מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה בפנים אחרי משחה לאקנהשירי01/04/2020
שלום אתמול הייתי אצל רופא עור לבעיית אקנה והוא נתן לי משחה תרוקלינדין שמתי פעם אחת בערב ובבוקר התעוררתי עם אלרגיה נוראית בפנים הפסקתי לשים את המשחה מה עושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות
פרופ` חיים ראובני04/04/2020ממליץ לחזור לרופא העור להערכה חוזרת וטיפול חוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בפנים בחודש באחרון- בלחיים ובסנטר, אישה גיל 31שני01/04/2020
שלום, אני בת 31, לוקחת גלולות (כ12 שנה), אין לי ילדים. בחודש האחרון התחילו להופיע לי פצעים אדומים על הפנים- על הלחיים ועל הסנטר. הפנים שלי תמיד קצת אדומות אבל הפצעים האלה זה משהו שהחמיר פתאום. מצרפת תמונה. אשמח לדעתך. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים
פרופ` חיים ראובני04/04/2020מהדווח שלך כנראה מדובר בפצעי בגרות ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסוראזיס קלה וכאב בקרקפתנוי31/03/2020
שלום
בקרקפת יש לי פסוראזיס קלה קיבלתי טיפול לקסמיאול ג׳ל
ואחרי 3 ימים לא חל שיפור
,לאחר שבוע יש לי כאב שאני מרימה את הראש ,
הכאב הוא בעורף איפה שיש לי את הפסוראזיס..
ובאיזה שמפו לשיער אני יכולה להשתמש
כי חסר בבתי מרקחת שמפו אלפוסיל?
מה עליי לעשות?
האם לגשת לרופא עור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסוריאזיס
פרופ` חיים ראובני04/04/2020אכן, כישלון טיפולי מחייב בדיקה חוזרת של רופאנעור..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה של העור- אבחנה של פריחה ללא גרד?רעות31/03/2020
לפני שנה הבן שלי (כשהיה בן 4 חודשים) הופיעה אצלו פריחה שאובחנה ע"י רופא ילדים ורופא עור כאסטמה של העור (למרות שהוא לא גירד כלל). הפריחה הייתה במשך כארבעה חודשים ואז נעלמה לחלוטין למשך כשמונה חודשים. לפני כחודש התחילה שוב הפריחה הזו להופיע אך גם הפעם ללא גרד. אציין כי ההתפרצות הראשונה הייתה גם היא בעונה זו של השנה.
השאלה שלי: האם יכול להיות שיש אסטמה של העור ללא גרד כלל ובלי שנראה שזה מציק לילד גם כשנוגעים בפריחה? אם לא, מה זה עוד יכול להיות? אם כן באילו דרכים ניתן לפעול כדי להעלים את הפריחה? האם יש צורך לבצע טסטים לאלרגיה? (היה לנו תור למרפאה בשניידר אבל בגלל שהפריחה נעלמה ביטלנו את התור)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטמה של העור..
פרופ` חיים ראובני04/04/2020לללא גרד האבחנה לא סבירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטמה של העור- אבחנה של פריחה ללא גרד?
רעות04/04/2020אז מה זה יכול להיות? מראה הפריחה זהה לשל אטופיק דרמטיטיס. גם רופאה בכירה ממחלקת עור בשניידר אבחנה זאת כך, שוב למרות היעדר גרד או סימנים אחרים לאי נוחות מצד הילד
גם למיטב הבנתי אטופיק מחייב גרד, אך מה זה עוד יכול להיות? בינתיים זה ממשיך להתפשט וכרגע נמצא באיזור המרפק, הלחיים, הסנטר, מאחורי הירכיים ובשישי התחיל להתפשט גם אל השוקיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטמה של העור..
פרופ` חיים ראובני04/04/2020עלייך לברר מול הרופאה בשניידר..
בפורם מסוג זה בלי לבדוק את הילד..לא ניתן לענות לך על שאלתך ..
הרבה בריאות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני צריכה לדאוג?עא30/03/2020
שלום, אני צעירה בריאה בת 28. לפני מספר חודשים הופיע על הירך שלי סימן לבן קטן מאד (מילימטרים ספורים) וטיפה בולט (כלומר לא לגמרי שטוח). הוא היה כל הזמן הזה ללא שינוי אבל בימים האחרונים הוא נראה לי ורדרד ולא לבן. לא חושבת שיש שיניו משמעותי בגודל או בצורה, אבל מפאת גודלו הקטן קשה לי להיות בטוחה לגמרי. האם אני צריכה לדאוג? בימים אלה אם אפשר להימנע מביקור אצל הרופא אני ממש מעדיפה. אם זה לא דחוף אני מעדיפה לבדוק את זה רק אחרי שהמצב ירגע, ובינתיים להישאר בבית. אז אשמח לדעת אם זה משהו שמחייב בדיקה דחופה או שזה סובל דיחוי של כמה חודשים.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדאוג
פרופ` חיים ראובני04/04/2020ניתןלקבליעוץ מסודר און ליין בכל קופה .. מומלץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער בהיר לילד בן 5ענבל29/03/2020
שלום רב
בני בן 5, ילד בלונדיני עד גיל 3 לערך. אחרי תספורת ראשונה השיער החל להתכהות.
