מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציסטות בכבד שגדלוג'ודי06/09/2015
לפני שנה בעקבות אולטרה סאונד בכבד נמצאו שתי ציסטות באונה השמאלית - 3 ס"מ ובאונה הימנית 4.8 ס"מ עם מחיצות. נעשה ברור מקיף ולא נעשה דבר בנידון. הומלץ מעקב. היום (3.9.15) לאחר שנה נמצא כי באונה השמאלית גדלה הציסטה ל4.5 ס"מ ובימנית 6 ס"מ עם מחיצות. יש מקום לברור מקיף ? לדאגה ?
תודה רבה
אבקש תשובה מהירה, אני לחוצה מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות בכבד שגדלו - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן10/09/2015גם ציסטות שפירות "פשוטות" עשויות לגדול אולם יש לברר אכן אם "פשוטות" או אחרות על פי המראה הרדיולוגי. אם נראה שהן "פשוטות" כעת מציע לחזור על US בעוד 6 חודשים ואם ממשיכות לגדול להרחיב את הבירור (MRI, CT) .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפטיטיס Cאביתר05/09/2015
שלום רב,
האם נגיף ההיפטיטיס C מצוי ברוק, והאם ניתן להידבק בנגיף זה באמצעות נשיקה "צרפתית" או שימוש בכלי אוכל משותפים??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפטיטיס C - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן10/09/2015התשובה: לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלבומיןאמיר02/09/2015
שלום רב, ברצוני לברר מה משמעות מתן אלבומין במקביל לניקור בטני ? על רקע אי ספיקת כבד .
ידוע לי כי אלבומין מיוצר בכבד וכי אלבומין שומר על לחץ אונקוטי אך לא הבנתי מה משמעות מתן אלבומין בעת ניקור בטני ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלבומין - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן10/09/2015האלבומין ניתן כדי למנוע סיבוכים מירידת הנפח בכלי הדם לאחר ניקור מיימת גדול נפח . הסיבוך נקרא PICD (paracentesis induced circulatory dysfunction) מה שיכול להוביל לאי ספיקה כלייתית וירידת הנתרן בדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כימותרפיה והפרעות בתפקודי כבדירון01/09/2015
שלום רב. אימי חולת סרטן השד עם גרורות בכבד. כרגע עם הפרעות קשות בכבד ותפקודי כבד גבוהים בצורה חריגה מאוד. התחילה היום טיפול כימותרפי של 1000mg קסלודה דרך הפה. השאלה שלי היא: האם הטיפול הכימותרפי לא יגרום יותר נזק לכבד מאשר תועלת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כימותרפיה והפרעות בתפקודי כבד - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן10/09/2015ההפרעה באנזימי כבד עלולה להיגרם כמובן על ידי הגרורות. הקטנת המסה הגידולית יכולה להביא דווקא לשיפור ההפרעה האנזימי כבד. מציע לעקוב בקפדנות ואם נצפית החמרה נוספת במקום הטבה לשקול שינוי בטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת Bמוטי30/08/2015
ד"ר שלום.
האם אדם נדבק בהיפטיטיס B דרך נשיקה עם חולה בנגיף B שיש לו זיעה על הפנים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת B - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן31/08/2015היה רגוע. התשובה לא!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות מהיפטיטיס Cמוטי27/08/2015
שלום רב,
אני מושתל כבד משנת 2006 על רקע היפטיטיס ב', ומאז אין שום סיבוכים.
השאלה שמטרידה אותי היא שברגע שהולכים להתגלח בתספורת שיש שמה מלא אנשים שמתגלחים, והיום התגלחתי שמה וקצת עשה לי פצע קטן שלא שמתי לב אם הוא שינה את הסכין או לא.
בכללי, מה המחלות הנפוצות שאדם נדבק ממנה במקום כזה? האם יש אפשרות כלשהי להידבק מהיפטיטיס C ?
ואם חס וחלילה מושתל נדבק בנגיף C, האם יש טיפול למושתלים מנגיף C ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות מהיפטיטיס C - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן27/08/2015שלום רב.
ראשית אתה יכול להירגע כי הסיכוי להדבקה בדרך זו נמוכה. בנוסף, בד"כ משתמשים בסכינים חד פעמיים. באם הנך מאוד מוטרד, גש לרופא המשפחה ובדוק בדיקת סרולוגיה (נוגדנים ) ל הפטיטיס C. וכן, יש טיפול יעיל להפטיטיס C גם למושתלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההידבקות בהיפטיטיס c
מושתל כבד27/08/2015אפשר לדעת אם נדבקתי דרך בדיקת (Hepatitis C Ab(EI ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההידבקות בהיפטיטיס c - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן10/09/2015הבדיקה שעונה על כך היא בדיקת PCR ל HCV RNA
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבצס בכבדנירה17/08/2015
שלום - לבעלה של אחותי בן 32 גילו שני אבצסים בכבד והוא מטופל באנטיביוטקה
קבועה למשך חודש מהווריד.
