מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריחה אדומה בלחי אצל תינוקיוליה03/11/2019
היי
לבן שלי בן 4 חודשים הופיע על לחי ימין פריחה אדומה עם יובש ומידי פעם זה מתקלף קצת. טופל במשחת אפלומיצין 5 ימים- זה עזר ואחרי כמה ימים חזר. אני משתמשת בקרם נגד יובש כל הזמן אך זה לא עוזר
יש לציין כי זה לא מגרד ויש את אותה הפריחה על מרפק ימין
אשמח לייעוץ
מצורפות תמונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה אדומה ..
פרופ` חיים ראובני04/11/2019צילום איננו תחליף לבדיקת רופא..
קרם לחות מצוין ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה קרם לחות אתה ממליץ?
יוליה04/11/2019כמובן שהלכנו לרופא. אמר שזה אטופיק דרמטיטיס
על איזה קרם לחות מצויין אתה ממליץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטופיק 0.03 כטיפול מונע לילד בן 3.5אוסנת03/11/2019
שלום רב,
בני בן 3.5 סובל מגיל חודש בערך באטופיק דרמטיטיס ברמה בינונית - קלה באיזור הקפלים בידים וברגלים. ניסינו המון משחות בכדי להקל עליו. לאחרונה הגענו לרופאת עור שהמליצה לשים אלוקום במקרים קשים למשך כ5 ימים ואחכ להיות באופן קבוע עם פרוטופיק 0.03 כפעמים בשבוע -גם במקרים בהם אין התפרציוית בעור. לטענתה העור חייב להיות עם טיפול מונע למשך כמה חודשים ואפילו שנים בכדי שלא יהיו התפרצויות. וכמובן באופן יומיומי למרוח קרם לחות. השאלה שלי היא כזאת.... בעלון של הפרוטופיק כתוב דברים מזעזעים על מחלות שזה עלול להביא. השאלה אם השימוש בפרוטופיק לילד קטן בתקופה כה ממושכה לא יכולה לגרום לנזק כלשהו??? אשמח לשמוע את המלצתך בעיניין. ובכלל מה דעתך כפרוטופיק בטיפול מונע? האם יש לך דעה אחרת..? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטופיק..
פרופ` חיים ראובני04/11/2019ממליץ להצמד להמלצת רופאת העור ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקב סדוק , עור יבש מאדאני02/11/2019
שלום רב,
איזה מחלה גורמת לעור יבש וסדוק בעקב ובעצבעות?
עד עכשיו היתה בעיה ברגל אחד, טיפלתי עם אמבטיות עם חומץ, פלקסיטול וdermovate (לכמה ימים). היום זה במצב סביר,
עכשיו התחיל להתיבש העור על העקב השני ונסדק.
כמו כן יש בעיה בידיים - באגודל.
שולחים אותי מרופא כף רגל לפודיאטר והפוך. כולם עומרים לשים קרם.
הרגליים נפוחות, יש לי copd אבל אני עדיין מצליחה לעשות הליכות. גם עושה תרגילים לכף רגל.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה מחלה גורמת לעור יבש וסדוק בעקב ובעצבtות
פרופ` חיים ראובני04/11/2019יש מספר מחלות שמשפיעות על העור ברגליים .. כולל פסוריאזיס ..
ממליץ לחזור לרופא מטפל ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסוריאזיס?
אני04/11/2019
איך ניתן לדעת האם זה פסוריאזיס?
האם ייש בדיקות שמומלץ לבקש כדי להגיע לאבחנה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרכי טיפול למחלה גנטית בשם מונילטריקסקורין כהן30/10/2019
שלום,
האם יש תרופה/משחה או כל טיפול אחר למחלת המונילטריקס? ואם כן מאיזה גיל?
האם זה מעיד על בעיות אחרות?
