פורום הורים לתינוקות, הורים לפעוטות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 2.8 לא רוצה ללכת לגן ולא לישון אצל אביו
    שמרית
    29/10/2018

שלום , בני בן2.8 רוצה להיות רק איתי ( אמא) . לא רוצה גן ולא לאביו ולא לסבתא , קשה לי בבוקר לראות אותו מתוסכל . הגן מצויין כל הילדים שמחים וגם הוא אחרי הבכי של הבוקר, הפרידה ממני,אבל הבעיה שלאביו הוא פתאום לא רוצה ללכת והוא מאוד אוהב אותו אותו ומשקיע בו. האם זה קשור לגיל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לא רוצה ללכת לגן ולא לישון אצל אביו

Simona Pelleg
    29/10/2018

ערב טוב שמרית,
    סביבות גיל השנתיים והלאה הילד מגלה את כוחותיו והשפעותיו על מעשיו. וכן את התגובות של הסביבה.
    אני מסבה את תשומת ליבך לתגובות שלך ולהתעסקות סביב התנהגויות אלו.
    כמה מנסים לשכנע ולדובב אותו?
    אם כן, להוריד מינון של דיבור על כך.
    בברכה
    סימונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נהייה חולה כשמגיע לגן
    לילך
    28/10/2018

מאז שחזרנו מהחגים הבן שלי לא רוצה ללכת לגן, לפחות פעם בשבוע קוראים לי כי הוא חולה והוא באמת נראה לא טוב ומסכן ובוכה אבל כשמגיעים הביתה הכל בסדר וחוזר לו מצב הרוח. דיברתי לא פעם עם הגננות ואין משהו חריג. זה לא כל יום אבל בתדירות מדאיגה

לקביעת תור
    סגירה
    נהייה חולה כשמגיע לגן

הוספת תגובה

• נהייה חולה כשמגיע לגן

סימונה פלג
    29/10/2018

בוקר טוב לילך
    איך הוא מתארגן בבית לקראת היציאה לגן?
    הייתי שואלת גם את הסייעת מה שלומו ואיך הוא בגן?
    והייתי מדברת איתו , שואלת ושומת מה יש לו להגיד ...
    בברכה
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מוכנה להישאר עם הבייביסיטר
    שירי
    25/10/2018

הבת שלי בת 4 לא מוכנה להישאר עם הבייביסיטר, לא משנה איזו בייביביטר... גם אם היא הולכת לישון לפני שהיא באה, אם היא מתעוררת היא נכנסת להיסטריה ואם היא מגיעה לפני אז היא עושה לנו את המוות כדי שלא נלך ועושה לה את המוות עד שאנחנו חוזרים... כבר לא יודעים מה לעשות

הוספת תגובה

• לא מוכנה להשאר עם הבייביסיטר

סימונה פלג
    26/10/2018

שירי בוקר טוב
    האם יש הרבה שיחות דבורים הסברים וכו..סביב הבייביסיטר?
    אם כן למנן השיחות ולהפחית.
    אני מציעה להזמין הבייביסיטר לזמן קצר כשבתך לא הולכת לישון,דווקא בזמן ערות.
    בברכה
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפקי זעם בגלל אח חדש
    חני
    23/10/2018

יש לי שלושה ילדים - 3, 1.9 ותינוק חדש בן שבועיים. לפי האופי של הילדה (1.9) ידענו שיהיה מאתגר איתה ועם ההסתגלות לאח החדש ואמנם עברו רק שבועיים אבל יש לה התקפי זעם כמה פעמים ביום. בגן אומרים שהיא גם כועסת אבל בסדר, אבל כל רגע שלה בבית קשה מנשוא, ונוסיף לזה שאני אחרי לידה ויש עוד אח גדול, ואני עייפה כל הזמן ואני פשוט לא יודעת איך להתמודד איתה

לקביעת תור
    סגירה
    התפקי זעם בגלל אח חדש

הוספת תגובה

• התקפי זעם בגלל אח חדש

Simona Pelleg
    23/10/2018

חני יקרה שלום.
    מזל טוב להולדת בנך. אם יש באפשרותך לקחת עזרה במיוחד בתקופה הראשונה. אל תהססי לעשות זאת. בין אם זה מישהו מהמשפחה או ביביסיטר.בעיני זה הדבר הכי חשוב לאישה אחר לידה.
    ומכאן למצוא זמן להיות עם בתך לבד . למצוא זמן ,גם אם קצר, שהיא תדע שזה הזמן שלכן. כנ"ל לאח הגדול.
    זו תקופה שכל אחד צריך להסתגל לשינוי בבית וזה לוקח זמן.
    בברכה
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיטה להרדמה של הילד
    ירדן
    21/10/2018

ילד בן 10 חודשים לא מצליח להירדם בלי ידיים, נשבר לנו הלב מלשמוע אותו בוכה, מה הדרך היעילה ביותר?

