מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפטיטיס ביש .ע13/01/2016
רציתי לדעת בדיקת pcr 20 מה זה אומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס בי - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן13/01/2016תלוי מאוד על מה מדובר? תפקודי כבד? סרולוגיה ויראלית? היסטוריה רפואית? נוסח השאלה אינו מספק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבדנ12/01/2016
שלום
אני בת 44 ביצעתי לאחרונה בדיקות שנתיות ויצאו ערכים גבוהים של GOT-90 ו-GPT183 הייתי אצל רופאת המשפחה והיא נתנה לי הפניה לאולטראסאונד בטן עליונה - האם ערכים אלו משמעותיים או שיכולה להיות טעות מעבדה - ומה הם אומרות. כמובן הרופאה בנוסף לאולטראסאונד נתנה לי בדיקות חוזרות - האם יש קשר לעירויי ברזל שקיבלתי ולזרחן שקצת חרג מהנורמה ולמדבקות אברה שקיבלתי במשך כמעט חצי שנה ו-2 מדבקות נרקוטיות לכאבי ברכיים חזקים אשמח לקבל התייחסות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן13/01/2016ההפרעה יכולה לשקף מספר מצבים כולל כבד שומני (שכיח ביותר) נזק מתרופות , מחלות ויראליות ועוד ודורש בירור מקיף כמקובל במסגרת יחדה למחלות כבד. US הוא רק חלק מהבירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה באנזימי הכבדמאיה24/12/2015
בת 39. לקחתי לפני חודשיים פורמולה לאיזון הורמונלי המכילה קוהוש שחור במשך חודש. בבדיקת דם שנערכה לי לאחר מכן alt 55 ו- ast 42, בבדיקה נוספת שנערכה חודש לאחר מכן alt 67 ו- ast 41. שאר הבדיקות תקינות אך מרגישה כאב באזור הכבד. אני מודאגת מאוד, מעולם לא סבלתי מהפרעה בתפקודי הכבד. האם העלייה קשורה לשימוש בקוהוש השחור? ואם כן מדוע לא חלה ירידה כשהופסק השימוש בו? מה עליי לעשות? אודה לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה באנזימי הכבד - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן11/01/2016לא בהכרח ההפרעה קשורה לתכשיר. יש לבצע ההערכה של ההפרעה באופן מסודר ומקיף. לעתים קשור בכבד שומני ועודף משקל. בכל מקרה ההפרעה קלה ואינה צריכה לעורר דאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיט סייבגניה23/12/2015
אני חולת הפטיט ס. עשיתי בדיקה פיברוסקאן: F0 משקל 4.4.קמה שידוע לי F0 זה תקין? אולי אפשר לי את המחלה הזאת מהמערכת מחשב רפואי. מפריע להתקבל לעבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיט ס - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן11/01/2016גם אם דרגת פיברוזיס 0 אין זה אומר לצערי שאין זיהום נגיפי בהפטיטיס C ולכן לא ניתן למחוק מרשימת האבחנה אלא אם טיפול אנטי ויראלי הביא לסילוק הנגיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפטיטיס ס עם דרגה 0
ייבגניה11/01/2016למי מתאים טיפול אנטי ויראלי? איפה אני יכולה לקבל אותו? פשוט רופה גסטרו אמר לי שהפטיטיס ס' עם דרגה 0 לא מצריך שום טיפול ואין סיכון למניע ניגובים. איפה אני יכולה לברר לגבי הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס סיאינה דובינובס15/12/2015
שלום פרופסור צוקרמן. אנ חולה בהפטיטיס סי הרבה שנים. לפני כשנה עשיתי בדיקת פיברוטסת .התוצאה של הבדיקה הראתה F1- F2.רציתי לשאול כל כמה זמן אפשר לעשות את הבדיקה הזאת?אני שייכת לקופת חולים כללית.האם אפשר פעם בשנה לעשות את הבדיקת פיברוטסט?לבדוק אם המצב מחמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס סי - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן11/01/2016מבחינה רפואית ראוי לחזור על הבדיקה הבלתי פולשנית לקביעת פיברוזיס (פיברוסקן או פיברוטסט ) כל 2-3 שנים אולם בשלב זה הבדיקה מאושרת בסל התרופות רק לגנוטיפ 1 ומועמדים לטיפול ולא כבדיקה חוזרת. מכך שהבדיקה מחוץ לסל כרגע ועלותה כבדיקה חוזרת כ 500 ש"ח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםחמו מרים13/12/2015