מדובר בתינוקת כבת חודשיים וחצי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מונילטריקס
פרופ` חיים ראובני31/10/2019אכן בעיה תורשתית .. ללא בעיות נוספות .. בדר"כ ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגבלות של מיפוי שומות ממוחשב באמצעות FotoFinder ATBMדנה30/10/2019
שלום, אני סטודנטית להנדסת מכונות באוניברסיטת תל אביב ומכינה פרויקט גמר על סורק רובוטי לגילוי מוקדם של סרטן העור. במסגרת סקר הספרות לפרויקט גיליתי שכבר קיים סורק כזה - FotoFinder ATBM , ורציתי לשאול אם לבדיקה באמצעות המכשיר הזה קיימות מגבלות עליהן אוכל לעבוד ולשפר במסגרת הפרויקט? בתודה, דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומות ..
פרופ` חיים ראובני31/10/2019אנא פני לנותן השירות ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריית שמש על הגב ואגיספורשימי29/10/2019
על כל הגב כתמי פטריית שמש. ניתן לי שמפו אגיספור. אני שם 10 דקות ושוטף, כל יום-יומיים. אין שיפור. האם יעזור אם אשאר עם השמפו נניח כל הלילה בזמן השינה? או כל היום? זה יכול להזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול אגיפור..
פרופ` חיים ראובני31/10/2019תנסה.. למשך שבועיים .. יתכן ישעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת מלייכן סקלרוזיס- דחוףמאיה29/10/2019
שלום פרופסור,
אני סובלת מלייכן סקלרוזיס שמתבטא בעיקר בגרד נוראי באיזור פי הטבעת.
התחלתי טיפול במשחת- PROTPIC 0.1% פעמיים ביום. אך מאז יש לי כאבי בטן נוראיים ושלשולים.
האם יש קשר בין המשחה למצב זה??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליכן
פרופ` חיים ראובני31/10/2019לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחיות גירודים אלרגיה לא ידועליאור29/10/2019
ילדה בת 7 חזרה עים עיגול קטן מיבית הספר ואחרי יום זה גדל ואחרי שלושה ימים התחילו לצאת עוד שלפוחיות וזה מגרד רופאת עור נתנה לה בטאקורטן g 0.1%
ואחרי שבוע ועדיין זה מיתפשת אחר-כך הלכנו לעוד לרופא משפחה והוא נתן לה מישחה DAKTACORT CREAM וגם זה לא עזר אבקש סיוע תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד ממסיבה לא ידועה ..
פרופ` חיים ראובני31/10/2019ממליץ להגיע לבדיקה ואבחון .. חוזר .. צילומים אינם תחליף.. ולא מאפשרים אבחנה ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בקרם הגנה לעור הפנים בחורףמירי26/10/2019
שלום,
עברתי לפני כ- 7 חודשים טיפול בלייזר להסרת כתמי פיגמנטציה בעור הפנים. מאז אני משתמשת בקרם הגנה לעור 50 spf.
האם יש צורך להמשיך בזה גם בתקופת החורף ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם הגנה
פרופ` חיים ראובני31/10/2019רק שנחשפים לשמש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה/גירוד ברגל/מפשעה לנער בן 14רונית24/10/2019
שלום, בני בן ה 14 סובל כשבוע מגירוד ופריחה ליד המפשעה באת הרגליים למעלה, מחמיר בערב הגירוד, מצ"ב תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה
פרופ` חיים ראובני24/10/2019לא ניתן לאבחן ולטפל עפ"י צילום ..
מציע לפנות לרופא עור ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת צילום פנורמי לשיניים,על שומות בעוריקי22/10/2019
שלום לרופא
יש לי"נקודות חן", או ליתר דיוק הייתי אומר,שומות,
על הירך,בצבע חום, במיפשעה, בצבע אדמדם
ועל הבטן,גם חומות,
עברתי לאחרונה צילום שיניים פנורמי, ללא סינר מגן,
האם בהשפעת הרנטגן, צפוי זירוז בהיתפתחות השומות הללו?