המוקד הוא כנראה בזיהום באצבעות שיש לו..עדיין בודקים.
שאלה -האם אחותי או הסובבים אותו מועדים להדבקה ?
האם זה יכול לעבור באיזשהוא סוג של מגע ? מה התחזית לריפוי ?
תודה -די דחוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבצס בכבד - תגובה
פרופ` איתן מור19/08/2015אבצסים בכבד הם בד"כ ממקור מערכת העיכול או ע"ר זיהום עולה בצינור המרה. אין כל סכנה להדבקה.
חשוב לדעת מה גודלם של האבצסים ומה המקור בהתאם התחזית לריפוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ בבקשה הפטטיס סיהגר לוי13/08/2015
מעוניינת לדעת מה הכוונה בבדיקה זאת שעברתי
HCV RNA not detected
12 IU/mL :רגישות השיטה
.מומלץ לבצע מעקב באותה מעבדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ בבקשה הפטטיס סי - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן16/08/2015הכוונה שאין עדות לזיהום הנגיפי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צעירה ובריאה-התייעצות דחופהשני04/08/2015
שלום רב, אני בת 28 , 7 חודשים אחרי לידה. יש לי כבר 10 שנים תת פעילות של בלוטת התריס, רוב הזמן מאוזנת, לוקחת 600 מג יותירקס בשבוע.
לפני חודשיים סיימתי להניק ומאז בדיקות הדם מראות עלייה ידה בתפקודי אנזימי הכבד, עלה ביוני ל110, כעבור חודש 250, כעבור שבוע 330 והיום 430 Alt.
הרופאה שלחה אותי לאולטרסאונד בטן והכל נמצא תקין.
יש לציין כי נמצא שאני ביתר פעילות חריג של בלוטת התריס ונאמר לי להפסיק מיידית את לקיחת הכדורים.
האם יכול להיות קשר בין יתר הפעילות לעלייה בתפקודי הכבד?
עוד אציין כי 10 ימים לאחר הלידה( ינואר) היה לי חום גבוה (40) במשך יומיים, לאחר ששללו דלקות קריטיות למיניהן( דלקות בדרכי השתן, דלקת בשד וכו) שלאחר לידה, החליטו לתת לי אנטיביוטיקה( זינט) שניתן לקחת בהנקה, על אף שלא מצאו את מקור הדלקת.
אשמח להתייעצות, מה עליי לעשות?
תפקודי הכבד רק ממשיכים לעלות.. מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
שני04/08/2015צירפתי את תוצאות הבדיקה מהיום
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצעירה ובריאה-התייעצות דחופה - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן16/08/2015העליה באנזימי כבד לאחר לידה בצירוף לתת פעילות של בלוטת התריס מרמזת על אפשרות של הפטיטיס אוטואימונית. יש לפנות למרפאת כבד להשלמת בירור בהקדם אפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטרנירה15/07/2015
בת 55 ,בריאה בדרך כלל .יש לי השימוטו .מטופלת ביוטירוקס ומאוזנת .יש לציין שאלרגית לפניצילין .לפני חודשים חשתי כאבי בטן ובחילות. התוצאה במבחן נשיפה היתה הליקובקטר חיובי. קבלתי טיפול משך עשרה ימים של לנטון, פלג'יל ,אריטרומצין,קלבטן כיום אין לי כאבי בטן ובחילות ,אך בבדיקה חוזרת שוב יצא הליקובקטר חיובי .מה עושים? בהתחשב בזה שאלרגית לפניצילין ( אגב האלרגולוג בעבר ציין, שרק במקרה חרום ניתן לתת לי פניצילין, כיוון שהיתה לי פריחה בזמן נטילת פניצילין, אך בבדיקת דם לאלרגיה הבדיקה יצאה שלילית).המון תודה על העזרה!!בת 55 ,בריאה בדרך כלל .יש לי השימוטו .מטופלת ביוטירוקס ומאוזנת .יש לציין שאלרגית לפניצילין .לפני חודשים חשתי כאבי בטן ובחילות. התוצאה במבחן נשיפה היתה הליקובקטר חיובי. קבלתי טיפול משך עשרה ימים של לנטון, פלג'יל , טטרציקלינים,קלבטן כיום אין לי כאבי בטן ובחילות ,אך בבדיקה חוזרת שוב יצא הליקובקטר חיובי .מה עושים? בהתחשב בזה שאלרגית לפניצילין ( אגב האלרגולוג בעבר ציין, שרק במקרה חרום ניתן לתת לי פניצילין, כיוון שהיתה לי פריחה בזמן נטילת פניצילין, אך בבדיקת דם לאלרגיה הבדיקה יצאה שלילית).המון תודה על העזרה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן22/07/2015ליל שלום
הפורום דן בבעיות כבד בלבד. יש להתייעץ עם הגסטרואנטרולוג המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה פיזיתמושתל כבד13/07/2015
שלום רב,
עברתי השתלת כבד לפני 9 שנים ומאז מקבל כל מיני תרופות שמדכאות מערכת החיס ו ן.
