מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עוד לא התחיל לדבראורנה21/03/2019
הבן שלי בן שנתיים ועדיין לא מדבר. בכלל. האם אני צריכה להתחיל לדאוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד לא התחיל לדבר
סימונה פלג23/03/2019אורנה יקרה שלום.
ההתפתחות אצל כל אחד ואחד שונה. בפרט, ההתפתחות אצל בנים בממוצע מעט יותר איטית מאשר בנות.
בכל מקרה, על כל דאגה או שאלה אני ממליצה לפנות לגורמים הרלונטים : התחילי עם טיפת חלב, והם יפנו הלאה אם יש צורך.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לספר על אח חדש?אדווה19/03/2019
איך מסבירים לבתי בת ה- 3 שעוד מעט יגיע לה אח חדש למשפחה? איך מספרים לה על זה כמו שצריך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לספר על אח חדש
סימונה פלג19/03/2019אדווה יקרה שלום.
באיזה חודש את?
אם את בחודשים מתקדמים. הייתי מספרת במספר משפטים קצרים וממוקדים על האח החדש שעומד להגיע למשחה. הייתי שמה לב : האם בתך מגלה סקרנות ושואלת שאלות,
האם היא מסתגרת ולא רוצה לשמוע.
חשוב מאוד: לא לחפור ולדבר בלי הפסקה על האח החדש שעומד להגיע.
וחשוב לשים לב , איך בתך מגיבה וכמה רוצה לשמוע על האח בחדש. ובהתאם לכך לדבר על הנושא.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברת נעליים מילד לילדכלנית17/03/2019
האם זה בסדר להעביר נעליים בין אחים, לשמור כאלה שבמצב טוב ולהעביר לקטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת נעלים מילד לילד.
סימונה פלג17/03/2019שלום כלנית.
אינני חושבת שיש מניעה מלעביר נעלים מילד לילד בין אחים.
אני אישית לא נהגתי לעשות זאת.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפרחת מחיתולים - התייעצות חשובהצפי14/03/2019
לבתי בת השנה וחצי יש תפרחת משימוש בחיתולים.
איך ניתן להיפטר מהתפרחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפרחת מחיתולים
סימונה פלג14/03/2019צפי יקרה שלום.
ראשית להחליף את סוג החיתולים שאת משתמשת בהם.
להיוועץ בבית מרקחת על משחה טיפולית טובה.
אחרי כל החלפה לשטוף הטוסיק.
ואם אינך רגועה עדיין, להתיעץ עם רופאת הילדים .
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי גמילה מחיתוליםנינט12/03/2019
אני רוצה להתחיל לגמול את בתי מחיתולים.
איך מתחילים את ההליך? ומה משך ההליך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים
סימונה פלג13/03/2019נינט יקרה ערב טוב.
אתחיל מהשאלה השניה. גמילה מחיתול הוא תהליך. אין זמן מוגדר מראש למשך הזמן. צריך סבלנות ואורך רוח לתהליך שאתם כהורים והילד עוברים.
חשוב להגדיר לעצמך מה חשוב לך בתהליך הגמילה.
האם בסיר או בשירותים בישבנון?
אם בסיר, רק בשירותים. לא לשנע את הסיר בכל הבית .
האם בתך מראה סימנים למודעות עשיית צרכייה? אם כן, להכין אותה לקראת השינוי. ולתזכר אותה כל 20 דקות אחרי שהחלטת להוריד לה הטיטול.
לא לנדנד כל הזמן על ללכת לשירותים.
לא לכעוס כשבורח.
להכין הרבה תחתונים להחלפה למקרה שיברח.
המון בהצלחה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היגמלות ממציצת אצבע- התייעצותחדי10/03/2019
בתי בת 9. היא עדיין מוצצת אצבע לעיתים קרובות.
ממה זה נובע ואיך ניתן לטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היגמלות ממציצת אצבע
סימונה פלג10/03/2019חדי שלום.
אנני יודעת מדוע בתך עדיין מוצצת אצבע. ישנם הרבה פרטים שצריך לקבל עליהם מידע.
כמו גם הטיפול בנושא.
