פורום מחלות כבד, השתלות כבד, סרטן כבד - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• PBC עם תוצאת סונר של כבד אקוגני מגורגר
    אורטל
    07/08/2016

שלום רב
    מזה כחמש שנים ידוע על p.b.c
    ביופסיית כבד איששה אבחנה זו
    אורסוליט גורמת לי לבחילות קשות ולכן לא נטלתי
    לאחרונה תפקודי כבד גבוהים מאוד כולל אורובילינוגן גבוה בשתן
    בסונר אחרון ממצא של כבד אקוגני ומגורגר אין טיפול אחר
    מה משמעות התוצאות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• PBC עם תוצאת סונר של כבד אקוגני מגורגר - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    14/08/2016

לעתים כבגד "מגורגר" מעיד של צלקות ושחמת אולם הבדיקה לעתים מטעה ורגישותה באבחון של שחמת אינה עולה על 60%. יש לשקול בדיקות נוספות ואפילו ביופסיה חוזרת. אשמח לראותך במרפאתי לייעוץ מעמיק יותר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח ביופסית כבד שעשיתי.
    ענת
    03/08/2016

גליל רקמת כבד במבנה ארכיטקטורלי שמור. בולטים סימני כולסטזיס בצורת הצטברות מרה בהפטוציטים. ברווחים פורטלים נראה תסנין דלקתי כרוני קל ללא חדירת תאי דלקת מעבר ל- LIMITING PLATE.
    דרכי מרה שמורים.
    צביעות MASSON הדגימה פיברוזיס רק ברווחים פורטלים.
    צביעה FE שלילית.
    לסיכום: הממצאים מצביעים לכולסטזיס, יתכן משני לטיפול בסטטינים.
    דרושה קורלציה קלינית.

ברצוני לציין שניסו להפסיק לי את הליפיטור 10 ל-3 חודשים, עדיין אנזימי הכבד היו גבוהים. החליטו שאמשיך בכל זאת לקחת ליפיטור כי ברגע שאני מפסיקה הכלורסטרול מתחיל להמריא...וכשאני לוקחת - אני מאוזנת.מיזה כמה שנים כל הבדיקות הדם תקינות חוץ מאנזימי הכבד שיוצאים מהתחום. מה דעתך על התוצאה הנ"ל?? המון תודה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח ביופסית כבד שעשיתי.

הוספת תגובה

• פענוח ביופסית כבד שעשיתי. - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    14/08/2016

לא ניתן לייעץ דרך האינטרנט במקרה זה. אשמח לראותך במרפאתי עם כם הבדיקות שבוצעו לאורך הזמן ולודא שאין סיבה אחרת להפאעה בתפקודי הכבד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז לשם מה קיים הפורום??

ענת
    15/08/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח ביופסית כבד שעשיתי. - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    24/08/2016

שלום ענת.
    הפורום קיים לענות בקצרה על שאלות ולא לבצע ייעוץ מלא ומפורט
    לגבי שאלתך תוצאות הביופסיה עשויות להתאים להפרעה הנגרמת על ידי ססטינים אולם ישנן גם אפשרויות אחרות. בד"כ שיש חשד להפרעה מססטינים (תופעה שכיחה) אין צורך לבצע ביופסיה ולכן ההחלטה לבצע הביופסיה על ידי הרופא נבעה מסיבות אחרות . אין בידי גם כל הנתונים האחרים (בדיקות אימונולוגיות, תפקודי מעבדה מלאים ומעקב שלהם, היסטוריה רםואית, מחלות נלוות)- כל אלה חשובים אולם כאן חסרים כאשר אנו נותנים ייעוץ במרפאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדבקות בהיפטיטיס c דרך מזון שזוהם בנגיף
    נורית
    03/08/2016

שלום רב,
    אם נשא של הנגיף נחתך במהלך הכנת אוכל קר כמו סלט, וכמות קטנה של דם נשארה במזון, האם ניתן באמצעות אכילת המזון להידבק בנגיף.
    תודה

הוספת תגובה

• הדבקות בהיפטיטיס c דרך מזון שזוהם בנגיף - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    03/08/2016

מאחר והנגיף חודר לגוף דרך העור ו/או הריריות הסיכוי להדבקה בדרת מערכת העיכול אפסי (לא קיים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרורות בכבד
    אלונה
    13/07/2016