השאלה שלי היא האם מושתל כבד יכול לעבוד עבודה פיזית ולהרים משקלים כבדים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה פיזית - תגובה
פרופ` איתן מור17/07/2015במידה ודופן הבטן סגורה ללא בקע בצלקת הניתוח אפשר לעשות פעילות גופנית ללא כל מגבלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות שונותרינה29/06/2015
אני חולה מסרטן שד עם מספר גרורות בעצמות ובשנה אחרונה גם בכבד.
בבדיקה פט-סיטי האחרונה הופיעו קליטות פתולוגיות חדשות, בכבד.
בהמשך ביצעתי בדיקה MRI כבד שבה נראו מספר ציסטות בלבד.
האם יתכן, כי בשתי בדיקות מקבלים תשובות כל כך שונות?
מה המשמעות? האם יתכן, כי אחת מהתשובות אינה נכונה?
אודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות שונות - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן08/07/2015אכן לעתים יש פעא בין התשובות מאחר ו ה PET הינה בדיקה "פונקציונלית" המזהה קליטןת שמחשידות לגרורות. לעתים יש קליטת כזב ב PET ולכן ה MRI אינו מראה נגעים חדשים. יש להתייעץ עם האונקולוג לגבי רויזיה של כל הצילומים והחלטה לגבי הופעת נגעים חדשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהsapir25/06/2015
בתוצאות בדיקה רשום HBS ANTIGEN -NEGATIVE
HSV IGG TYP.I -POSITIVE
HSV-IGG TYP.II-NEGATIVE
הייתי רוצה לדעת מה זה בדיוק אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן08/07/2015המשמעות שיש חשיפה להרפס סימפלקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותדן16/06/2015
שלום רב, השבוע קיבלתי תוצאות של :
גלוקוז 106
alkp 127
alt 46
אני בן 44 גובה 176 שוקל 94
לאבא היה סרטן המעי בגילי בערך והוא סוכרתי
שאלותי הם :
1. אלו בדיקות נוספות מומלץ לי לעשות ? כולל אולי בדיקות שלא בסל ?
2. אני לוקח באופן קבוע קונצרטה אשר גורמת לי בערב בולמוס אכילה. מאד הייתי רוצה לעשות ניתוח שרוול בקיבה. האם יאושר לי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן17/06/2015שלום רב. כמובן שהבדיקות אינן מספקות. ההפרעה קלה ויכולה להיות קשורה למספר מצבים כולל כבד שומני הדורשים הערכה והשלמת הבירור במסגרת מרפאת כבד. ניתוח שרוול אפשרי אלא אם מדובר במחלת כבד מאוד משמעותית לאחר הערכה ראשונית (מה שלא נראה כך) ואפילו עשוי לעזור בשיפור הבדיקות וכבד שומני אם קיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותעופר22/05/2015
אני בן 31, לפני שלושה חודשים היה לי התקף דיברטיקוליטיס. טופלתי באנטיביוטיקה למשך כשבועיים והרגשתי בריא. לפני כחודשיים התחלתי להרגיש חולשה, בחילות ותחושה כללית רעה. גסטרואנטרולוג הורה לי לקחת פלג'יל וציפרו למשך שבועיים מחשש לחזרת הדיברטיקוליטיס. ממש בסמוך הרגשתי גם כאבים באיזור איבר המין ואורולוג אבחן דלקת בערמונית ונתן לי אנטיביוטיקה למשך 25 יום. החולשה המשיכה כל הזמן, ולאחרונה התחלתי להרגיש כאבים בבטן העליונה. בבדיקת הדם השבוע נמצאו ALT, AST כ-90.
רופא המשפחה הפנה אותי לבדיקות דם נוספות ואולטרסאונד בטן (טרם נערכו).
שאלתי היא האם יכול להיות קשר בין כל הדברים ומה יכולה להיות הבעיה בכבד?
תודה
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן08/07/2015לא מן הנמנע שיש קשר בין עליית האנזימים והחום אולם קיימת אפשרות סבירה מאוד שאין כל קשר. יש לחכות לסיום הבירור (בדיקות דם ו US) ולאחר מכן התמונה עשוייה להיות ברורה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)