מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשירת שיער כאב בקרקפתשירי14/02/2020
שלום, בת 38, חצי שנה אחרונה החלה נשירת שיער בחלק עליון של הראש (בדיקות דם תקינות) וקיים כאב חזק מאוד בקרקפת בכל מגע, גם מגע עדין ביותר, בחלק השמאלי (חלק בגודל 5סמ בערך) שהולך ומחריף. הרופא עור לא לקח אותי ברצינות ואפילו לא הסתכל בקרקפת, מה עלי לעשות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער
פרופ` חיים ראובני18/02/2020לחפש רופא אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעי קור ברגל לחייל אחרי שבועיים בשטחרינת12/02/2020
שלום, בני חייל שבועיים בשטח בקור וקיבל פצעים בכף הרגל ומסביב. נשמח להבין מה זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוויות קור
פרופ` חיים ראובני13/02/2020כוויות קור אופייניות לחיילים שחשופים לקור ..
מהצילום לא ניתן להבין ולאשא את האבחנה ..
מציע להבדק ע"י רופא היחידה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחיות קטנות באיבר - מה ניתן לעשות?שרון11/02/2020
שלום רב. כבר מעל שנתיים יצאו לי מלא נקודות כאלה באיבר. הוספתי תמונה. וזה מתגבר...זה כמו שלפוחיות קטנות כאלה מלא אבל זה לא שלפוחית.רק נראה ככה. הייתי אצל רופא עוד מומחה שאמר שאין לזה איזה טיפול. זה נראה ממש לא יפה. אני אובד עצות. רוצה שזה יעבור... יש איזה משחות? אפילו טבעיות? או משהו אחר? מבאס. תודה על העצה והעזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחיות ..
פרופ` חיים ראובני13/02/2020הצילום לא משקף את בעייתך .
לך לבדיקת רופא עור כמקובל ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להעלים פיטראזיס רוזאהיעל10/02/2020
שלום,
גם אני זכיתי להיות בין ה0.1 אחוז מהאוכלוסיה שנתקלה בתענוג הזה פיטראזיס רוזאה.
גם לי הרופא עור לא נתן פתרון פרט להמתין שיחלוף, ועם כל נגע שהתווסף וכל תמונה שראיתי הבנתי שאין סיכוי שאני פשוט אמתין להראות כעץ אשוח.
התקשרתי למספר מטפלים אלטרנטיביים והמחירים היו מעל למה שהייתי מוכנה לשלם.
אז קראתי מאמרים על אנטיביוטיקה מסוג ספציפי שהראתה יעילות ועוד מאמר על תרופה אנטיויראלית מסוג אציקלוביר...הגעתי לרופא משפחה וביקשתי מרשם...ואם יש דבר שרופאים מאוד לא אוהבים זה שמישהו בא ואומר שקרא מאמר כי חלילה שמישהו אחר מלבדם ידע לקרוא. אף רופא לא הסכים לתת לי להפוך את גופי ל"שפן ניסיון" בהסכמה מדעת שלי אם הוא לא יהיה חתום על המאמר כי חלילה שאשתמש סתם בתרופה ( כאילו שאין ניצול יתר של תרופות על כל שטות).
בכל מקרה מצאתי כי אצוקלוביר הוא החומר הפעיל במשחת הזובירקס שנמכרת ללא מרשם ( 2 גרם ב50 ש"ח). הקצתי לעצמי 4 שפורפרות. במשך חמישה ימים ניקיתי את הגוף עם אלכהול 70 אחוז בעזרת צמר גפן אחרי מקלחת ומרחתי את הנגעים כפי שיכולתי עם הזובירקס, המשכתי עוד מספר ימים עם האלכהול.
לאחר שבוע ראיתי כי הנגעים הפסיקו להתרבות, לאחר שבועיים נעלמו הנגעים לגמרי כאילו לא היו. כשהתחלתי בטיפול היו לי כ20 נגעים בבטן ובגב, שרק התרבו מרגע לרגע.
אני לא רופאה ואין זאת המלצה, זה מה שעבד לי, אני בן אדם בריא בד"כ ללא רגישות לתרופות ולכן הרשתי לעצמי לנקוט בשיטה הנ"ל. בהצלחה לכל הסובלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריאזיס רוזיאה.
פרופ` חיים ראובני13/02/2020הפריחה עוברת ללא טיפול .. ואין צורך לנסות טיפולים שממציאים ..
איחולי ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטן לאקנה והסרת קעקועים מהגוףענת06/02/2020
שלום, האם במקביל לנטילת רואקוטן לפצעים בפנים ניתן להסיר קעקועים עם לייזר מהידיים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן לייזר
פרופ` חיים ראובני10/02/2020לא מומלץ ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם בהיר חדש שהופיע לי בפניםאלון04/02/2020
שלום,
לפני כמה שבועות הופיע לי כתם בהיר חדש בפנים. לכתם צורה אמורפית. צירפתי תמונה עם חץ אדום שמצביע על הכתם. יש לי סיבה לדאוג? יש השערה מה זה יכול להיות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם בהיר
פרופ` חיים ראובני06/02/2020פנה לבדיקה ..
צילום איננו מספק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע חיוור בזווית הפהרוז03/02/2020
שלום רב פרופ׳
שולחת לך תמונה לנגע החיוור שיש לבתי מאז שנה וחצי כמעט.
כפי שציינת לך בפורום אחר שרופא אחד אבחן כויטיליגו ואילו פרופ בן אמיתי בבדיקה במנורה הכחולה לא הייתה זריחה ולכן שלל שזה ויטיליגו והוא אבחן את הנגע כ היפופיגמנטציה פוסט דלקתי. להמלצתו אין צורך בטיפול רק הגנה מהשמש וזה יעבור עם הזמן.
למרות שאולי זה נראה כסתם אבל אני דואגת ולחוצה שהנגע עדיין לא נעלם וחוששת שזה אולי נגע ויטיליגו!
אז פרופ׳ לאור התמונה מהי התרשמותך:
1- האם הנגע הוא ויטיליגו או היפופיגמנטציה פוסט דלקתי?
2- האם שאין זריחה שנראית במנורה הכחולה זה מעיד בוודאות שזה לא ויטיליגו?
אשמח להתרשמותך. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע חוור.
פרופ` חיים ראובני04/02/2020תאמיני ל פרופ'..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעון מגרד במצח האם עלול להיות מסוכן?טלי03/02/2020
שלום. לא זוכרת מתי בדיוק אבל לפני למעלה משנה בוודאות הופיע לי פצעון במצח שמגרד לפעמים. עברתי הריון והוא קצת נעלם אבל עכשיו חצי שנה אחרי שילדתי הוא חזר וממש מגרד לפעמים. הייתי אצל רופא עור לפני כמה חודשים למעקב כי אני בעלת עור בהיר עם נקודות חן רבות אבל לא היה משהו חריג ולא זוכרת אם הראיתי לו גם את זה (זה לא הציק לי אז). האם צריך ללכת בדחיפות לרופא, האם זה עלול להיות מסוכן? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע מגרד
פרופ` חיים ראובני03/02/2020אכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע באיזור הירך האם פטריה?דנה03/02/2020
שלום ד״ר , לפני בערך שנה גדל לי פצע קשה ועגול על הירך , הפצע מגרד ! הוא לפעמים מצטמק טיפה אך לא ממש נעלם וחוזר (נראה כמו נשיכ / חביתה) הוא קשה בפנים ובחוץ מחוספס יש גם חלק ליד טיפה ירקרק, הפצע לא עובר לי וגם בצד האחורי של הירך צמח אחד כזה רק יותר קטן. האם זה שהפצע חוזר יכול להעיד על איידס? ולפי התמונות האם תוכל לומר לי מה סוג הפצע? יש לציין שלפעמים מגרד מאוד !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע בירך
פרופ` חיים ראובני03/02/2020פני לבדיקה מסודרת .. צילום לא מאפשר אבחון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע מוגלתי נפוח וכואב - מה ניתן לעשות כדי להקל?אבנר02/02/2020
שבוע טוב . אחת לכמה חודשים מופיע אצלי פצע מוגלתי כזה . מאוד נפוח ומאוד כואב. בדרך כלל הפצע מתפוצץ לבד וברגע שהמוגלה יוצאת אז הפצע נרפא. הפעם הפצע קיים כבר שבוע ואשמח לדעת מה ניתן לעשות כדי להקל. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע
פרופ` חיים ראובני03/02/2020לפנות לטיפול הולם .. רצוי אנטיביוטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור ברווז בכפות הידיים בכל מגע עם מיםסיגל30/01/2020
אני בת 54
לאחרונה כל מגע עם מים אפילו לדקה יוצר לי עור ברווז בכפות הידיים שנמשך שעות
מה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור ברווז..