לקביעת תור
    סגירה
    שיטה להרדמה של הילד

הוספת תגובה

• להרדים את הילד

Simona Pelleg
    21/10/2018

ירדן יקרה שלום
    שינוי שהוא כביכול לא לטובתינו יוצר התנגדויות. ככל שהילד גדול יותר שיטות ההתנגדות שלו גדולות ומתוחכמות יותר. תינוק בן 10 חודשים. מביע את מורת רוחו בבכי.
    כך חשוב לדעת שהבכי הוא חלק בלתי נמנע מהשינוי. איך עושים זאת? לדעת שזה בסדר שהוא בוכה. להבין ולהפנים שזה בסדר.
    הדרך היעילה היא התמדה. ברגע שמשכיבים ואם אתם מלטפים להמשיך עם זה. לא להכנע להתנגדויות שלו. ככל שתתמידו באותה שיטה של השכבה ולא יכאב לכם על הבכי. בסופו של דבר הוא יפנים.
    אז להגיד שעכשיו הולך לישון. לשבת לידו ללטף , לא ליצור קשר עין. להמשיך ללטף.עד שירדם. גם נגיעה רכה שלכם בגבו מספיקה.
    המון בהצלחה
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה גם ככה לא משהו ועכשיו גם עומד
    בלה
    21/10/2018

שלום
    בני בן 8.5 חודשים ולפנים שבוע פלוס התחיל לעמוד ומאז כמובן שזה מה שהוא רק רוצה שלא נדבר על שעת השינה שבמקום 21:00 בערב(התחלתי להקדים לו ופתאטם עומד אז זה עוד יותר קשה) עכשיו ב2130 נרדם עם "מאבק" .
    בגדול ברוך ה' הוא תינוק נוח חייכן אבל הלילות מהלידה אף פעם לא היו רצופות לא לו וכמובן לא לי. אני משתדלת לעשות סדר יום קבוע איתו. בגדול ובקצר :
    בוקר אוכל בקבוק ב7-730 משחק לבד/איתי עד 8:30- 9:00 תלוי במצב עייפות שלו ישן שעה- שעה וחצי,ואז קם אוכל קומפוט ב1030-11 ואז שוב כמו מקודם משחק ואז שוב לישון שעה בדרך כלל ב1230 עד 1330-1400 ושוב אוכל ,הפעם מרק ירקות ושוב משחקים עד 15 בערך ואז שוב נומי בין שעה לשעה וחצי .אם לא מתעורר לפני 1730 שזו השעה שצריך לאכול בקבוק לפני האחרון אז אני מעירה אותו בנעימות מלטפת אותו כי יש לי תחושה שמשהו לא נכון בערב (שאני עושה) רק בסביבות 1730 יוצאים לטיול (בקיץ נורא חם אז יצאנו מאוחר ) לכיוון הקניון בדרך כלל,אין לי הרבה אופציות באזור שלי ואני לא ניידת. ואז ב19 חוזרים הביתה משחקים עוד 30 דקות על השטיח שלו וב20 מקלחת בקבוק ושינה בדרך כלל חולקים אותו למיטה אחרי שאכל בקבוק אחרון ב2030 ואז גרעפס ואז מספרת לו סיפור קצר ומסבירה לו שזו השעה לישון לעכשיו אין רעש זה זמן לישון כי לילה .ואז מתחיל ה"סיוט" הוא מחייך ..עולה על מיטה בעמידה, מפיל אין ספור פעמים את המוצץ על הרצפה,ואני שוב משכיבה ומסבירה ואז אני מאבדת סבלנות ומעלה טון קר ולפעמים זה נורא מעצבן אותי כי אני מותשת כי גם ככה בלילה הוא מתעורר כמה פעמים ואני כבר לא ישנה טוב במילא,אני מציינת שזה רק כי הוא איבד מוצץ בלילה וכשאני מחזירה לו אז נרדם שוב.מה לא ניסיתי.אפילו שמתי כמה מוצצים במיטה והסברתי לו.אבל כשהוא מתעורר בלילה הוא לא נראה מחפש את זה ,והוא עם עניים עצומות אז איך יקח אותו לבד. גם כשזה לא שיניים הוא "מכתר" כמה פעמים.לפעצים אני לא קמה,ומחכה דקה כמו שאמרו לי לעשות אבל הוא עדיין ממשיך לכתר.ואי אפשר להירדם .ועכשיו הוא בשש בבוקר קם פקל ואיך שפותח עניים הוא שוב מטפס כדי לעמוד,ואני לא מגיבה רק מסתכלת עליו (הוא איתנו בחדר) אני חסרת אונים.מאבדת סבלנות.וכל כך מותשת אין אף אחד שיכול לעזור לי באותו רגע.בעלי קם מוקדם לעבודה.אמי גם עובדת קשה.אני ממש מרגישה לבד מתמודדת ...איפשהו אני רוצה להאמין שזה אפשרי...כי אני אומרת לעצמי איך עשו כולן ?! ויש יותר גרוע המצב שלי עוד קל.
    אבל ביום אין לי חשק לשחק איתו במיוחד שעכשיו הוא כבר לא רק זוחל הוא עומד אני צריכה להיות 1000 עניים עליו.אני מאוהבת קשות בבני ומגדלת אותו 24 שעות איתי בבית ונהנים המון ! אבל כשאני גמורה אין עם מי לדבר אני רק רוצה לישון ואני לא נעימה לאמי לבעלי...אני רגישה ועצבנית,רק מבט לעבר הבן שלי ואני נרגעת,אבל עדיין אין לי חשק לשחק ולהרים אותו.כולי כאובה מעייפות.אשמח כל כך לעזרה

הוספת תגובה

• עכשיו עומד במיטה

Simona Pelleg
    23/10/2018

בלה יקרה בוקר טוב.
    את מתארת בפירוט רב את מה שקורה וזה נהדר.
    הרבה סבלנות יקרה. זו תקופה לא קלה ובטח כשלא ישנים ועייפים זה יותר מקשה. לדעתי הדרכה מקצועית ועקבית יכולה לתת לכם כלים להתמודד בתקופה זו שאתם צריכים.
    זה אפשרי יקרה. ואת יכולה לעשות זאת. אני מאמינה. קצת עזרה .
    בברכה
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד לא מתחבר לילדים אחרים
    רוני
    18/10/2018

הילד שלי בן שלוש, שנה שעברה הוא היה מאוד חבורתי בגן והיו לו כמה חברים טובים. השנה נכנס לגן עירייה, עם שניים מהחברים מהגן הקודם, והוא לא מוכן לשחק עם אף אחד אחד מלבד אחד מהם והוא אפילו מונע מהחבר לשחק עם ילדים אחרים...

הוספת תגובה

• הילד לא מתחבר לילדים אחרים

Simona Pelleg
    18/10/2018

ערב טוב רוני
    ילדים מגיבים בצורה שונה למעברים חדשים.
    למעשה תחילת הלימודים החלה רק מהחודש ויכול להיות שבנך מעדיף ללכת על החברים המוכרים.
    את מצינת שהוא מונע מהחבר לשחק עם ילדים אחרים. וכאן הייתי מתיעצת עם הגננת מה היא עושה בנידון ואיך היא מתיחסת לעניין. כי לשחק עם חבר אחד זה דבר אחד למנוע לשחק עם חברים אחרים זה דבר שונה. והיתי יוזמת שיחה עם הגננת
    בברכה
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי גישה ביחס לאמבטיה
    דנה
    16/10/2018

הבן שלי בן שנה וחצי, עד לא מזמן הוא ממש אהב אמבטיות, בזמן האחרון הוא שינה גישה והוא מתנגד ולא מפסיק לצרוח, זה נהייה מאבק יומיומי. יש דרך לשנות לו שוב את הגישה (ניסיתי את כל המשחקים והשירים שיש)

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי גישה ביחס לאמבטיה

הוספת תגובה

• שינוי גישה ביחס לאמבטיה

סימונה פלג
    16/10/2018

ערב טוב דנה,

לא להאבק, לא להכנס למלחמות בעניין האמבטיה.

אני ממליצה, בשבוע הקרוב, לעשות פסק זמן מכל עניין האמבטיה: לשטוף אותו בכיור בזריזות. לא לדון בזה, לא לעשות הכנות מיוחדות; פשוט להיות ענייניים וזריזים.