שלום ד"ר
    אמי בת 65
    לפני כ 4 שנים אובחן סרטן שד
    שהחלימה ממנו לאחר קבלת כימוטרפיה והקרנות .
    בכבד,כאשר הדגים שני ממצאים חשודים בסגנמנט 3ו8. לפני כחצי שנה עשתה אמ.אר.איי ב
    מכיון שראו את הממצאחם האלה באותם גדלים כבר לפני שנה וחצי באולטרסאונד , הוחלט על אמ.אר.איי חוזר בעוד 4 חודשים.
    ביצענו אמ.אר.אי נוסף ובתשובה נכתב :
    באונה שמאלית נגע בגודל 16על15 מ"מ אשר גדל בהשוואה לבדיקה קודמת שאז היה 7 מ"מ
    באספקט האחורי של האונה ימנית נגע 27על30מ"מ אשר גדל בהשוואה לבדיקה קודמת שאז היה 16על15 מ"מ.
    ובסיכום נכתב : הודגמו שני נגעים בסגמנט הלטרלי של האונה השמאלית ובסגמנט האחורי של האונה הימנית אשר הודגמו בבדיקה הקודמת וגדלו בהשוואה מבדיקה קודמת ,עוברים האדרה
    ו RESTRICTED DIFFUSION
    יש להתקדם לפאט סיטי להעמקת הבירור ואפשרות לקיחת דגימה מהרקמה החשודה . .
    יש לציין :
    מרקרים תקינים
    ביצענו קולונוסקפיה לפני כ 4 חוד' ויצא תקין .
    הרגשה כללית תקינה , ללא עייפות או בחילות והקאות .
    שאלה:
    האם לפי אמ.אר.איי ניתן לומר בוודאות שאכן מדובר בסרטן ?
    ןאם כן , האם ניתן לנתח במצב הזה ? וכמה המצב חמור ?
    אשמח לתשובתכם בהקדם
    אנו מאוד מודאגים .

לקביעת תור
    סגירה
    גרורות בכבד

הוספת תגובה

• גרורות בכבד - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    14/07/2016

יש להתייעץ עם האונקולוג. בד"כ שיש ספק רצוי לבצע הביופסיה מהנגע או PET- CT. גרורות מסרטן שד לא מנתחים אלא ממעי גס. בכל מקרה התחום אליו שייך המקרה הוא אונקולוגיה ולא מחלות כבד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדבקה בהיפטיטיס C ממגע עם נוזלי גוף שונים
    אלי
    02/07/2016

שלום רב,
    האם נגיף ההיפטיטיס C מצוי גם בזיעה, רוק, שתן וצואה והאם ניתן להידבק בחשיפה של פצע פתוח עם אחד מנוזלי גוף אלו של נשא?
    תודה ושבת שלום

הוספת תגובה

• הדבקה בהיפטיטיס C ממגע עם נוזלי גוף שונים - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    14/07/2016

הנגיף נמצא בריכוזים מזעריים בנוזלי גוף אלה ולכן מגע עם נוזלים אלה אינו מדבק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה באנזימי כבד ו- HDL במשך מספר שנים
    שירה
    18/06/2016

פרופסור שלום רב,

בן 38, מעשן, רזה, לא שותה אלכוהול, לא לוקח כדורים.

ביצעתי בזמן האחרון בדיקות דם לבלוטת התריס שהייתה גבולית (תת פעילות) כמעקב, ורק עתה ממש שמתי לב שרופא המשפחה לא נתן לי בדיקות רוטינה כלל, ולא נתן לי בדיקות לכימיה. שמתי לב רק עכשו ממש כי פעמיים בהם ביצעתי בדיקות דם הן בשנת 2013 והן בשנת 2015 אותן אפרט לא נאמר לי דבר על כך מרופא המשפחה ולא עקבתי לכן אחר הבדיקות הר"מ:

בתחילת שנת 2015 ביצעתי בדיקות דם כרוטינה לפני ניתוח בקע והבדיקות דם היו :

LDH= 521 כשטווח הנורמה הינו 230-480
    AST= 50 כשטווח הנורמה הינו 0-35
    GGT= 61 כשטווח הנורמה הינו 0-55
    ALT= 38 כשטווח הנורמה הינו 0-45.