תוצאות הבדיקהebv lgG-EBNA 230 POSITIV
EBV VCA_lgG POSITIV4000 HEPATITIS A lgG POS* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן11/01/2016הבדיקה מראה שאת מחוסנת לנגיף הפטיטיס A ושנחשפת למחלת הנשיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- xelodaלילי7005/12/2015
שלום, אחרי כריתת מעי הגס עקב בדיקת קולונסקופיה וממצא של גידול. לאחר PET CT נמצאה גרורה בכבד בגודל של כ-2 סמ. הטיפול שהומלץ : עירוי ביולוגי כל 3 שבועות ובמקביל 14 יום לקיחת xeloda. האם יש תחליף לכדור זה עם תופעות לוואי קלות יותר? ממש ממש מבקש המלצתכם. גם אם מדובר בתרופה שאינה כלולה בסל. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר xeloda - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן11/01/2016מאחר ומדובר במחלה גרורתית אונקולוגית עם פיזור משני של סרטן המעי יש להתייעץ עם האונקולוג המטפל. פורום זה אינו מייעץ בסוג זה של מחלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס בי ופעילות ספורטיבית Surfשלמה24/10/2015
שלום,
אני עם הפטיטיס בי בשלב החריף, עם ערכי כבד בירידה משמעותית (לעומת הערכים מלפני חודשיים):
Hepatitis Bs Ag. positive
Hepatitis Bc Igm. positive
Hepatitis Bc Ab Tot. Positive
Hepatitis Be Ag. Negative
Hepatitis Be Ab. Positive
ALK Phosphatase 93 U/L
GOT (AST) 38 U/L
GPT (ALT) 98 U/L
GGT 65 U/L
LDH 301
Bilirubin Total 1.00 Mg/dl
Bilirubin direct 0.44 Mg/dl
Bilirubin indirect.0.56 mg/dl
האם מותר לי לעשות פעילות גופנית כגון גלישת-רוח או גלישת-קייט/עפיפון (Kitesurfing)? (באופן כללי אני מרגיש טוב, רק טיפהל'ה חלש). או שמומלץ להמשיך לנוח טוב טוב, מה שאני עושה כבר 2 חודשים מאז שהיו לי סימפטומים של צהבת?
בהערכה ובתודה מראש,
שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס בי ופעילות ספורטיבית Surf - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן25/10/2015אפשר לחזור לפעילות גופנית מלאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה
שלמה25/10/2015תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הפורום עדיין פעיל?שלמה13/10/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
האם הפורום עדיין פעיל? - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן14/10/2015כפי שאתה בוודאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפטיטיס c וזיעהיהודה03/10/2015
שלום רב,
האם נגיף ההיפטיטיס c מצוי גם בזיעה, והאם ניתן להידבק במגע בין זיעה של נשא לפצע פתוח של נחשף???
תודה מראש על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפטיטיס c וזיעה - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן14/10/2015הסיכוי אפסי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה מאודא27/09/2015
שלום רב,
בת 32 ברקע גסטריטיס דואודניטיס ( אבחנה לאחר גסטרוסקופיה).
לפני 10 ימים החלו שלשולים מימיים בצבע צהוב מלווים בבחילות והקאות מימיות צהובות בטעם חמוץ מאוד.
ככה נמשך עד היום, לא מצליחה לאכול בגלל הבחילות. חולשה, כאבי ראש וכאב חלש בצד ימין של הבטן מתחת לצלעות. כמו כן פס חום על הלשון.
קיבלתי הפנייה לאולטראסאונד בטן עליונה. אך התור בעוד שבועיים.
רופאת משפחה אמרה שיכול להיות ומדובר בדלקת של כיס המרה.
אחרי חפירות באינטרנט הגעתי לדברים מפחידים כמו סרטן הכבד ולבלב.
אשמח לשמוע את דעתך, אולי תוכל להרגיע אותי קצת כי אני פשוט הפסקתי לישון.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
א28/09/2015בבדיקת דם בילירובין total 0.7
בילירובין דיירקט 0.3
כאשר לפני חודש:
בילירובין total 0.4
בילירובין דיירקט 0.1
אני ממש לחוצה למרות שהרופאים אומרים שזה חסר כל משמעות קלינית.