בברכה,
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העדפה חד משמעית לאבא
    יפעת
    14/10/2018

הבן שלי בן שנה וחצי והוא מעדיף את אבא שלו באופן חד משמעי. אני מניחה שזה בגלל שאבא יותר "נדיר" כי אני איתו רוב הזמן, אבל אני לא יכולה שלא להיעלב... אני יודעת שזה לא רציונאלי, אבל זה ממש קשה לי

לקביעת תור
    סגירה
    העדפה חד משמעית לאבא

הוספת תגובה

• העדפה חד משמעית לאבא

סימונה פלג
    15/10/2018

יפעת יקרה בוקר טוב
    בשיתוף שלך נתת את כל ההסבר הפשוט.
    קחי נשימה עמוקה וזכרי יש אמא אחת, יש אבא אחד. ועכשיו זו תקופה שכזאת שבנך " מעדיף" את אביו.
    מצאי את הדבר שבנך נהנה לעשות איתך ורק איתך במיוחד.
    הכל בסדר יקרה
    בברכה
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהליך השכבות מאוד ארוך ילד בן 2.3 ואחיו בן 8
    אורלי
    11/10/2018

שלום לכולם,
    לפני כחודש העברנו את בני הקטן בן ה 2.3 לחדר של אחותו בת ה 5. ואת אחיו הגדול בן ה 8 העברנו לחדר לבד (עד עכשיו היה בחדר השני עם אחותו, החלפנו ביניהם). מאז תהליך ההשכבות נהיה ממש קשה. בהתחלה ניסיתי להשכיב את הקטן לפני הגדולים אבל הוא שומע את האקשן ומסרב להרדם. אז אני מנסה יחד עם אחותו, וזה קרנבל שלם רק שהיא נרדמת אחרי כמה דקות והוא ממש בהתלהבות, אני מנסה להשכיב אותו לישון בכל דרך, קוראת סיפורים. יושבת לידו. שמה עליו יד, מחזיקה אותו על הידיים קצת כדי שיוריד אנרגיות, עושה ששש.. וגם כשנראה שהוא נרדם שניה אחרי שאני זזה שוב הכל מהתחלה, קורא לי, צועק, משתולל, ולא נרדם. הבעיה שמתלווה לזה היא שאחיו הגול מסרב להיות לבד בחדר בערב ולא נרדם בלי שנשב לידו. ואז אני במשך שעה - שעתיים מפרפרת בין החדרים. כל שעם שיוצאת מחדר אחד השני מתעורר ומתחיל לקרוא לי וזה ממש לופ מעייף. שמסתיים לקראת 21:30 כל לילה ואפילו מאוחר יותר (אציין שכמעט כל השבוע אני לבד בזמן ההשכבות). אשמח להצעתכם איך ניתן לפתור את זה. תודה

הוספת תגובה

• תהליך השכבות ארוך

סימונה פלג
    14/10/2018

שלום אורלי
    תהליך שינוי לוקח זמן. וגם כשנראה שחודש הוא הרבה. זה לא. שהרי מדובר ב3 ילדים ואמא שצריכים ללמוד את השינוי.
    אני חושבת שבנך הגדול יכול לישון מעט אחרי הקטנים. רק אחרי שהקטנים ירדמו תוכלי להתפנות להיות עם הגדול.
    בנוסף אני ממליצה לך לא לחשוב על הלופ והמורכבות בהשכבה. כי בדרך מסוימת זה עובר לילדים. האמיני יותר בדרך שאת הולכת להשכיב ולהשתלט על ההשכבה בדרך הטובה ביותר.
    האם חשבת או ניתן לשים מיטה נוספת ואז כל הילדים יהיו ביחד?
    בברכה
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילדה לא שותה מים
    גליה
    10/10/2018

מה עושים אם הילדה לא מוכנה לשתות מים?

לקביעת תור
    סגירה
    הילדה לא שותה מים

הוספת תגובה

• הילדה לא שותה מים

סימונה פלג
    11/10/2018

גליה יקרה
    העיקר שהיא תשתה, ואם יש שותה משקאות ממתוקים כרגע, אני מציעה שתמהלי אותם במעט מים על מנת להפחית המתיקות.
    בברכה
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סופשבוע ראשון רק עם אבא
    נגה
    07/10/2018

יש לי ילד בן שנתיים, הוא מאוד מחובר אלי. אני טסה שבוע הבא לסופ"ש, בלי בעלי, הוא נשאר לבד עם הילד. אני לא יודעת למי אני דואגת יותר מהפרידה - לי או לילד...
    בכל מקרה, השאלה שלי היא אם לדבר איתו במהלך הסופ"ש? ואם כן אז מה דעתך על שיחת וידאו?

