מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משחה לגירודים של צלקתדניאל13/01/2020
שלום רב
יש לי צלקת קטנה ביד מלפני שנה שלעיתים קרובות מגרדת ומפריעה לי מאוד.
האם אפשר למרוח משחה בשם Tevacutan לטיפול בבעיה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחה לגרד..
פרופ` חיים ראובני14/01/2020אין מניעה למרוח ..אם אין תגובה ממלץ לשקול טיפול אחר ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות אדומות ביד ובגבאדווה12/01/2020
שלום בשנה האחרונה יש לי כמו נקודות אדומות שמגרדות בידיים ובגב, בחודש האחרון זה ממש מחמיר ומתפשט כמעט לכל הגוף אני לא יודעת אם יש לזה קשר שאני מתחתנת ולחץ.
הייתי אצל 2 רופאי עור של כללית שלא ממש בדקו אותי וקבעו שזה אטופיק דרמטטיס, גם לא ממש נתנו לי המלצות אבל כשנכנסתי לאינטרנט ראיתי שאטופיק דרמטטיס זה הרבה יותר חמור.
קצת קשה לי לקבל את זה שזה משהו שלא עובר כי זה לא אסטטי ומדכא אותי מאוד, האם צריך לאבחן אטופיק דרמטטיס רק שרופא רואה או שצריך בדיקה מעמיקה? והאם יש אפשרות להעביר את איך שזה נראה? מה אתה ממליץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון אטופיק דרמטיטיס ..
פרופ` חיים ראובני14/01/2020אבחנה בדר"כ קלינית בלבד ( בדיקת רופא )..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול במחלת פמפיגוס, האם תורשתית או גנטית?רון09/01/2020
שלום רב,
אבי חולה במחלה
האם היא תורשתית / גנטית?
ומה דרך הטיפול היום הטובה ביותר בה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פמפיגוס
פרופ` חיים ראובני14/01/2020דרך הטיפול הטובה ביותר .. להשאר במעקב של רופא עור מומחה .. בעל ניסיון בטיפול מתמשך במחלה .
הרופא יתאים לאחר שיבחר את הטיפול האידיאלי למטול .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאקורטן תמיסה לקרקפת לאחר נשירת שיערנועה03/01/2020
שלום,
לאחר נשירת שיער מוגברת (אני בת 24) הלכתי לרופאת עור והיא בלי לבדוק אותי נתנה לי טבליות עם ויטמינים ובטאקורטן תמיסה לקרקפת 0.1%. היא אמרה לי לסיים את הבקבוק אך אני כבר חודש וחצי משתמשת בטיפות ונשאר לי בערך רבע או שליש בקבוק.
1. האם באמת להמשיך עד שהבקבוק נגמר?
2. אם להפסיק, האם אפשר להפסיק בבת אחת את הטיפול? (מודאגת מהזמן הממושך שאני צורכת טיפות סטרואידיות)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער ובטה קורטן
פרופ` חיים ראובני07/01/2020יש כל מיני סיבות לנשירת שיער ..
היות שאין לי אבחנה טבדיקות .. אינני יכול חהגיב לשאלתך.
חזרי לרופאת העור שלך להבהרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בפטריות שאינן פתוגניותאיתן02/01/2020
רופאת עור רשמה לי שתי משחות נגד הפטריה שצמחה לי מתחת לציפורן: מיקוסן וקלוטריויט. תוצאת בדיקת המעבדה הראתה שהפטריות אינן פתוגניות. האם המשחות שאני מורח מתאימות לפטריות שאינן פתוגניות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת..
פרופ` חיים ראובני07/01/2020או שצריך או שלא צריך.. חזור לרופאת העור להסברים . בהתאם לבעיה בצפרניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחנק בכפות הרגליים בנעליים סגורותיאיר02/01/2020
יש לי בעייה בכפות הרגליים באופן כזה שאני לא מסוגל ללכת עם נעליים סגורות. כשאני נועל נעל סגורה הרגל מרגישה מחנק, גירודים וכו' עד כדי כך שאני חייב להוריד את הנעל ולאוורר כל כמה דקות ספורות. ניסיתי אינספור משחות ותכשירים אך זה לא פותר את הבעייה. הייתי כבר אצל הרבה רופאי עור.
בפועל אני הולך בסנדלים, גם בחורף...
האם יש פתרון לבעייה שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפות רגליים
פרופ` חיים ראובני02/01/2020.. ראה תשובתי בפורום אחר ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמפו לשיער של ג'ונסוןאפרת01/01/2020
שלום שמפו לתינוק של ג'ונסון האם מבוגרת בת 60 יכולה לחפוף עם זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמפו
פרופ` חיים ראובני02/01/2020כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרקפת מתקלפת אצל ילד בן 6מאיה31/12/2019
היי. בני בן 6
כל החלק העליון של הקרקרפת שלו מלא בקילופים, כאלו אשר מדביקים קבוצת שיערות לראש. הקרקפת לא אדמומית ולא מגרדת.