האם תרופות כמו פרוגסטרון שלקחתי לאחרונה יכולים להשפיע על בילירובין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן29/09/2015רמת בילירובין תקינה לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחוצה מאוד - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן29/09/2015שלשולים כפי שא מתארת בד"כ קשורים למחלה חריפה ואינם מהוים אינדיקציה כלל ועיקר למחלה ממארת או מחלה מסוכנת. בכל מקרה אם נמשכים + הכאבים יש לחזור ולהיבדק על ידי הרופאה המטפלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים גבוהים מאוד של GOT ,GPTאלונה26/09/2015
שלום רב,
אימי בת 65 לפני כשנתיים אובחנה כחולת סרטן שד ללא גרורות בלוטות לימפה נקיות .
עברה כימותרפיה והקרנות , ומאז רק מעקב . ברוך השם ד עכשיו הכל בסדר
לפני שלושה ימים אושפזה בגלל כאבי בטן בצד ימין ללא חום וללא הקאות ,תאבון תקין ללא ירידה במשקל
בוצעו בדיקות דם וערכים הבאים גבוהים במיוחד :
ALK PHOSPHATASE -143
GOT-195
GPT-426
יש לציין שערכים אלו יורדים מיום ליום
CT עדיין לא בוצעה
בUS הודגם כיס מרה עם "בוץ" כך קראו לזה הרופאים ונקודות חשודות בכבד
רופאים טוענים שזה יכול להיות אותו בוץ שעובר מכיס מרה לכבד(שזה חצי נחמה) או גרורות מסרטן השד שהיה לפני שנתיים .
שאלה שלי , מה הסיכויים שאכן מדובר בסרטן כבד ?
ההמתנה פשוט הורגת ! ואנו מודאגים מאוד!
תודה רבה מראש
אלונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכים גבוהים מאוד של GOT ,GPT - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן29/09/2015אם מדובר בעליה חדה של אנזימי כבד וירידה מהירה מלווה בכאב וממצא של "בוץ" בכיס מרה סביר להניח שהעבירה "פירור" אן אבן קטנה בצנרת המרה ולא מדובר בסרטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך , בבקשה שאלה נוספת
אלונה18/10/2015שלום ד"ר ,
בהמשך לשאלתי ותשובתך המהירה (ואני ממש מודה לך על כך)
אמא שלי עברה CT , ולהלן תוצאת בדיקה :
הכבד אינו מוגדל ,מרקמו היפודנסי ודיפוזי .בשלב העורקי לאחר הזרקת חומר ניגוד בלבד הודגם איזור האדרתי ללא גבולות ברורים בגודל 7 מ"מ .
ובהתרשמות רשום ,
כמו כן עשתה בדיקת דם בתאריך 29/9/15 :
A.F.P.TM = 2.8
ALT=125
AST=25
שאלתי :
מה אנחנו יכולים להבין מתוך ה CT?
האם יכול להיות שמדובר בבוץ כפי שתיארת קודם ,ובגלל זה רואים גבולות לא סדירים?
האם אפשר להסתמך על בדיקות דם למרקרים שיצאו תקינות ומכך להיות אופטימיים ?
אנו מאוד מאוד מודאגים
אשמח מאוד לתשובתך !
אלונה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך , בבקשה שאלה נוספת - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן19/10/2015הירידה החדה של האנזימים כפי שצפיתי תומכת באבחנה של פירור או "בוץ" שהעבירה. לגבי שאר הממצאים ייתכן שמדובר בכבד שומני אבל יש צורך בהערכה מסודרת ולא על גבי באענטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תשובתך - לחוצים מאוד
אלונה24/11/2015שלום פרופ' ,
בהמשך לברור , התבקשנו לבצע MRI לכבד ולהלן ממצאים :
ברקע ממאירות שד .
כבד מוגדל משרעתו 20 ס"מ הסננה שומנית דופוזית שלו .
שני נגעים אחד בקוטר 1.4 ס"מ בסגמנט 8 ושני בקוטר 0.7 ס"מ בסגמנט 3 .
שני הנגעים מראים אות גבוה בשקלול T2 ונמוך בשקלול T1 ומקבלים האדרה בתבנית לא ספציפית , בעיקר מוקדמת ובצורה קלושה יותר בשלבים המאוחרים . מאפיינים הנגעים לא ספציפיים , לא ניתן לשלול פיזור משני בכבד .