לקביעת תור
    סגירה
    סופשבוע ראשון רק עם אבא

הוספת תגובה

• סופשבוע ראשון עם אבא

Simona Pelleg
    07/10/2018

נגה יקרה שלום.
    ברור שהקושי קודם שלנו. אני לא יודעת להגיד לך בודאות איך הילד יגיב לכשישמע אותך. אני חושבת שבגיל זה יהיה לו קשה להבין את את הסיטואציה של המרחק והדיבור בינכם. האם את מתכונת לדבר איתו, להכין אותו השבוע לקראת הנסיעה שלך או לדבר איתו מחו"ל?
    אם להכין אותו, אני מציעה יום לפני. זה מספיק.
    קצת קשה לי לענות על שיחת הוידאו מאחר ואינני מכירה את הילד , עד כמה בוגר וכו...
    בברכה
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התינוקת מעירה את אחיה
    אביה
    04/10/2018

יש לי ילד בן שנתיים וחצי ותינוקת בת חצי שנה. אחרי שדחינו את זה די הרבה זמן הוצאנו את התינוקת מהחדר שלנו והיא ישנה באותו החדר עם אח שלה. הבעיה היא שכשהיא מתעוררת היא מעירה אותו והוא מתקשה לחזור לישון. מה עושים? לא רוצים להחזיר אותה אלינו...

לקביעת תור
    סגירה
    התינוקת מעירה את אחיה

הוספת תגובה

• התינוקת מעירה את אחיה

סימונה פלג
    06/10/2018

בוקר טוב אביה
    בהחלט מסכימה איתך לא להחזירה אליכם לחדר.
    זה נהדר שהם ביחד בחדר. (גם אם היתה אפשרות להפריד, אני חושבת שזה נכון שאחים יהיו יחד באותו חדר)
    אני מאמינה שהזמן יעשה את שלו. ובנך לא יקום מהבכי או ידע שזה המצב ויצליח לחזור לישון ללא בעיה.
    חשוב מאוד, שאתם לא תתרגשו או תגיבו בלחץ או במתח להתעוררות שלו.
    בברכה
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק מביט למעלה בצורה מציקה
    זואי
    01/10/2018

התינוקי שלי בן חודשיים ולפעמים הוא מביט למעלה בצורה שקצת מציקה לי
    זה קורה לרוב כשכואב לו למשל שמשחררים לו גזים הוא מסתכל למעלה ודוחף את הראש
    ובכללי לפעמים שהוא לא נינוח והוא בעריסה הוא מסתכל למעלה עם העיניים...

אציין שהוא כן יוצר קשר עין ומסתכל עליי ועל צעצועים ועוקב אחריהם אבל מזה התופעה הזו של מבט למעלה?
    יש כזה דבר שתינוק מסתכל למעלה כשכואב לו?

הוספת תגובה

• תינוק מביט למעלה

Simona Pelleg
    02/10/2018

זואי שלום
    הגיוני שבגיל זה התינוק יביט ישר או כלפי מעלה.כפי שאת מצינת הוא כן יוצר קשר עין. יחד עם זאת הייתי מתיעצת עם רופא המשפחה למען הסר ספק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים+2 דופק ראש ברצפה ומחטיף לעצמו
    אביבה
    30/09/2018

שלום..
    בני בן השנתיים+2 מתעצבן על כל דבר קטן שלא נראה לרוחו..ובתגובה הוא דופק ראש ברצפה ו/או נותן לעצמו מכות בראש או בפנים..יחד עם בכי.
    זה קורה כבר כמעט שנה.
    ניסינו להעיר, ניסינו להתעלם..שום דבר לא עוזר.
    וזה כבר מאוד מתסתכל.
    אנחנו מגיעים למצב של להתהלך איתו על ביצים..נזהרת לא לעצבן אותו כדי שלא יעשה את זה.
    לפעמים נראה גם שהוא עושה דווקא.
    אבל רוב הזמן זו תגובה אמיתית.
    וזה קורה גם מחוץ לבית.

יש לציין שהוא טרם מדבר, מלבד מילים קטנות פה ושם.

שאלתי- למה זה קורה? איך איך אפשר למנוע או להפסיק את זה? והאם זה מצריך בדיקה מעמיקה אצל גוף מקצועי?

הוספת תגובה

• בן 2 דופק הראש

סימונה פלג
    01/10/2018

שלום אביבה
    גיל שנתיים הוא גיל מאתגר. ילד מתחיל לגלות את כוחו ועצמאותו.
    להתיחסותינו יש השפעה רבה על התנהגותו של הילד. וכפי שאת כותבת יש בהחלט התיחסות ותשומת לב למה שקורה.
    לדעתי כדאי להתייעץ עם גורם מקצועי ולקבל הדרכה וכלים והכוונה למה שקורה.
    חשוב להיות עקביים בהתיחסותינו לכל מקרה שילד נוהג.
    וזאת כדי לשפר את המצב.
    בברכה
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה