מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בחירת מיטה ומזרוןרינה23/02/2011
אני נכה כבן 63 לא סובל מעודף משקל עברתי ארוע מוחי וסובל מקושי ביד ורגל שמאל כמו כן אני סכרתי וחולה דיאליזה , אני נייד קם מהמיטה לבד אך מעט קשה לי.
סובל גם מכאבי גב וגם מטרשת ברגליים.
אני רוצה לקנות מיטה ומזרון מיטה וחצי ומאד מתלבט איזה מזרון לבחור וכמו גן האם כדאי לקנות מיטה מתכווננת ואיזה לא את היקרות ביותר כי אני לא יכול אולי יעודיות לנוער או אולי לקנות מיטה ומזרון רגילים.
אשתי גם היא סובלת מכאבי גב גב עליון וגם צוואר ולפעמים גם תחתון, אנחנו ישנים בנפרד וגם היא מעונינת במיטה ומזרון וגם אותה התלבטות, מיטה מתכוננת או אולי לא ואיזה מזרון.
ההתלבטות היא שממה דוקה מיטה מתכוננת תעשה כאבי גב.
אשמח אם תעזרי לנו ותודה על כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת מיטה ומזרון - תגובה
נועה וכטל ספקטור24/02/2011משה שלום
נושא המיטות והמזרנים משמעותי מאד לאנשים, היות וכולנו רוצים לשכב ולשון בנוחות וגם להיות מסוגלים לצאת ולהכנס מהמיטה בקלות. אני מצרפת מידע כללי אך היות והמידע ניתן מעל "גלי האינטרנט" הוא כללי במהותו.
ברור שכל מיטה/מזרן שתבחר עלייך לשכב עליהם מספר דקות, ולנסות להכנס ולצאת מן המיטה וגם להתגלגל מצד לצד.
גובה מיטה - ידוע כי ככל שמיטה גבוה יותר כך קל יותר לקום ממנה. אך צריך שהרגליים יגיעו לרצפה בכדי שתהיה תמיכה טובה לקימה. הפתרונות להרמת מיטה הם להוסיף קוביות הגבהה לרגלים, או לחפש מיטה שהיא גבוהה מלתחילה. כמובן שמיטה חשמלית כמו מיטת בית חולים שעולה ויורדת כולה היא פתרון מצוין אבל גם יקר. כך שאם אתה רוכש מיטה רגילה או עם ראש חשמלי בדוק האם תוכל להרים אותה על קוביות הגבהה באם תצטרך.
הרמת מראשי המיטה - ישנן מיטות וחצי/מיטות נוער עם ראש חשמלי. הדבר יכול להיות פתרון טוב למצבים של שכיבה וגם לסייע במעבר משכיבה במיטה לישיבה. יש לקחת בחשבון שאם יש ראש מתרומם קיימת הרבה פעמים בעיה להשתמש בפונקציה של הרמת הראש ובמעקה נגד נפילות. ולעיתים צריך בהמשך להשתמש במעקה נגד נפילות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירת מיטה ומזרון - המשך תגובה
נועה וכטל ספקטור24/02/2011מזרן - אנשים שונים אוהבים מזרנים בדרגת קושי שונה. ישנו שימוש בקפיצים, בספוג או בחומרים מורכבים יותר כמו חומר ויסקו אלסטי. פיזור לחץ טוב על המזרן מוריד את הסכנה "להרדמות" של אברים למשל הרדמות של היד כאשר שוכבים על הכתף.
מזרן רך מדי מפזר טוב את הלחץ של הגוף אבל מקשה על תנועתיות במיטה.
ישנם כיום בשוק "מזרני על" זהו מזרן דק מחומר ויסקו אלסטי או מספוג (מספוג בדר"כ זהו מזרן ביצים) שרוחבו מספר סנטימטרים ומניחים אותו על המזרן הקיים.
(במקרים שישנה סכנה מוחשית לפיתוח פצע לחץ ישנם מזרן אויר מממונעים שמניחים על המזרן הרגיל אבל כולנו תקווה שלעולם לא תזדקקוו לכאלו).
עליך לשכב על כל מזרן שאתה חפץ לרכוש ולנסות להתגלגל במיטה ולקום משכיבה לישיבה.
בהצלחה ובריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המפורטת והעוזרת
רינה24/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הליכון על 4 עם גלגלי עזר אני לא יכולה לדרוך על רגל ימין
השאלת מכשיר CMP- היכן משיגים?
מחפשת בדחיפות מכשיר cpm לברך
מחולל חמצן נייד שעובד על זרימה רציפה
מגף מתנפח לטיפול בשברי קרסול
דחוף ביקיור לייזר בעקבות כאבי תופת בברך
מחפשת CDS או Dyna Splint ליישור ברך
מדרגות שיקומיות להתאוששות משבץ
דרוש הליכון פניאומטי למספר חודשים
ערוץ הבריאות
.jpg)