מזכיר מאוד קילופים שיש לתינוקות בחודשים הראשונים אך זה מצב בו חלק גדול מכוסה בחיספוס הזה והוא ילד גדול... כיצד אוכל לטפל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרקפת..
פרופ` חיים ראובני02/01/2020אץ מתארת .. דלקת . כנראה סיבוריאה .. פני לרופא עור לאבחון ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגעים וגירודים בחזית השוקשירה31/12/2019
שלום ד"ר.
כבר מספר שבועות שיש לי פצעים אדומים בחזית הרגל התחתונה, הפצעים מופיעים ב2 הרגליים באותו המיקום בדיוק (ברגל ימין חמור יותר מברגל שמאל). יש גירוד חזק מאוד שמתחיל בפצעים ומשפיע השוק כולה, והדבר מפריע לי מאוד.
חששתי שמדובר בסקביאס, אולם עברו מספר שבועות והנגעים לא מתפשטים לאזורים נוספים לגוף. בנוסף, ישנה באופן קבוע עם בן הזוג ואין אצלו תסמינים דומים, ככה שלא מתבצעת הדבקה.
אשמח לעזרתך, מצרפת תמונה.
שנה אזרחית נעימה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוק
פרופ` חיים ראובני31/12/2019לא ניתן לאבחן ע"ס צילום ..
אנא פנה לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה אדומה על הידסהר30/12/2019
שלום רב
לפני בערך שבועיים הופיעה לי על היד אזור קטן אדום עם נקודות קטנות ממש.
ממה זה נובע ומה הטיפול?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדומה
פרופ` חיים ראובני31/12/2019צילום איינו מהווה בסיס לאבחון ..
נא לפנות לבדיקת רופא עור ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקה תרופה סטרואידים לאקזמהחני מכלוביץ26/12/2019
מה שם תרופה סטרואידים לאקזמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת סטרואידים ..
פרופ` חיים ראובני30/12/2019פנה לרופא מטפל לקבלת מידע שמותאם לך ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים קטנים בעור וטיפולשאלה25/12/2019
שלום ד״ר
לפעמים יוצאים לי פצעים בגוף לרוב באזור הירכיים מלפנים ומאחור , מאחורי הזרועות ( לרוב זה בתקופת החורף יוצא לי הרבה )
הם קטנטנים רובם בצבע הגוף .
יש שם לתופעה הזו ? ( מצרפת תמונה )
והאם קיים סבון או תכשיר טיפולי ?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים קטנים ..
פרופ` חיים ראובני26/12/2019לא ניתן לאבחן ע"ס צילום..
נא לפנות לרופא עור לאבחון ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבאמיס יכול לגרום נשירה?מור23/12/2019
האם אבאמיס שנלקח כנגד אלרגיה יכול לגרום לנשירה אצל בצ 16?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבאמיס
פרופ` חיים ראובני24/12/2019לא סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע רציני מקינוח אףאושרת22/12/2019
שלום רב, בני בן ה13 בעיקבות צינון רציני מקנח את האף כל הזמן זה כבר הגיע למצב של פצע חמור מסביב לאף והתנפחות רצינית של האף רופאת המשפחה רשמה לו מופירוסין טבע בנוסף לכדורי אנטיביוטיקה , בעלון המצורף למשחה רשום כי התרופה לא מיועדת למריחה מסביב לאף האם למרות זאת זה בסדר למרוח את המשחה הנל או שאולי יש לרופאה טעות , מצב תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע רציני..
פרופ` חיים ראובני23/12/2019חזרי לרופא להערכה חוזרת ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם על עור הקרקפת של ילדה בת ה3.5אלונה21/12/2019
שלום רב.
לילדה בת ה3.5 כתם שהתחיל הכתם קטן לפני כ10 ימים אך מאז גדל להתפשט באופן משמעותי.
פנינו לרופא עור אשר הפנה לבדיקת Fungi Culture Buttery. התורים לבדיקה ארוכים מאד (נקבע לנו תור לפברואר 2020), והכתם ממשיך להתפשט בינתיים לכיוון הפנים. בנוסף לא ברור אם מדובר או לא והאם יכולה להמשיך לבקר בגן.
אשמח להיוועצות נוספת,
כמו כן אשמח לדעת אם ניתן לבצע בדיקה זו באופן פרטי או כל דרך אפשרית ולקבל בדיקה בהקדם המירבי.
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם..
פרופ` חיים ראובני23/12/2019צילום איננו תחליף לבדיקה ואבחון ..
פני לרופא עור..
מוזמנת ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)