כיס מרה ,טחול ,לבלב וכליות הכל בגודל תקין וללא עדות לממצא פתולוגי .
ובסיכום : המשך בירור .
יש לציין שרופא שהפנה אותנו לMRI בדק את הדיסק של CT ואמר שלא רואה שום ממצא פתולוגי חשוד ! שכבד נראה תקין והיה מאוד אופטימי בכל זאת שלח לבדיקת MRI רק ליתר בטחון .
בדיקות דם למרקרים ,מחלות כבד ותפקודי כבד תקינות לגמרי .
שאלתי :
מה ניתן להבין תוך הפענוח בשפה פשוטה ? האם יש מקום לדאגה ?
קבעתי תור לרופא אבל תור פנוי עוד הרבה זמן ואנו משתגעים מדאגה .
אודה לתשובתך
אלונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשא ההפטיטיס בצבאליאור26/09/2015
שלום רב,
אני נשא ההפטיטיס b, בעבר שירתתי בצבא סדיר ביחידה לוחמת וכיום משרת עדיין כלוחם במילואים. בצבא יודעים שאני נשא ואף שלחו אותי לבדיקות מעקב במסגרת הצבא. שאלתי: כיצד הצבא קבע לי פרופיל 97 למרות שאני נושא את הנגיף, אני מודאג שלא להדביק אחרים בגלל שהשירות מצריך מגע קרוב לעיתים עם לוחמים אחרים בצוות.
תודה. ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשא ההפטיטיס בצבא - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן29/09/2015נשאות אינה פוגמת בפרופיל הצבאי במידה ואין מחלת כבד. הסיכוי להדבקה של אחרים ללא מגע של דם או נוזל זרע הוא אפסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה להיפטיטיס בי בטיול בחו"למודאג מאוד25/09/2015
אני בטיול בטיול בחו"ל שנגמר עוד שבוע וגיליתי שהבחורה שקיימתי איתה יחסים עם אמצעי מניעה חלתה בעבר בהפטיטיס בי, אני מאוד מודאג היות וקיבלתי רק את החיסון השנ. מתוך שלושה לפניו שלושה שבועות
היחסים כללו נשיקה (החלפת רוק במידה מסוימת)
1 מה הסיכוי שנדבקתי?
2 האם מהרגע שאחזור יש להמתין עד הבדיקות כמו עם hiv?
3 האם מומלץ לקבל חיסון מסויים נוסף מיידי כשאני חוזר? זה יוצא פחות מ14יום מהחשיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה להיפטיטיס בי בטיול בחו"ל - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן29/09/2015החשיפה עם אמצעי מניעה מגינה בפני הדבקה. מגע כנשיקה אינו נושא סיכון משמעותי להדבקה . יש לבדוק כשתחזור לארץ רמת נוגדנים אפילו שלא השלמת את החיסון (בדיקה של HBsAb ) ואם ברמה מספקת אתה מוגן בכל מקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מודאג מאוד29/09/2015תודה על התגובה המהירה והמרגיעה.
כמה שאלות נוספות ברשותך
1. יש צורך להזדרז בבדיקה על מנת שבמידה הצורך לבצע את החיסון המונע שנותר לקבל תוך 14 יום?
2. יש בדיקות נוספות וזאת שציינת שעלי לעשות על מנת להיות בצד הבטוח.
אני כל כך מודאג שליח נחרבו ולא תהיה לי משפחה או ילדים בגלל שנדבקתי על שטות.
מעריך מאוד את העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן30/09/2015אין צורך מיוחד להזדרז. אפשר לקבל את החיסון כמתוכנן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנזימי כבד וכדוריםלפטרת ציפורנייםשי19/09/2015
שלום .בסיום שני מחזורים (שבועיים בכל חודש )של כדורים נגד פטרת ציפורניים מסוג טרבינאפין (לימסיל)בבדיקות אנזימי כבד ALT עלה ל -48 כשהמקסימום צריך להיות 35 .AST תקין 25.האם זה קשור לכדורים ? האם זה מדאיג ?האם לא להמשיך לקחת הכדורים אני אמור לקחת אותם שבועיים נוספים בחודש השלישי .תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנזימי כבד וכדוריםלפטרת ציפורניים - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן29/09/2015ניתן להמשיך בטיפול האנטי פטריתי אולם יש לבדוק אנזימי הכבד פעם בשבוע עד סיום הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)