שמתי לב כי גם בשנת 12/2013 ביצעתי בדיקות דם והרופא לא אמר לי שתפקודי הכבד שלי לא בסדר והם היו כדלהלן:

LDH= 506 כשטווח הנורמה הינו 230-480

GGT= 66 כשטווח הנורמה הינו 0-55
    ALT = 46 כשטווח הנורמה הינו 0-45
    AST = 45 כשטווח הנורמה הינו 0-35.

מה זה אומר ? מה דעתך? ומה זה אומר שתמיד עולה גם ה- LDH יחד עם תפקודי כבד לא תקינים?

על מה מעיד LDH גבוה ביחד עם אנזימי כבד? האם זה מעיד על כך כי יש לי פגיעה בכבד? האם זה מראה שיש לי דלקת בכבד?

אני די מודאג כי במשך מספר שנים אם כך בכל אופן בשתי הפעמים שביצעתי בדיקות דם ב-2013 וב-2015 תפקודי כבד לא תקינים ואני לא יודע מכך.

מה זה אומר?

ואיזה בדיקות אם כך עלי לבצע?

תודה מראש על תשובתך וסבלנותך האדיבה

הוספת תגובה

• עליה באנזימי כבד ו- HDL במשך מספר שנים - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    14/07/2016

ראשית ההפרעה הינה מינימלית. יש לבדוק גם CPK (אנזים שריר) לודא שעלית ה AST אינה ממקור שרירי (פעילות בחדר כושר?). הסיבה השכיחה להפרעה מסוג זה היא עבד שומני אבל יש בדיקות שונות לבירור המקובל הכוללות מחלות ויראליות, מטבוליות ואחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לפרופסור איתן מור בעניין סרטן כבד וכליה מושתלת
    גילה
    04/06/2016

פרופסור איתן מור, לפני כ10 שנים עזרת לי מאוד להגיע להחלטה נכונה בעניין השתלת כליה. כעת אובחנתי ב RCC בכליה המושתלת, שעדיין מתפקדת היטב, וHCC בכבד. אני מחכה לתוצאות של PET CT . האם אוכל לפנות אליך לייעוץ?

הוספת תגובה

• שאלה לפרופסור איתן מור בעניין סרטן כבד וכליה מושתלת - תגובה

פרופ` איתן מור
    17/06/2016

קודם כל אני שמח לשמוע שאת זוכרת אותי לטובה אחר 10 שנים.
    אכן החלטה קשה צריך לראות את תוצאות הבדיקות
    שתי אפשרויות יעוץ פרטי דרך יעל או דרך מזכירתי בביה"ח חגית.
    אשמח לעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרה סאונד בטן עליונה הכוללת כבד, כליות, דרכי מרה
    גליה
    31/05/2016

פרופסור יקר!

בבדיקת us בטן עליונה התגלו אצלי ממצאים אשר מאד מדאיגים אותי,
    כבד- עם הסננה שומנית הודגמו מספר תהליכים ציסטיים בשתי האונות עד גודל 4.8*3.2 ס"מ באונה השמאלית ובאונה הימנית עד קוטר 2x2 ס"מ.
    כמו כן כליה ימנית - צורה,גודל ומבנה רגיל אורכה של הכליה 10 ס"מ רושם של מערכבת מאספת כפולה. הודגמה ציסטה בקוטר 2.5 ס"מ בקוטב העליון של הכליה ללא עדות לאבנים או הידרוניפררוזיס. נבדקו אאורטה בטנית. לבלב טחול כולן תקינות רטרופריטונאום עליון - חופשי מבלוטות לימפה מוגדלות.

אודה לך באם תוכל לכתוב לי על המשמעות של תוצאות הבדיקה.

תודה רבה מראש ויום טוב

גליה

הוספת תגובה

• תגובה לא מקצועית

אנה
    07/06/2016

גליה, אני לא רופאה ולא יכולה להציע תשובה מוסמכת, אבל הרושם שלי הוא שאין לך סיבה לדאגה חמורה. ציסטות יש לי מלא, והן לא משפיעות על תפקודי; וגם מערכת מאספת כפולה מוכרת לי מאמי. ברור שעלייך לפנות לרופא שלך ולקבל המלצות מקצועיות, אבל לא להילחץ.
    בריאות טובה לך!
    אנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה

גליה
    13/06/2016

מדוע כבר חודש אין מענה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עושה רושם שהפורום הפסיק לעבוד

ענת
    14/06/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרה סאונד בטן עליונה הכוללת כבד, כליות, דרכי מרה - תגובה