או במילים אחרות, האם קרינת הרנטגן מאיצה או מזרזת גדילת שומות או נגעי עור אחרים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום
פרופ` חיים ראובני24/10/2019לא צפויה בעיה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטן במינון נמוך.יובל22/10/2019
היי קיבלתי מרופאת עור מרשם לרואקוטן והיא המליצה לי לקחת מינון נמוך של 40 מ"ג בשבוע (2 כדורים בשבוע)
רציתי לשאול האם אפשר לעשות פעילות גופנית (הליכון, תרגילים על משקלים נמוכים יחסית ותרגילים על מזרון) בזמן הטיפול?
והאם אפשר לשתות אכוהול ולהוריד שיער בלייזר בזמן הטיפול?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ברואקוטן
פרופ` חיים ראובני22/10/2019כעיקרון עפ"י ההנחיות . : בזמן שימוש ברואקוטן .. לא מומלץ לבצע ספורט.. ולא מומלץ לשתות אלכוהול.. ולא מומלץ הורדת שיער בלייזר ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה אדומה וגרד מסביב לאיבר המיןדניאל20/10/2019
שלום, אני בתאילנד והייתי עם בחורה מקומית.
היא ביצעה בי מין אוראלי ללא קונדום.
מיד לאחר מכן, הרגשתי גירודים ולאט לאט התפתחה פריחה אדומה (מאוד מקומית) באיזור שיער הערווה ויש נקודות אדומות שעדיין מגרדות גם באיזור שק האשכים.
התחלתי לקחת אנטיביוטיקה.
אני ממש חושש כי אני נמצא פה על אי מבלי שום אפשרות לקבל טיפול תרופתי ואין פה רופאי עור שיעזרו.
מה זה יכול להיות ומה אני צריך לעשות במיידי ? תודה דר על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה אדומה
פרופ` חיים ראובני22/10/2019צילום איננו יעיל לאבחון . פנה לבדיקת רופא עור..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סליחה טעיתי באיות השיטהלימה19/10/2019
תודה לרופא על ההתיחסות לשאלה מתאריך 16.10
טעיתי. השיטה ניקראת naet.
האם היא מוכרת לך?שמעתי שד"ר צינמן ברעננה מטפל בה.
אודה מאוד להתיחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר NAET
פרופ` חיים ראובני22/10/2019אינני מתמצה בשיטה.. איננה שייכת לתחום רפואה קונבנציונלית ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע בעקבות קונדילוקסיובל19/10/2019
אין לי גישה לרופא עור בימים הקרובים לכן שואל את השאלה כאן בדחיפות
בעקבות קונדילומה קטנה
קיבלתי טיפול קונדילוקס
לאחר שלושת ימי הטיפול של הקונדילוקס חלה הטבה משמעותית בגודלם (נעלמו כמעט לחלוטין)
אך שמתי לב במהלך הימים שנוצר כמו מעין כיב על העור הבריא סמוך אליהם, ממש כמו חתך עמוק כזה
היום לאחר יומיים מתחילת החתך, כול האזור של החתך נראה כמו מעין פצע פתוח כזה רטוב (קצת כמו שנראה חתך טרי במרפק שרואים מעין אזור ורוד כזה ורטוב)
ומסביבו מתחילים להיווצר כמו חתיכות קילופים כאלה בצבע חום שמתחילות לאט לאט לסגור עליו או לכיוונו או מסביבו
זה כואב . זה נראה מטריד ודי גדול ואין לי גישה לרופא עור כמה שבועות עכשיו ואני ממש מודאג
האם יכול להיות שהקונדילוס גרם לי לנזק?
אין לי גישה לרופא בימים הקרובים, האם יש צורך בבית חולים או משהו דומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילוקס
פרופ` חיים ראובני22/10/2019סביר שאתה מתאר תגובת רגישות לקונדילוקס..
ממליץ גם להבדק ע"י רופא עור..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)