פרופ` חיים ראובני06/02/2020כנראה תגובה למיים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימן על הרגל שחשוד כהידבקות בסקביאסגלי29/01/2020
שלום. אני עובדת עם בע"ח. הופיעה לי עקיצה אחת גדולה על הרגל שעברה והשאירה סימן שנראה כמו סקביאס. הסימן כבר לא מגרד. האם זה סקביאס? האם פצע אחד דורש טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע
פרופ` חיים ראובני30/01/2020פני לאבחון .. תמונה איננה מספקת ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער לצמיתות לילדה בת 14.5זיו29/01/2020
שלום
הבת שלי מעוניינת להתחיל טיפול הסרת שיער לצמיתות, הבנתי שבגיל הזה הסרת השיער לא תהיה לגמרי לצמיתות מכיוון שהיא עדיין הורמונלית. רציתי לשאול שאלה אחרת - האם יש סכנה או בעיה לבצע הסרת שיער בגיל הזה?
תודה רבה
זיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שי ער
פרופ` חיים ראובני30/01/2020אין בעייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה מגרדת חוזרת באזור מותניים ידיים ועורףאמיר27/01/2020
שלום. מזה כשנתיים כל חודש, חדשיים מופיעה פריחה מגרדת (עד כדי כאב) במקומות שונים בגוף בעיקר באזור המתניים, הידיים והעורף. הפריחה יכולה לשהות כמה ימים ואז להיעלם ולחזור שוב. הפצעונים הינם קטנים מאד בדרך כלל ומקובצים בקבוצות קטנות למרות שיש כאלה גם בודדים. הייתי אצל רופא שנתן alergix לבליעה וסטרואידים למריחה. מאד קשה להיפטר מהתופעה. שאלותיי: האם זה אטופיק דרמטיטיס? האם הפריחה אופיינית לטטופיק דרמטיטיס? האם זה משהו אחר? יש עוד מה לעשות? מצורפות תמונות. בראשונה הפצעים כבר בני כמה ימים ובתהליך ריפוי, בשניה פצעים ״טריים״ יותר. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה שניה
אמיר27/01/2020
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדפרין בשילוב מוצרי לחותמורן27/01/2020
בת 37 עם עור מעורב ורגיש. נטיה קלה לפצעונים, אבל גם יבש מאד. ניסיתי להשתמש באדפרין (במרשם) אבל ברגע שעליתי לשלוש פעמים בשבוע, העור שלי השתגע ושרף ועשיתי הפסקה של חודש. עכשיו מנסה שוב, פעם בשבוע ואעלה לפעמיים בשבוע ושם אפסיק, כנראה שזה מה שהעור שלי יכול.
שאלתי היא, האם בערב השימוש באדפרין אני יכולה אחריו להשתמש במוצרי לחות (קרם לילה או ג'ל חומצה היאלרונית). אני מרגישה שהעור מאד מתוח אחרי מקלחת וקשה לי ללכת לישון רק עם האדפרין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדפרין..
פרופ` חיים ראובני27/01/2020כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpeg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)