מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריבה בעור למרות מריחת ג'ל אלוורהגילי27/02/2020
היי בוקר טוב, אני מצרף תמונה לתופעה שהתגלתה לי והתחילה לפני שלושה ימים, אציין שאני מגלח את האזור בערך בכל יום או יומיים עם סכין גילוח, ושקיימתי מגע מיני במשך חודש ברציפות, יש לי תחושה של צריבה קלה ואני מרחתי ג׳ל אלוורה להרגעת העור כי לא ידעתי מה צריך לעשות, אשמח לעזרה בבקשה לדעת מה הטיפול הראוי ומה קרה לי, תודה רבה על העזרה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה
פרופ` חיים ראובני03/03/2020פננה בהקדם לרופא עור לאבחון וטיפול..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם שחור מתחת לציפורןאילנה25/02/2020
שלום,
הופיע לי מתחת לציפורן בזרת כתם שחור קטן (כמובן ווידאתי שזה לא שאריות לק אלא ממש מתחת לציפורן). מצורפת תמונה.
האם זה משהו שצריך לדאוג ממנו?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם..
פרופ` חיים ראובני03/03/2020לפנות לבדיקה ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעונים מוגלתיים כהים בישבןרואן23/02/2020
האם שימוש בפוסידין קרם לפצעונים בישבן לתקופה של חודשיים עלולה ליצור עמידות נגד האנטיביוטיקה?? (ראיתי שיפור אך עדיין הפצעונים הכהים לא נעלמו )
או שעדיף להחליף למשחה אחרת? כי הבנתי שמשתמשים עד שבוע ואני כבר חודשיים משתמשת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעם בישבן ..
פרופ` חיים ראובני24/02/2020פוסידין איננו טיפול לפגמנטציה ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם קטן ושחור באצבע יד ימיןמירי23/02/2020
שלום,
לפני שבוע צץ לי על האצבע כתם קטן בגודל של מילימיטר כמעט, ממש בצורה של דובדבן. נדמה לי שהתחיל כאדום ואחרי יום הוא יותר קרוב לשחור. מצרפת תמונה שהגדלתי אותה הרבה. מה זה יכול להיות? התור לרופא עור רק בסוף אפריל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם אדום
פרופ` חיים ראובני24/02/2020צילום איננו תחליף לבדיקה ..
ממליץ להתאזר בסבלנות ..
או לאתר רופא זמין יותר ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחיות קטנות בפנים ומצב שלא משתפר למרות טיפולמריה23/02/2020
שלום לפני ארבעה חודשים יצאו לי שלפוחיות קטנות בפנים. הלכתי למספר רופאים קיבלתי טיפול נגד דלקת לאחר מכן אקזמה ולבסוף אטופיק דרמטיטיס. השלפוחיות לא מגרדות לי רק כששמתי משחות שניתנו לי. המצב לא משתפר ואני כבר אובדת עצות. אשמח לעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחיות ..
פרופ` חיים ראובני24/02/2020חזרי שוב לרופא עור .. לאבחון ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרמטיטיס לא עובר, מה הטיפול שיעזור?אילנה22/02/2020
שלום,
לאמא שלי מופיעים כבר מעל לשנה פצעים מגרדים בעיקר על הידיים ומאחורי הרגל. עברה המון רופאי עור והמון בדיקות, טיפול במשחות שמקלות מעט אבל לא פותרות את הבעיה. נשללה אלרגיה. בוצעה ביופסיה- spongiotic dermatitis. לאחרונה הופיעו פצעים מאחורי הרגליים שגורמים לכאבים בכל הרגל.
אשמח לדעת מה ניתן לעשות כדי להקל ואיזה בדיקות עוד ניתן לבקש.
מצורפות תמונות של האיזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרמטיטיס..
פרופ` חיים ראובני24/02/2020להמשיך לנסות .. עד שתמצא המשחה שעוזרת ..
פני לרופא עור .. שוב ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי חזק בעור ואדמומית בעקבות שימוש במשחהעפרה21/02/2020
שלום רב,
לפני כחודש אובחן אצלי קונדילומה באיבר המין הרופא רשם לי אקווימוד, אך כתוצאה מכך נהיה לי גירוי מאוד חזק ואדמומיות באזור. כרגע הפסקתי עם המשחה, האם ניתן להשתמש בתכשיר כלשהו על מנת להקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי חזק..
פרופ` חיים ראובני24/02/2020צריך כנראה משחה על בסיס סטרואידי..
ממליץ לחזור לרופא המטפל ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים כהים בישבן והחלפת תרופהרואן21/02/2020
שלום,
בקשר לפצעים בישבן, השתמשתי בפוסידין קרם כמעט חודשיים, ראיתי שיפור אך עדיין לא נעלמו הפצעים ויש את הצבע השחור- אדום כהה על הישבן. האם להמשיך שימוש בפוסידין או מומלץ להחליף תרופה מפני התפתחות עמידות נגדה??