פרופ` איתן מור
    01/07/2016

מדובר בציסטות פשוטות גם בכבד וגם בכליות שאין להן משמעות קלינית.
    ממליץ מעקב באולטראסאונד בעוד שנה במרפאת כבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרה סאונד בטן עליונה הכוללת כבד, כליות, דרכי מרה - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    14/07/2016

הממצאים בעיקרון אינם מדאיגים כלל ועיקר. הממצא העיקרי המתייחס לכבד הינו כבד שומני. יש הליך מקובל במוכר לכל מומחה למחלות כבד לבירור כבד שונהי והערכת חומרת המחלה ולכן יש לפנות למרפאת כבד להמשך הבירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות כלליות של תפקודי כבד גבוהים
    נ
    27/03/2016

שלום

אני בת 44+ התארחתי שישי שבת בבית מלון לאירוע משפחתי - ביצעתי היום בדיקות דם שיצאו תקינות לחלוטין פרט ל-GOT- 53
    GPT- 101
    האם ערכים אלו הם בגלל האירוע המשפחתי שאכלתי בו יותר מהרגיל
    בעבר היו לי תפקודי כבד גבוהים וביצעתי אולטראסאונד כבד שהיה תקין - הבדיקות האלו היו למעקב שגרתי

אשמח לקבל תגובה האם הערכים מושפעים מהאירוע בבית מלון או שאין קשר.

תודה והמשך שבוע טוב ונעים

הוספת תגובה

• בדיקות כלליות של תפקודי כבד גבוהים - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    28/03/2016

העליה באנזימי כבד אינה קשורה קרוב לודאי למה שאכלת. ייתכן וקשורה לכבד שומני אע"פ שלא נראה ב אולטרסאונד או מסיבות אחרות. מציע לפנות למרפאה למחלות כבד להערכה יסודית ומסודרת כמקובל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי ביופסיה וכמה בדיקות של הכבד
    מושתל כבד
    24/03/2016

שלום רב,
    רקע: מושתל כבד משנת 2006 על רקע היפטיטיס ב'.
    לאחרונה עשיתי כל מיני בדיקות שיצא בסוף שיש לי יתר לחץ דם פורטלי עם טחול מוגדל ודליות בוושט, התחלתי לקבל תרופה בשם דירלין.
    בבדיקת ביופסיה יצא: chronic hepatitis,minimaly active, with architectural destortion and septal formation suspicius for cirrhosis. No evidance of active or chronic rejection
    הרופא אמר שיש שחמת קלה.. אני מאוד מודאג שבכבד החדש גם התחיל סיבוכים.
    האם ישנם סכנה כלשהי? האם אני צריך לדאוג? או שזה משהו לא נוראי ? מה אומרת תשובת הביופסיה בדיוק?

תודה.

הוספת תגובה

• אחרי ביופסיה וכמה בדיקות של הכבד - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    27/03/2016

אכן הסימנים מצביעים על אפשרות של שחמת בכבד המושתל. מעט מוזר שהופיעה שחמת מאחר ובודאי מקבל טיפול נגד הנגיף מיד לאחר ההשתלה. ייתכן וצריך לבחון באופן מפורט את המהלך עם כל הפרטים והתיק הרפואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקפדה על נטילת תרופות

מושתל כבד
    28/03/2016

האמת שאני מקפיד מאוד על נטילת תרופות נגד דחיית כבד המושתל וגם מקבל hepagam נוגדנים שלא יחזור הנגיף שהיה לי לפני ההשתלה.
    לפי דעתך מה הסיבה העיקרית להיווצרות השחמת? האם נוצרה מתקיפת הגוף לשתל או שיש דלקת שתוקפת הכבד?
    האם יש אפשרות להפסיק התפתחות מחלת השחמת או שזה בלתי אפשרי?
    האם יש מצב שהשחמת תעלם ברגע שמטפלים בסיבת הופעתה?

עדיין מודאג!
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי ביופסיה וכמה בדיקות של הכבד - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    07/04/2016

אשמח להיפגש במרפאתי מאחר והנושא רחב ואינו מתאים לתשובה קצרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביופסיה

מושתל כבד
    08/04/2016

תודה על התשובה. אני אשמח פרופ'.
    אני לא מבין משהו, ברגע שעושים ביופסיית כבד ורואים שיש תחילה של שחמת זה אומר שכל הכבד אותו דרגה של שחמת או שבמקום שבדקו יש שחמת קלה ואולי במקומות אחרים בכבד אין שחמת או יש בדרגות יותר חמורות ?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביופסיה - תגובה

פרופ` איתן מור
    16/04/2016

לגבי חזרת שחמת בכבד מושתל. דבר זה יכול להיגרם ממספר סיבות:
    1. חזרה של מחלה נגיפית
    2. אירועים חוזרים של דחיה המתאפיינים בעלית אנזימי כבד שמגיבים לטיפול אך למעשה מותירים צלקת - קורה במיוחד בחולים שלא הקפידו על נטילת התרופות למניעת דחיה.
    3. דחיה כרונית המתרחשת לאחר דחיות חריפות
    במקרים אלו תהיה עליה בכייל הנוגדנים כנגד התורם DSA

הביופסיה משקפת בד"כ את מה שקורה בכבד כולו.
    את התשובה לשאלותיך אתה אמור לקבל במרפאת המושתלים במקום בו אתה נמצא במעקב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערכים גבוהים בבדיקת תפקודי כבד
    שולי
    14/03/2016

שלום
    אימי עברה בדיקת תפקודי כבד והערכים יצאו גבוהים.
    GOT AST 39
    GPT ALT 47
    אימי עברה סרטן שד לפני שנתיים וכעת היא בריאה.
    האם התוצאות מראות על מחלת כבד או סרטן?
    תודה רבה.

הוספת תגובה

• ערכים גבוהים בבדיקת תפקודי כבד - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    17/03/2016

שלום רב. הבפרעה אינה מעידה על הישנות סרטן אבל יכולה להעיד על סיבות אחרות להפרעה זו ביניהן כבד שומני (לעתים בגלל טיפול כמוטראפי או אחר לסרטן השד) ההפרעה בסה"כ הינה קלה אבל דורשת הערכה ראשונית של בדיקות דם ו US כמקובל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי כבד שומני וטחול מעט מוגדל
    פרן
    29/02/2016

פרופ' צוקרמן, שלום רב !

לפני מס' ימים, ביצעתי US בטן עליונה במסגרת בירור לגבי מיוחשים בצד שמאל של הבטן העליונה.

בבדיקה נמצא כבד שומני וטחול מעט מוגדל - 12.6 ס"מ.

האם יש קשר בין הכבד השומני לבין הטחול המעט מוגדל?
    האם ממצאים אלו דורשים המשך בירור ?

מודאגת מאוד ואודה מאוד לתגובתך,

תודה מראש,

פרן

הוספת תגובה

• שאלה לגבי כבד שומני וטחול מעט מוגדל - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    17/03/2016

הטחול בגודל תקין (עד משרעת של 13 ס"מ). לעתים יש קשר בין השניים במקרה של מחלת כבד משמעותית אבל לפי תיאורך הטחות בגודל תקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפטיטיס סי
    קסניה
    24/02/2016

שלום רב ד''ר.
    יש לי כמה שאלות אליך והודה אם תעני לי.
    1.האם הפטיטיס סי יכול להירפא באופן סופי
    2.האם יש אפשרות להידבק בהפטיטיס סי אחרי החלמה
    3.האם זה יכול לפגוע בילדים שאחד ההורים שלו היה חולה במחלה זו,במידה ונירצה להקים משפחה ולהביא ילדים.
    החבר שלי היה בעבר חולה בהפטיטיס סי והוא עבר טיפול מוצלח.הבדיקות שהוא מבצע כל חצי שנה תקינות ומראות שאין לו את הנגיף בדם ובגוף.הרופא שלו לכבד אמר שהטיפול עבר בהצלחה ושהוא החלים מהמחלה והיא לא נימצאת יותר בגופו.
    אנחנו יוצאים ביחד שנה וחצי והוא סיפר לי על העבר הרפואי שלו,אני מבצעת כל 3 חודשים בדיקות דם ואנזימי הכבד שלי תקינים.
    אני מאוד צריכה את חוות דעתך,אתv רופא מומחv בזה ואין לי יותר למי לפנות.הודה מאוד על תשובתך ואחכה לה מאוד.

