מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גירוד בגוף שמתפשטמחמוד23/04/2020
אני כבר יותר מחודשיים סובל מגרד שהתחיל באזור בטן תחתונה ולאחרונה התפשט בכמה חלקים בגוף כמו בזרועות. אין אדמומיות ואין כאב.
תודה לעוזרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד
פרופ` חיים ראובני26/04/2020פנה לרופא עור לאבחון ולטיפול ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזוטרטינואין ועליה ב -CPKגלי23/04/2020
שלום רב,
בתי בת ה-15 נוטלת איזוטרטינואין (קיורטן) 20 מ"ג מזה 5 חודשים.
אני מבצעים ב. דם אחת לחודש.
עד כה הכל היה תקין
בבדיקה שבוצעה היום יצא ערך ה-CPK
831 U/L.כל שאר הערכים במסגרת הנורמה. האם יש להפסיק את הטיפול בתכשיר?
יש לציין שאתמול בערב היא עשתה פעילות גופנית מאומצת.
אודה לתשובתך.
בברכה,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CPK
פרופ` חיים ראובני26/04/2020סביר שזה בגלל המאמץ ולא בגלל הקיורטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפטה בפה.שואל23/04/2020
שלום
יש לי אפטה קטנה בתוך הפה היא לא כואבת אבל רואים אותה ממש בתוך הגרון ראה את זה הרופא ואמר שזה אפטה קטנה השאלה שלי איך אפשר שזה יעלם ולמנוע מאפטות לחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפטה..
פרופ` חיים ראובני26/04/2020בדר"כ עוברת .. תוך שבועיים..
אין שיטה טובה למניעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלת באגודל שנפתחהאורית22/04/2020
לבן שלי בן 9 יש יבלת באגודל כבר חודשיים
ממש בלוטה לא מציקה ולא מגרדת ולא כואבת
אתמול הוא נגע בזה וזה נפתח וירד מלא דם
מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יבלת..
פרופ` חיים ראובני26/04/2020לטפל כמו בכל פצע..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי במבנה הציפורןאנונימית22/04/2020
שלום דר,
שמתי לב לשינוי במבנה הציפורן רק באגודלים בידיים, נראה כמו ׳התאלות הציפורן׳. אשמח לשמוע מה יכולה להיות המשמעות לכך לפניי שהולכת לבדוק.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפורן
פרופ` חיים ראובני26/04/2020ללא בדיקה אין לי מושג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חודשיים פצע באףאמא21/04/2020
הבן שלי בן חודשיים פצע את עצמו באף עם הציפורן, זה ממש נראה עמוק כמו חתך/ שקע בעור ולא שריטה רגילה.. האם העור יתחדש ויתרפא לבד או שניתן למרוח משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע באף
פרופ` חיים ראובני26/04/2020כל פצע אמור להירפא..
ממליץ לשקול טיפול מקומי ע"י רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה סביב הפה גיל שנתייםדקלה20/04/2020
שלום,
בני בן השנתיים סובל תקופה של כחודש מפריחה סביב הפה.
הוא לא אכל משהו חדש, ככה שלא התגלתה רגישות מסוימת.
יוצאות לו בלסת התחתונה 3 שיניים, האם יתכן שזה מרוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה סביב לפה
פרופ` חיים ראובני26/04/2020אכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעון מוזר באזור הסנטרראם20/04/2020
צמח לי פצעון מוזר בין הסנטר לשפה ,הפצעון מוזר משום שאני ממש יכול להרגיש שהוא מחובר לעצם בסנטר כאילו יש חיבור בין הפצעון לעצם אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע מוזר..
פרופ` חיים ראובני26/04/2020רק בדיקת רופא.. תאפשר אבחון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס - באיזה שלב הוא? כמה זמן עד שזה לא מדבק?אנונימי19/04/2020
זה היה נראה כמו הרפס בהתחלה (יום חמישי) והתחלתי למרוח זובירקס, 5 פעמים ביום.
עכשיו, יום ראשון בערב, אחרי יותר מ 3 ימים - צירפתי תמונה של הפצע. רוב הזמן הוא היה נראה ככה - לא היו פצעים או חלקים לבנים או משהו דומה.
ממה שאני מוצא באינטרנט השלבים לא תואמים, אבל נראה לי שהשלבים המתוארים מתאימים כשהפצע "מתפרץ", ויש אופציה שעצרתי את ההפתרצות בעזרת המשחה בשלב מוקדם.
אשמח לדעת:
1 - באיזה שלב ההרפס שבתמונה נמצא?
2 - מה השלבים שאמורים לקרות לפצע שעוצרים את ההתפרצות שלו?
3 - האם באמת הפצע שיש לי הוא הרפס שההתפרצות שלו נעצרה?
4 - באיזה שלב / מתי אוכל להשתמש בשפתיים (להתנשק)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע
פרופ` חיים ראובני20/04/2020צילום איננו מאפשר אבחון..
פנה לרופא עור לאבחון מסודר.. אחריו תוכל לדעת מתי להתנשק ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנזק 10% - השפעות על צבע השיערתמי18/04/2020
בהתוויות של התרופה כתוב לא למרוח אותה על שיער כיוון שהתרופה מלבינה שיער.
כיוון שהמשחה מיועדת לבני בן ה15, רציתי לברר: האם המשחה מלבינה את שרשי השיער או רק את השיער הגלוי? האם הוא יוכל למרוח אותה על הסנטר והלחיים? (הוא מתגלח, אבל כמובן לא רוצים שמעתה יצמח לו שיער לבו באיזורים אלו...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנזק
פרופ` חיים ראובני20/04/2020כמו שנאמר יכול להלבין..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן הנחשבת חשודהגבריאל18/04/2020
הייתי לפני כשנה אצל רופא עור שבדק שהכל תקין אך שמתי לב שזו ניראת חשודה יוצאת מהגבולות שלה האם זה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן
כל שינוי שיש בנקודת חן דורש אבחון מחדש עם דרמטוסקופ
פני לרופא עור לאבחון מסודר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלת מסמרית לילד בן 8גלית18/04/2020
שלום, לבן שלי בן השמונה וחצי צמחה יבלת מסמרית בעקב כף הרגל. בעבר גם אני סבלתי מזה וגם הבן האמצעי אבל טיפול באמצעות שמן עץ התה העביר לנו את היבלות ללא שום בעיה. אבל לבן הקטן שלי, היא פשוט לא עוברת - להפך מרגיש שהיא ממש גודלת יותר ויותר. השמן לא ממש עוזר או לפחות לא מרגיש כאילו עוזר. ניסיתי לשים לו שום על היבלת אבל הוא טוען שזה כואב לו. המצב כרגע לא מאפשר לפנות לרופא ולכן הייתי שמחה לדעת אם יש טיפול אחר או פתרון אחר על מנת להקל על הילד וגם לעצור את צמיחתה של היבלת.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יבלת
אני מניח שמדובר ביבלת וירלית..
פני לרופא עור לאבחון מסודר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעין שלפוחית ילדה בת ארבע וחציחן18/04/2020
היי
הבת שלי בת ארבע וחצי שמתי לב שכבר חודש יש לה מעין שלפוחית קטנה לא בולטת על הבטן ועכשיו ראיתי בזרוע עוד שתיים פיציות בעלות מרקם דומה . מכיון שנמנעות מלצאת הייתי שמחה לשאול פה לפני שהולכת לרופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יבלת
אני מניח שמדובר בפריחה וירלית..
פני לרופא עור לאבחון מסודר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה
חן20/04/2020תודה רבה לך🙏
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעין שלפוחית לבנה ילדה בת ארבע וחציחן18/04/2020
היי
הבת שלי בת ארבע וחצי שמתי לב שכבר חודש יש לה מעין שלפוחית קטנה לא בולטת על הבטן ועכשיו ראיתי בזרוע עוד שתיים פיציות בעלות מרקם דומה . מכיון שנמנעות מלצאת הייתי שמחה לשאול פה לפני שהולכת לרופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחית..
אני מניח שמדובר בפריחה וירלית..
פני לרופא עור לאבחון מסודר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלת בקוטר כ 2 ממא.ר18/04/2020
שלום רב,
התפתחה לי יבלת בקוטר של כ 2 מ"מ, ומסביבה אדמוממיות ומעט נפיחות, ניסיתי מס "תרופות סבתא" שלא הועילו, מלבד הקלה באדמוממיות (מים פושרים עם מלח, שום)
לפני יומיים רכשתי את המוצר "וורטי" מעין מתקן שאמור לצרוב ולייבש את היבלת, בנתיים אין שום תוצאות.
קיים כאב בדריכה על הרגל, אודה מאוד אם אוכל לקבל איזו המלצה להמשך.
תודה!
פרופ` חיים ראובני18/04/2020לטיפול מבודר פנה לטיפול בחנקן נוזלי- אצל רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)