לפני שעה עשינו חמצון בלונדיני בהיר מאוד.
כעת כמעט שנה אחרי שמתי לב שיש לא מעט שיער בהיר שאין לי מושג אם היה לפני או שמא נהיה בגלל החמצון או שמרמז על בעיה בעור.
ילד חיוני מאוד ללא כל בעית בריאות.
קראתי ששיער בהיר שאני מאוד בספק בצבעו.. בלונד/אפרפר/לבן.. מעיד על בעיות בריאותיות. האם מצריך בירור??
לאיזה סימנים יש לשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער בהיר
פרופ` חיים ראובני04/04/2020מהתיאור כנראה : גנטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם חום פתאומי בצידי הפה.חן27/03/2020
שלום וברכה!
לפני שבוע וחצי התחיל לי כתם חום בצידי הפה.יש לציין שלפני שבוע אולי קצת יותר התחלתי משחה הנקראת בטאקורטן כיון שהיה לי באצבע גירוד והרופא עור הביא לי. מיד הפסקתי חשבתי שזה אולי מזה.עבר שבוע בלי אבל לא רק שלא הפסיק לי אלא עבר לצד השני.ממה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם חום
פרופ` חיים ראובני27/03/2020צילום איננו מאפשר אבחון.
אני מניח שהכתם החום נגרם כתוצאה מהגרד..)על רקע עור מכע כהה) ..
לאשרור צריכה חהבדק אצל רופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד בשד שמאלי מתחת לפטמהרואן27/03/2020
לאחרונה מרגישה צורך לגרד בשד השמאלי וכשהסתכלתי ראיתי שיש משהו קטן לא יודעת איך להסבירו מתחת לפטמה. מצורפת תמונה. מה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד
פרופ` חיים ראובני27/03/2020תמונות לא מסייעות..
פנה לרופא לאבחון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד קבוע בעצם הבולטת של כף הרגלאביב26/03/2020
שלום דר'
יש לי גירוד קבוע בעצם הבולטת של כף הרגל [העצם של הבוהן, זו שבולטת מהצד הפנימי, שלפעמים עושים ניתוחים כשהיא בולטת מדי, למרות שאצלי היא ממש-לא בולטת באופן חריג].
הגירוד לא מובן לי, כי אין שום סימן על העור, לא קילוף ולא צבע שונה של העור.
אני מורח אמלה, אבל זה מטשטש לשעה שעתיים ושוב הגירוד חוזר. וזה מפריע לי.
האם יש לך המלצה למשחה או לטיפול מסוים לסלק את הגירוד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד קבוע
פרופ` חיים ראובני27/03/2020התיאור לא מסייע..
פנה לרופא לאבחון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית עור בקרקפתמיכל24/03/2020
שלום, מצרפת תמונה של פצע בקרקפת. האם מצריך ביקור אצל רופא עור בהקדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעייה בקרקפת
פרופ` חיים ראובני27/03/2020תמונות לא מסייעות..
פנה לרופא לאבחון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוי קונדילומה לאחר ביקור אצל רופא עורמאור22/03/2020
הייתי אצל אותו רופא עור פעמיים ולטענתו מה שיש לי זה כתוצאה מהחיתוך של העורלה בברית מילה...
אני בספק ואשמח לחוות דעת
בתמונה האיזור המסומן בשחור עליו אני מדבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה
פרופ` חיים ראובני23/03/2020הצילום לא ברור.. מציע לסמוך על הרופא שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים על הפנים שמחוברים כמו פיטריהאור21/03/2020
לבתי בת ה9 יש מעין קבוצת פצעים מחוברת ועוד פצעון בצד שני שנמצאים שם כבר כמה שבועות.
בשל המצב שאנו נמצאים בו אשמח לקבל את חוות דעתך.
אני מצרפת קובץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים על הפנים..
פרופ` חיים ראובני23/03/2020הצילום לא מאפשר אבחון..
פני לרופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת תרופת פסוריזיס על מערכת החיסון לאור הקורונהאיתן ג21/03/2020
שלום
האם תרופת ניאוטיגאזון לפסוריזיס מחלישה או מדכאת את מערכת החיסון?
אני שואל לאור מצב הקורונה ש"חזק" על מערכת חיסונית חלשה, אם כדאי להתחיל לי ליטול את התרופה ? קיבלתי מרשם אך לא התחלתי ליטול.
אודה לתשובתך
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נאוטיגזון
פרופ` חיים ראובני23/03/2020סביר שלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מדובר בשטף דם בציפורן הרגל?ענבל19/03/2020
שלום רב בת 34 לפני חצי שנה קניתי נעלי ספורט שלחצו צת על הציפורן ברגל מאז יש כמו שטף דם שלא עובר יש לי עוד חודש בדיקה אצל רופא עור, האם נראה דחוף יותר? איך מזהים מלמנומה בציפורן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שט"ד
פרופ` חיים ראובני23/03/2020הצילום איננו מאפשר אבחון
פני לרופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימן מוזר על הבטן... מה לעשות?יעל18/03/2020
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימן מוזר
פרופ` חיים ראובני23/03/2020בצילום לא ניתן לאבחן ..
פני לרופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)