(כי הבנתי שמשך השימוש המומלץ הוא שבועיים) אך הפצעים עדיין לא נעלמו... !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסידין
פרופ` חיים ראובני24/02/2020פני לרופא המטפל להערכת מצב חוזרת ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלקה יפנית תחת שימוש בקוראטן 20 מ"גיעל19/02/2020
היי,
אני בת 25 נוטלת מזה חמישה וחצי חודשים קוראטן 20 מ"ג לאקנה, האם תחת הטיפול ניתן לבצע החלקה יפנית (חשש מתוך טוקסיות לכבד או גירוי של העור)?
אם לא- תוך כמה זמן מסיום הטיפול ניתן לבצע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלקה -טיפול בראוטן
פרופ` חיים ראובני20/02/2020לדעתי אפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה ואודם במפשעות ואיבר המיןניקו19/02/2020
היי
הייתי אתמול אצל רופא עור דרך הצבא בגלל אודם גרד וצריבה שיש לי בעור באיזור המפשעות ואיבר המין..
הוא אמר לי שבגלל שהנגעים מאוד עדינים קשה לו לאבחן במה מדובר
הזכרתי בפניו כי ניסיתי מספר טיפולים בהמלצת רופאת משפחה במשחות כאלו ואחרות( דרמקומבין, טבעקוטן,טבדרם,אגיסטן- נרות, משחה וגינלית, משחה רגילה)
הוא אמר לי שננסה שימוש בהידרו אגיסטן..ואם לא יעזור לפנות למרפאת עור בבית חולים.
מה זה יכול להיות? אילו בדיקות עליי לדרוש?
האם יש בדיקת משטח מהעור?
מיואשת כבר, כלכך סובלת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה ואדם
פרופ` חיים ראובני20/02/2020כמו שהוצע לך : פנה לאבחון מסודר.. במרפאה בביה"ח ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע מגרד שחוזר באותו מקוםשני18/02/2020
שלום, יש לי פצע ביד שחוזר על עצמו כל כמה זמן וגורם לגרד ואז יוצאות שלפוחיות.. מופיע תמיד באותן 2 האצבעות.. הייתי אתל מספר רופאי עור שרשמו לי משחות שלא עזרו בכלום.. כמו כן התבצעה בדיקת אלרגיות שגם בה לא נמצא כלום... אשמח לעזרה!
מצרפת תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
פרופ` חיים ראובני20/02/2020תמונה לא עוזרת .. פני שוב לרופא עור..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בגב מזה 3 חודשים ללא סימניםרינת18/02/2020
אמי בת ה 92 סובלת מגרד בגב כבר 3 חודשים , היא טופלה בזריקה כדורים ואף משחה שלא הקלו את הגרד , הגרד רק מחמיר .
היא מתגרדת כל הזמן על העור אין סימני פריחה או נגעים מצרפת תמונה אשמח לייעוצך
התור בקופ"ח הוא רק במאי והייתי רוצה לבדוק אפשרות להקל עליה היא ממש סובלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד
פרופ` חיים ראובני18/02/2020לאתר רופא שיבדוק.
מתמונה לא ניתן לאבחן או לתת יעוץ ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרכיבים מסוכנים בקרם הגנהימית18/02/2020
שלום, לאחרונה שמעתי על כך שיש חומרים מסוכנים בתוך מרכיבי קרם הגנה מפני השמש (paba לדוגמא). מה האמת בכך? יש לציין שאני משתמשת בקרם הגנה לפנים יום יום, חורף וקיץ. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומים מסוכנים
פרופ` חיים ראובני18/02/2020לאחרונה דווח שיש חומרים שנספגים ..
לא ידועים סיכונים .. מוחכים ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד חוזר כמו עקיצת יתוש - חרדה מפני האפשרויותבת 3217/02/2020
היי דוקטור,
אתחיל מזה שאני בחורה מאוד חרדתית וחוששת שהדבר הכי קטן הוא הדבר הכי מסוכן שיש.
שמתי לב במהלך החודש וחצי האחרונים שברגל שמאל למעלה יצאו לי כמו עקיצות יתוש אחת ליד השניה כמה במספר שמגרד, אחרי פחות מחצי שעה שעה זה נעלם וגם הגירוד נעלם היום זה הפעם השניה שזה קרה לי באותו מקום , בפעם הראשונה חשבתי שנעקצתי וזה יעבור , אבל היום הסתכלתי שוב וזה נראה אותו דבר כמו בפעם הראשונה ובאותו מקום, מה עוד ששמתי לב שיש לי נקודה על היד ונקודה על הבטן ועוד אחת בגב בודדת כל הנקודות שציינתי, קראתי באינטרנט דברים מפחידים ואיומיים ואני ממש חסרת מנוחה ושינה מתפללת שתרגיע אותי במקצת.
חשוב לציין של אכלתי שום דבר חדש, או בגד חדש וכדומה... אשמח מאוד שתרגיע אותי קצת שזה לא משהו נורא ויש טיפול.
תודה רבה ומחכה בקוצר רוח לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה
מצרפת תמונה18/02/2020
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת בפיטמה מה עושים כדי להעלים?יעלי16/02/2020
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת
פרופ` חיים ראובני18/02/2020לפנות לפלסטיקאי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)