אני מציעה לפנות להדרכה מקצועית.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי ייעוץ להורים טרייםהלנה06/03/2019
אני בסוף ההיריון הראשון שלי. קצת בפאניקה לפני בואו של הילד שלי לעולם. אשמח ללכת לייעוץ לפני הפיכתי להורה. האם תוכלי להמליץ לי על אנשי מקצוע מומלצים מאזור חולון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור לגבי ייעוץ להורים טריים
סימונה פלג06/03/2019הלנה יקרה שלום.
אינני מכירה יועצים באזור חולון.
אני יכולה לתת לך טיפ חשוב, כשאת הולכת או מקימת שיחה ראשונה עם יועצת .חשוב שתיהיה כימיה בינכם. שתרגישי נוח בשיחה וחיבור.
המון בהצלחה יקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל הזמן על הידיים - עזרהעודד04/03/2019
הילדה שלי בת 4 ו-4 חודשים.
היא כל הזמן דורשת להיות על הידיים.
אם לא, מתחילה לבכות ולעיתים גם לרקוע עם רגליה על הרצפה בכעס, ולא מפסיקה עד שאני מרים אותה.
איך אפשר להיגמל מזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הזמן על הידיים
סימונה פלג04/03/2019עודד היקר שלום.
אני מתארת לעצמי שקשה לשמוע את הבכי ואז יש כניעה ואתה מרים אותה. לא להתרגש מהבכי..
מה לעשות?
1. לשוחח עם הבת וליידע אותה שזה בסדר שהא בוכה.ואתה מבין שהיא רוצה על הידיים אבל מהיום אתה מרשה לה לבכות ולא מרים אותה על הידיים ולוקח ממקום למקום או איך שזה מתנהל בדרך כלל.
2. לשבת לידה כשהיא בוכה. ולחבק. לחבק לחבק. וכשאתה רוצה ללכת לאן שהוא להכין אותה שעוד מעט אתה קם...
3. אם אתה מרגיש שאתה לא מסוגל לא להרים. לתת לה לבכות כמה דרות ואז להרים ולהרגיעה.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגיש אבוד באירועים גדוליםאביבית28/02/2019
אנחנו משפחה גדולה וכמעט בכל מפגש משפחתי, אפילו המצומצם ביותר, מסתכם ב-15 אנשים לפחות. הבן שלי בן ה-4 מאוד מבוהל באירועים האלה, ולמרות שהוא מכיר את כולם וכולם אוהבים אותו והוא מקבל הרבה תשומת לב הוא הופך לביישן מאוד ולא רוצה לעשות שום דבר חוץ מלשבת עלי או אבא שלו. בסיטואציות מצומצמות יותר הוא נינוח ומלא ביטחון, אפילו שזה עם אותם האנשים בדיוק. איך עוזרים לו להתגבר על זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרגיש אבוד באירועים גדולים
סימונה פלג28/02/2019שלום אביבית
ילדים כמו אנשים מגיבים לאירועים גדולים באופן שונה.
אני מציעה שבאירועים גדולים,
לכבד את המקום של הבן,
ואם נצמד ומרגיש יותר נוח - לאפשר. בלי לנסות לשכנעו אחרת.
לא להשאר באירועים אלה להרבה זמן, אני יוצאת מתוך נקודת הנחה שלא תמיד מתאפשר לא ללכת ולכן להגביל הזמן.
אני מאמינה שעם הזמן בנך יוכל להתרגל יותר לפורום רחב של אנשים באירועים. ואם לא, זה בהחלט בסדר כי זה אופיו וזה מי שהוא.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בהתנהגות הילד עקב היריון שניעדה26/02/2019
אני בת 34 ובהיריון שני מתקדם. בני הבכור, בן 3, החל להיות מופנם ומרוחק יותר מאז שאני בהיריון. כשאני מנסה לדבר איתו על האחות הקטנה שתצטרף למשפחה בקרוב, הוא מחמיץ את פניו. מה ניתן לעשות כדי לשפר את הרגשתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בהתנהגות הילד עקב הריון שני
סימונה פלג26/02/2019עדה יקרה ערב טוב
להרפות, לעשות פסק זמן מלתאר או לדבר על האחות העומדת להיוולד.
להיות איתו נטו.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בכעסים אצל ילדיםרונה24/02/2019
בני אלמוג הוא בן 7.5
בכל פעם שהוא מתעצבן, הוא חושף ומצמיד את שיניו, משחרר קול כעוס וורידי הצוואר שלו יוצאים כלפי חוץ ובולטים.
האם מדובר בתגובה נורמלית? מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בכעסים אצל ילדים
סימונה פלג24/02/2019רונה ערב טוב.
מציעה להתייעץ עם רופא .
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר קבלה של אח שנימאיה20/02/2019
כשהאמצעי שלי נולד הגדולה שלי הייתה מקסימה ומתוקה וממש אחות טובה, ישר התחברה אליו ורצתה לשחק איתו וגם היום הם חברים מאוד טובים, עכשיו אני עם שלושה וחשבתי שהאתגר יהיה עם האמצעי ולא עם הגדולה כי כבר עברנו את זה איתה ועבר ממש חלק. אבל דווקא עם האח השני היא לא מסתדרת ויש לה התפרצויות זעם וקנאה, שזה מתסיס את השני ככה שיש לי שניים על אחד ואין לי מושג איך להתמודד עם זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר קבלה של אח שני
סימונה פלג20/02/2019מאיה שלום,
ממליצה למצוא זמן אישי עם כל אחד מהילדים. לבנות מערך שהילדים ירגישו שיש להם משהו משהם עם אמא או אבא.
בנוסף למצוא נקודות חזקות אצל כל אחד מהילדים ולהעצים אותם, לחזק ולשבח.
הייתי ממליצה גם לקחת כמה מפגשי הדרכה שיוכלו להנחות אתכם באופן מעשי עם מצבים שאתם מתמודדים.
בבברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רצונות של ילד בן 3מיכל18/02/2019
עד איזו רמה צריך לכבד רצונות של ילד בן 3? לדוגמה אקטואלית - הוא ביקש לימוולדת משהו ספציפי וכשהוא קיבל אותו הוא התאכזב כי זה לא מה שהוא חשב שזה יהיה ובכלל לא נגע בזה. זאת לעומת משהו שידעתי שהוא יהנה ממנו לאורך זמן אבל הוא לא רצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצונות של ילד בן 3
סימונה פלג18/02/2019שלום מיכל.
מינון, במקרה שתארת בסך הכל כיבדת את רצונו. ועתה הוא נושא בתוצאה של המתנה שביקש. וזה בסדר שלא נגע. כי זה ארוע מיוחד.השאלה אם פיצית אותו? ואז הוא למד שהוא מבל מה שרוצה. אני חושבת שהגבול בין מה שרוצה בדרך כלל לבין מה שאת חושבת שצריך לקנות או לא בתור אמא. הוא לשיקולך.
סמכי על עצמך שאת יודעת מה לקנות ואם בכלל. בארוע המיוחד הזה, נהגת נכון.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנייה של סמכות הוריתשירז14/02/2019
איך בונים מחדש סמכות הורית רעועה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנייה של סמכות הורית
סימונה פלג15/02/2019שירז יקרה צהרים טובים
1. לא לפחד.
2. להבין שאת יכולה והולכת לשנות.
3. להאמין בעצמך.
4. לקחת הדרכה הורית שתלווה אותך בתהליך יקרה.
שבת מבורכת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להישאר עם הילדה או להכניס לגןנעמה12/02/2019
אני תכף מסיימת חופשת לידה, אני מנסה משהו חדש בקריירה ולהתחיל לעבוד כסוג של עצמאית ככה שיש לי אפשרות לדחות את הכניסה של הילדה למסגרת, אבל אולי זה דווקא טוב לה להתחיל להתרועע עם ילדים אחרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להישאר עם הילדה או להכניס לגן
סימונה פלג12/02/2019נעמה שלום
אני הייתי משאירה בבית כל עוד אפשר לדחות את הכניסה למסגרת ילדים נוספים.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)