוסליק תרחיץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת
פרופ` חיים ראובני15/05/2020לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה
רון15/05/2020מה עושים במקרה שרופאה אבחנה פטרת בציפורן והנפיקה מרשם כנ"ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמודקס בעור ובעינייםמוטי14/05/2020
שלום רב.
כבר כמעט שנה אני סובל מעור יבש בכמה מקומות בגוף שגורמות להופעה והיעלמות של פצעונים. כמו כן מדי פעם אני רואה כתמים אדומים על הגב כמו אחרי שיזוף שנעלמים אחרי מספר שעות.
בחודשים האחרונים גם העיניים שלי סובלות מיובש ודלקות וגם העור על האף ניהיה יבש. בחודש האחרון
הייתי כבר כמה פעמים אצל רופאי עור ואצל רופא עיניים והאבחון שלהם היה דמודקס בעור ופליפריטיס בעיניים. השתמשתי כבר כמה פעמים בקרמים אנטיביוטיים לפנים ושמפו רפואיים וכמן כן במשחות וטיפות אנטיביוטיות לעניים שלא נראה שמעלימות את הדלקת
האם יש איזה שהוא טיפול שיכול לעזור במקרה הזה והאם יש רופא אחד שיכול לייעץ לי טיפול כולל מבלי ללכת כל הזמן לרופא עיניים ורופא עור.
תודה ויום טוב
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמודקס
פרופ` חיים ראובני15/05/2020לא מכיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד ואודם ברגליים לילדה בת 5מעיין14/05/2020
ילדה בת 5 סובלת מגרד ברגליים עד הופעת אדמומיות לאורך הרגל ומאחורי הברכיים והופעה של מעין עקיצות. מה זה? האם אלרגיה? האם אקזמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד ואודם
פרופ` חיים ראובני15/05/2020אלרגיה ואקזמה = 2 מילים דומות..
אבחנה מומלצת לאחר בדיקה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעונים מגרדים על פני הגוף בגדלים שוניםאלי גולד12/05/2020
שלום, בן 70, מצב גופני טוב, פעיל גופנית. מזה כחודשיים מופיעים פצעונים באזורים שונים על פני הגוף, רגליים, ידיים, חזה, גב, עורף, הפצעונים מגרדים, מתחילים כקטנים ואינם נעלמים, חלקם גדלים לקוטר של עד 5 ממ ובולטים מעל העור. לפני כחצי שנה התחלתי תכנית בליווי נתורופת, לשיפור איכות חיים, הורדת משקל ושיפור לחץ דם, סוכר, כולסטרול וכו. במסגרת זו ירדתי כ-12 קג במשקל (מ 79 ל67 קג) והמזון שלי כיום אינו כולל בשר לסוגיו, לחם מקמח רגיל (למעט לחם פומפרניקל), דברי חלב, אוכל ירקות, קטניות, דגנים, פירות, דגים.
תרופות שנוטל: מיקרופירין, תרופות ליל"ד (אוקסק, לרקפרס), תרופות לכולסטרול (ליטורבה), יוטירוקס, פרומניקס, תוספי מזון: סופר Q10, סודיום ביקרבונט לטיפול בחמצת עקב אבנים בדרכי השתן,
מנסה להבין מה יכול להיות מקור הפצעונים. בביקור ראשון אצל רופאת עור רשמה לי משחה בטאקורטן G אך הפצעונים ממשיכים.
האם תוכל/י להתיחס? מצרף תמונה של פצעון שאינו נרפא מזה כחודשיים.
תודה
אלי גולד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים מגרדים
פרופ` חיים ראובני15/05/2020פצע שאיננו נרפא חודשיים: ממליץ לשקול ביופסיה אצל רופא העור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה על העור אחרי חזרה לגןאירנה11/05/2020
בוקר טוב,
אתמול הבן 4 חזר לגן, אחרי הגן הוא מאוד התגרד ונראה כאילו נעקץ מיתושים. הבוקר העקיצות היו נפוצות יחסית, נראות קצת יותר מלחיצות, צירפתי תמונות, חוששת שהוא פיתח אלרגיה לחומר החיטוי שרוסס בגן טרם חזרתם... כמו מה זה נראה ומה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקיצות?
פרופ` חיים ראובני15/05/2020כדאי להבדק .. כדי לאבחן .. תמונות לא מסייעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עור אטופית בפנים לילד בן 12ריקוש11/05/2020
הילד שלי משנולד סובל מאסטמה של העור ונזלת אלרגית כל הזמן היה יוצא לו פריחות בעור בקיץ שהיה מאוד חם השנה יש לו משהו מוזר וחדש שהתחיל כבר בחודש פברואר ורק נהיה חמור מיום ליום נהיתה לו פריחה אדומה ומגרדת בפנים הרופא עור נתן לו למקלחת ליפקאר סינדט וכן גם את הקרם גוף שלו .לפני כן אמר לי למרוח לו על הפנים במשך 5 ימים אפלומצין שמהר מאוד העלימה את הפריחה אך שהפסקתי שוב אחרי 3 ימים התחילה לו פריחה למרות שמורחת לו קרם 3 פעמים ביום וכן מתקלח ורוחץ פנים רק עם הסבון רחצה שהביא לי רופא העור.
יש לציין שאין שום מזון חדש או משהו חדש שהילד היה חשוף אליו לא יודעת מה לעשות ואיך כדאי להמשיך לטפל זה ממש פוגע בביטחון של הילד וכן מטריד אותו מה כדאי לעשות? האם יש סבון וקרם אחרים שיכולים יותר לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטופיק דרמטיטיס
פרופ` חיים ראובני15/05/2020ראי תשובתי בפורום האחר אליו שלחת שאילתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת מדים על שיער חודרני ופצעיםליאור חיים10/05/2020
היי. אני סובלת משיער חודרני במקומות שבהם יש שיער (אפילו שיער בהיר וחלש) וכתוצאה מכך יש לי גירודים ופצעים. חשוב לציין שיש שיערות חודרנית גם באזורים שאני לא מגלחת, האם מדים (מדי צבא) יכולים להגביר את התופעה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדים ופצעים ..
פרופ` חיים ראובני10/05/2020ךלפעמים כן .. כדאי לאבחן ולאשש את הקשר בין ה-2 ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיער
פרופ` חיים ראובני15/05/2020יתכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשי זמנים בין רואקוטן וחיסון פפילומהאור10/05/2020
שלום,
בת 20, טופלה בעבר בלייזר להורדת שיער, חודשים רבים לא עשתה טיפול בעקבות נטילת אנטיביוטיקה מינוציקלין.
אמורה להתחיל טיפול ברואקוטן, וגם מעוניינת להתחסן לפפילומה, ( לא חוסנה בעבר).
השאלות:
1. האם ניתן ליטול רואקוטן וגם לקבל את 3 המנות של הפפילומה.
2. בהנחה שאמורה לעשות, טיפול לייזר להורדת שיער, להתחיל רואקוטן, ולהתחסן לפפילומה,
מה סדר הפעולות המומלץ, ומה מרווחי הזמן בין פעולה לפעולה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן ופפילומה..
פרופ` חיים ראובני10/05/2020אין קשר בין השניים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)