מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה קצת פסיכולוגיהזיו29/12/2009
סבי בן 85. הוא מאוד אוהב לטייל ומתמיד לטייל 40 דקות מדי יום (20 בבוקר ו-20 בערב). הוא חולה דמנציה וההרגלים שלו מאוד מאוד חשובים לו. ניסיתי פעם אחת להציע לו מקל הליכה והוא ממש נפגע. העניין הוא שאני רואה שהוא מתקשה ללכת, במיוחד לאחרונה היות והיה מאושפז בבית חולים, ואני רוצה להציע שוב את המקל אבל בצורה ממש עדינה. אני יודע שזה לא בדיוק תחום ההתמחות שלכם, אבל חשבתי שאולי תוכלו להציע לי כמה רעיונות יצירתיים בתחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקל הליכה
נועה וכטל ספקטור30/12/2009שלום זיו ותודה על פנייתך
למעשה זהו כן תחום העיסוק של מרפאות בעיסוק היות והמטרה של הבאה לתפקוד מקסימלי כוללת התיחסות הן לאדם, הן לעיסוק והן לסביבה ובמקרה שלפנינו בכך מדובר.
מניסיוני כמרפאה בעיסוק לעיתים הבאת מקל או כל אביזר עזר אחר הביתה והשארתו שם לתקופה גורמת להפחתת ההתנגדות ובסופו של דבר להסכמה להשתמש בו.
במקרה שתארת יש עוד מספר נקודות משמעותיות שיש להתייחס אליהן.
א. מהו הגורם לירידה בתפקוד ההליכה - האם מדובר בהדרדרות שקורית לעיתים לאחר אשפוז ובעקבותיו (מצב שאנו מכנות דה-קונדיציה), האם יש מגבלה אורטופדית/נוירולוגית כלשהי
ב. האם ראה את סבא פיזיוטרפיסט? האם עמדתם בקשר עם היחידה להמשך טיפול בקופת החולים שלכם והאם ביקרו בבית מרפאה בעיסוק/פיזיו' להערכת תפקוד והערכת הסביבה הלא אנושית?
ג. עוד נקודה חשובה היא היכולת ללמוד ללכת עם מקל, הפעולה הזאת יכולה להיות קשה לאדם הסובל מירידה קוגניטיבית. למרות ההתנגדות אולי דווקא הליכון שהוא יותר סימטרי בשימוש בו עשוי לסייע. אולי הדרכה של איש מקצוע שלעיתים נתפס כבר סמכא תתקבל "המומחה אמר" :)
בהצלחה ונשמח לסייע בכל שאלה
ניתן לפנות למרכזי התצוגה והיעוץ גם טלפונית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הליכון על 4 עם גלגלי עזר אני לא יכולה לדרוך על רגל ימין
השאלת מכשיר CMP- היכן משיגים?
מחפשת בדחיפות מכשיר cpm לברך
מחולל חמצן נייד שעובד על זרימה רציפה
מגף מתנפח לטיפול בשברי קרסול
דחוף ביקיור לייזר בעקבות כאבי תופת בברך
מחפשת CDS או Dyna Splint ליישור ברך
מדרגות שיקומיות להתאוששות משבץ
דרוש הליכון פניאומטי למספר חודשים
ערוץ הבריאות
.jpg)