לקביעת תור
    סגירה
    הפטיטיס סי

הוספת תגובה

• הפטיטיס סי - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    28/02/2016

שלום רב
    אם בן זוגך קבל טיפול מוצלח הרי שנרפא מהזיהום הכרוני בנגיף (אפשר להרפא לגמרי). במצב זה אינו יכול להעביר את הזיהום כי אין נגיף. אם אין נגיף הרי שגם הילדים לא יידבקו סביב הלידה. כך שאין כל בעייה להקים משפחה (אפילו שיש נגיף). ניתן להדבק בנגיף שוב לאחר החלמה אם משתמשים בסמים למשל. אם החבר הבריא ואת שלילית לנגיף אין צורך בבדיקות דם כל 3 חודשים או בכלל כי אין סיכוי להדבקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביופסיה טרנס יוגיולרית של הכבד
    מושתל כבד
    12/02/2016

שלום רב,
    רקע: מושתל כבד על רקע HBV מ2006..תרופות פרוגרף 1mg פעם אחת ביום, סירטיקאן פעמיים ביום, ספיבו פעמיים ביום, אומופרודקס פעמיים ביום.
    הרופא בקש ממני לעשות בדיקת ביופסיה יוגיולרית מכיוון שיש לי דליות רמה 2 .
    יש לי כמה שאלות: 1. מה היא בדיקת ביופסיה טרנס יוגיולרית ואיזה תוצאות אני מקבל מבדיקה זו?
    2. בבדיקת דם יצא שהטסיות עומדות על 56, מה משמעות תוצאה כזו?
    3. בבדיקת דם יצא שה AST עלה ל42, מה משמעות עלייה כזו?
    4. עליתי במשקל ל74 עם גובה של 1.79, הרופא אמר לא לעלות עוד במשקל.. מה משמעות עלייה במשקל?

תודה רבה

הוספת תגובה

• ביופסיה טרנס יוגיולרית של הכבד - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    14/02/2016

ביופסיה טרנסיוגולרית של כבד לצורך אבחנה של צירוזיס הינה מיותרת כאשר יש דליות. אם הבדיקה נועדה למדידת לחצים ותגובה לדרלין אז יש לה מקום. ייתכן שיש מטרה אחרת שאיני יודע לרופא המבצע את הפעולה. מהלך הפעולה בודאי שהוסבר על ידי הרופא המציע. זוהי ביופסיית כבד בהתבצעת דרך וריד הצורא וורידי הכבד על מנת להקטין את סכנת הדמם בכלל רמת טסיות נמוכה. ייתכן שהרופא מעוניין להבדיל בין פעילות מחלה ויראלית של HBV לבין כבד שומני אבל אם רמת הנגיף (HBV DNA ) אפסית או נמוכה הרי שעליית אנזימי הכבד כנראה אינה נגרמת על ידי הנגיף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת כבד אוטואימונית
    ישראל
    22/01/2016

שלום

אלו בדיקות דם מבצעים כדי לבדוק/לשלול מחלה אוטואימונית של הכבד במקרה של עליה בתפקודי כבד + כבד שומני?
    אם אפשר בבקשה את שמות הבדיקות, אשמח מאוד.

כמו כן, האם במידה ומבצעים את הבדיקות הנ"ל והכל תקין, ותולים את העליה בכבד השומני, זה אומר שלאורך השנים גם בעתיד העליה בתפקודי הכבד תהיה מחמת הכבד השומני או שבנוסף לכבד השומני יכולים לקבל מחלה אוטאואימונית?
    כלומר אם אדם עשה לפני כמה שנים בדיקות דם ונשללה מחלה אוטואימונית ועדיין יש תפקודי כבד מוגברים וכבד שומני, יש סיבה לבדוק מחדש או שכל עוד יש כבד שומני מתייחסים לעליה שהיא בגלל הכבוד השומני?

תודה רבה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת כבד אוטואימונית

הוספת תגובה

• מחלת כבד אוטואימונית - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    24/01/2016

לום רב. הבדיקות למחלה אוטואימונית כוללות רמת אימונוגלובולינים ביהיהם IGG, נוגדנים לשריר חלק וכנגד הגרעין ובמידת הצורך גם אחרים כמו anti LKM1 Ab. לעתים גם אחרים. יש כמובן לבצע ביופסיה שמהווה נדבך חשוב מאוד באבחנה. הבעייה הגדולה שבמחלת הכבד השומני עד 30% ויותר מהחולים יש להם נוגדנים עצמיים מהסוג הנ"ל ולכן יש להתייעץ עם רופא למחלות כבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה