מידע רפואי
פורומים
- דיאטה, תזונה נכונה, אכילה רגשית
- קרדיולוגיה - רפואת לב
- מילוי קמטים, עיבוי שפתיים, הזרקת בוטוקס
- ניתוחי ילדים, כירורגית ילדים
- ספינינג
- דיקור סיני
- הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות
- טיפולי ורידים, דליות, מחלות כלי דם
- מחלות כבד, השתלות כבד, סרטן כבד
- וטרינריה
- יחסים, זוגיות ונישואין
- המופיליה
- רפואת עור פוטודינמית
- איידס, HIV
- כאב
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אילן בוש
פסיכיאטר ילדים בכיר מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
מנהל הפורום

- פעוט נמנע מלחלוק מתקן שעשועיםנורית22/06/2019
היי, בני בן השנתיים ו8 חברותי בדרך כלל. אך כשמגיע לגן שעשועחם נמנע מלעלות על מתקן אם יש, שם ילד אחר. רק כשהילד יורד הוא קופץ בהתלהבות על המתקן. איך אפשר לגשת לזה? חוששת שמתפתח אצלו חוסר ביטחון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוט נמנע מלחלוק מתקן שעשעועים
סימונה פלג22/06/2019נורית יקרה ערב טוב
בטרם אענה כמה שאלות לתשומת ליבך:
האם בנך חווה דחיפה או התנהגות לא נעימה בגן שעשועים?
בכל אופן:
תני לו את הזמן שלו, אל תאיצי בו או תשכנעי אותו לעלות כאשר ילד אחר נמצא על המתקן.
אני מאמינה שהזמן יעשה את שלו והוא ישתלב.
בברכת שבוע טוב
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
נורית23/06/2019תודה על התשובה סימונה יקרה. אולי חווה דחיפה בגן שאינני יודעת עליה. במידה וכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
סימונה פלג23/06/2019נורית בוקר טוב
במידה וכן.
סבלנות יקרה. לא להאיץ בו או לשכנע או להסביר וכו.
אני מאמינה לכשיגדל ויהיה יותר בטוח בעצמו. יוכל לעלות עם ילדים אחרים.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה- תחליפי חלב אםריבי18/06/2019
היי סימונה,
מהם התחליפים הטובים והיעילים ביותר
לחלב אם בהנקה להתפתחות טובה של הילד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה - תחליפים
סימונה פלג18/06/2019ריבי יקרה צהרים טובים.
לצערי אין לי מושג על תחליפי חלב לתינוקות.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לירלור שפסק לאחר כחודשיים וחצי.ליאורה16/06/2019
תינוק בן 7 חדשים שלירלר בגיל 5 חדשים ומזה חודשיים פסק הלירלור.האם קשור לחסון שקבל או סיבה אחרת?התפתחות פיזית תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירלור שפסק לאחר כחודשים וחצי
סימונה פלג16/06/2019ליאורה יקרה ערב טוב
אני מציעה להתיעץ עם רופא הילדים.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לגמול את בתי ממוצץשירה05/06/2019
היי סימונה,
בתי בת 4 וטרם נגמלה ממוצץ.
מה הדרך הכי אפקטיבית לגמילה ממוצץ?
על מה את ממליצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה ממוצץ
סימונה פלג06/06/2019שירה בוקר טוב
הדרך הנכונה בעיני היא :
1. להכין את הילד לגמילה. הווה אומר. להחליט ולהראות לו מתי הולכת להיות הגמילה. בלוח שנה למשל.
2. לתת שתי אפשרויות בחירה, זריקה לפח או לתלות על עץ המוצצים אם יש, או אם יש רעיון אחר...
3. להבין ולהכין עצמך לקושי של הימים הראשונים בלי המוצץ, כולל ההרדמות בלילה, שיכולה להמשך זמן ממושך יותר.
4. להיות סבלנית עם הקושי שהילדה עוברת בפרידה מהמוצץ.
המון בהצלחה,
אשמח להתעדכן איך הלך.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי CHILD PROOFנירית02/06/2019
היי סימונה,
בני בן ה- 3 פותח דלתות, מגירות, ארונות וכל מה שהוא יכול.
אני מפחדת שהוא עוד יכניס משהו לפה בטעות וייחנק לי, חס וחלילה.
איך אפשר להפוך את החפצים האלו ל- CHILD PROOF?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי child proof
סימונה פלג02/06/2019נירית יקרה ערב טוב.
ישנם אתרים שנותנים עצות מפורטות לגבי כל חפץ וחפץ בבית כמו אירגון בטרם. בטיחות בבית וכו...
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרכי טיפול בתינוק עם טמפרמנטלינה26/05/2019
היי סימונה,
אני אמא לתינוק בן 7.5 חודשים.
הוא מאוד שובב ולעיתים אף עצבני.
איך ניתן לטפל בתינוק עם טמפרמנט? איך ניתן להרגיע אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרכי טיפול בתינוק עם טמפרמנט
סימונה פלג27/05/2019לינה יקרה בוקר טוב.
שאלתך מאוד כללית. אך אנסה להאיר בכמה נקודות.
1. סדר יום. להקפיד על סדר יום קבוע.
2. לשים מה מרגיע אותו, מה גורם לו להיות שקט ומרוכז.
3. מה מתסיס אותו ולנסות להמעיט את אותו גורם.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזירת ציפורניים לבת חודשייםטלי22/05/2019
היי סימונה,
יש לי בת והיא בת חודשיים.
אני צריכה לגזור לה ציפורניים כי היא התחילה לשרוט את עצמה מבלי לשים לב. אני ממש בחרדה על העניין.
הידיים שלה כל כך זעירות ואני באמת מפחדת שאפצע אותה, חס וחלילה.
איך אני עושה את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזירת ציפורניים לבת חודשיים
סימונה פלג22/05/2019טלי יקרה שלום.
אין ספק שהפעם הראשונה הכי מפחידה. אני ממש מבינה אותך.
תגזרי לה בזמן השינה. היי מרוכזת ותגזרי יקרה.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרך מומלצת לגמילה מהנקהאורטל19/05/2019
היי סימונה,
מהי הדרך המהירה והטובה ביותר להיגמל מהנקה?
על מה את הכי ממליצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרך מומלצת לגמילה מהנקה
סימונה פלג19/05/2019אורטל יקרה שלום.
לצערי אינני יכולה להמליץ לך על דרך נכונה מהנקה מאחר ואני אישית לא התנסתי בהנקה. ולא למדתי מבחינה מקצועית על כך.
אני ממליצה לחפש יועצת הנקה, או לשאול בקבוצה הורים על המלצה ליועצת ולהיוועץ איתה.
המון בהצלחה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 2.5 מדבר בלשון נקבהעדי12/05/2019
הבן שלי בן שנתיים וחצי. הוא מאוד נבון. בשבועיים האחרונים החל לדבר על עצמו בלשון נקבה.
אצלנו בבית לא מתקנים אותו, אבל נותנים לו פידבקים בלשון זכר, כגון: "בטח שאתה מסוגל" ועוד.
האם התגובה שלנו טובה? האם יש דרך אחרת טובה יותר להתמודד עם זה? האם יש צורך בהתערבות מקצועית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 2.5 מדבר בלשון נקבה.
סימונה פלג13/05/2019עדי שלום
תגובתכם טובה מאוד יקרה. המשיכו כפי שתיארת.
אינני יודעת אם התערבות מקצועית תעזור. בנכם לומד את השפה. כמו הרבה דברים חדשים שירצה לעשות לבד ולהתנסות.
יום מבורך
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3 וגמילה מחיתולים בלילהאדר02/05/2019
סימונה שלום,
הבת שלי בת 3.
היא גמולה מחיתולים במהלך היום.
אבל בלילה יש לה צורך בחיתול.
עד מתי היא תצטרך חיתול בלילה?
זה תהליך פסיכולוגי התפתחותי או פיזיולוגי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 3 וגמילה מחיתולים בלילה.
סימונה פלג02/05/2019אדר יקרה שלום.
אם בתך עדיין רוצה את החיתול בלילה ולא משנה כרגע מאיזו סיבה. אפשרי לה.
אני מאמינה שהפרידה מהחיתול בלילה תגיע ממנה.
יש איזשהו ביטחון שהילד נצמד לדבר שמכיר ולא ירצה להפרד ממנו. ולכן כדאי לתת לה את הזמן.
האם היא קמה עם חיתול רטוב ?
כמה זמן היא גמולה?
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה קלה בתינוקות - הרגעהנעה29/04/2019
היי
יש לי ילדה בת 3 שבועות וחצי.
אתמול שמתי אותה באוניברסיטה שעל הרצפה, וישבתי על הספה לידה. אחיה בן ה4 רכב על אופניו הקטנות ברחבי הבית, ולפתע בשבריר של שניה ראיתי שהוא בטעות איבד יציבות ונסע על האוניברסיטה. עצרתי אותו במיידי כשהוא כבר פגע פגיעה מאוד קלה ביד שלה והיה שניה לפני לפגוע בראש...
מאוד נלחצתי, כעסתי עליו וגם הוא נבהל (אינסטינקט... בדיעבד זה לא היה בכוונה אבל חשוב שידע להיזהר).
התינוקות בכתה לשניה וכמובן נבהלה וכשהרמתי וחיבקתי הפסיקה..
בעלי מאוד רגוע ואני קצת בלחץ אולי רצוי לבדוק? לא נראה שכלום כואב לה או שמשהו השתנה בהתנהגותה... ישנה רגיל בלילה, אוכלת רגיל וכו'....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה קלה בתינוקת
סימונה פלג30/04/2019נועה יקרה שלום.
אני שמחה לקרוא שהתינוקת חזרה לעצמה ישנה ואוכלת כרגיל.
באופן כללי, אם את מרגישה שמשהו לא בסדר או כדאי להיוועץ עם רופא כשקורה משהו. עשי זאת יקרה. אל תהססי ולו למעט השקט הנפשי.
לגבי תגובתך הייתי ממליצה לך לחבק גם את בנך שבטח נבהל מהנפילה של עצמו.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת חודש - שאלותמאי28/04/2019
היי. ילדה 3 בת חודש לאחר קיסרי.
היא נראית לי טיפה לא מתקשרת, לא מיישרת מבט ולא עוקבת אחר חפצים או קולות...
זה תקין? לא זכור לי ככה מהאחים הגדולים אך אולי הזכרון מטושטש.... גם ישנה די הרבה במשל היום...
ועוד שאלה - האחים הגדולים כל הזמן רוצים לחבק, לנשק, להרים ןללטף... אני מנסה לצמצם את הכמות כדי שהיא לא תרגיש בובה שמשחקים ומתעללים בה (הם מנסים להיות עדינים אבל בכל זאת בני 3 ו5).. איך נכון לנהוג לדעתך? מפחדת שיציקו לה או יציקו לה ומצד שני לא רוצה שהם יחושו לא חלק מהעניין ושאוסרים עליהם קשר איתה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת חודש
סימונה פלג29/04/2019בוקר טוב מאי.
מזל טוב יקרה.
לשאלתך הראשונה. התינוקת בת חודש, קצב ההתפתחות אצל כל ילד שונה. אם יש לך חששות או תהיות כלשהן בנושא בריאות. תמיד היוועצי עם הרופא שלך.
לשאלתך השנייה. מילת המפתח היא איזון. ברור כשהתינוקת ישנה , או אפילו רגועה וקצת עם עצמה, לא מרימים מחבקים ומפריעים. מתוך כבוד.
כשהיא ערה את יכולה לתת להם לחבק אותה וכו.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבת שלי מכניסה יד לפהטובה23/04/2019
בתי בת שנה וחצי. היא מכניסה יד לפה כל הזמן. ממש את כל כף היד. ולא, לא צומחות לה שיניים. הרבה פעמים היא גם מכניסה חפצים שונים לפה.
מה הסיבה להתנהגות זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבת שלי מכניסה יד לפה
סימונה פלג23/04/2019טובה יקרה שלום
ילדים מכניסים יד לפה וזה חלק מההתפתחות שלהם. לגבי הוצאת שיניים, זהו תהליך ארוך והניצנים שלו מתחילים אצל כל ילד בשלב אחר. ויכול להיות שיש לזה איזשהו קשר.
אם את מרגישה שזה מעבר לנורמאלי, אני מציעה להתייעץ עם רופא.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן חצי שנה וטיסה ראשונהאופירה17/04/2019
התינוק שלי בן חצי שנה.
אנחנו טסים לאירופה בקרוב והוא יטוס איתנו לראשונה.
אני קצת בלחץ מהעניין כי אני לא יודעת כיצד יגיב לעניין.
איך אני יכולה לעזור לו לעבור את הטיסה בצורה הקלה והבטוחה ביותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן חצי שנה טיסה ראשונה
סימונה פלג17/04/2019אופירה יקר ה שלום.
ראשית לעשות רשימה של הדברים האהובים עליו ומרגיעים אותו.
אפילו שהטיסה עוד זמן מה. זה הזמן לחשוב על הדברים ביתר בהירות.
תהיי מספיק מוכנה לא לשכוח כשאת מתחילה לארוז. כמובן לשים ולקחת איתך במטוס. את הדברים הללו.
בברכת חג שמח
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה והסתגלות לגן בגיל 4.5מוריה12/04/2019
היי,
בני בן 4.5. בחינוך ביתי. החלטתי לצרף אותו לגן השנה והייתי רוצה לקבל טיפים כיצד להכין אותו לזה , מעבר לשיחות נעימות שאנחנו מקיימים מדי יום. אני מרגישה שהוא כל כך רגיל ללכת איתי או עם בעלי לכל מקום, חברים ומשפחה, חוגים, פעילויות וכדומה, שפרידה לכמה שעות זה נראה כמו דבר שלא יתקבל באופן חיובי וטבעי כלל. הבעייתיות הגדולה בעיניי זה שהוא לא קטן כבר. כלומר פחדיו הם רציונליים ואני מאמינה שיזכור את החוויה של כניסתו לגן. אז כיצד עלי להכין אותו לפרידה שהוא ממש לא נראה מוכן אליה? אני רוצה לציין שהוא ילד מאוד נבון ורגיש ולמרות כל היתרונות המדהימים שבכך, זה גם מגביר את חרדותיו באופן ניכר ואת היכולת שלו לסמוך על אנשים באופן טוטאלי, כמו שהייתי רוצה לראות שיקרה עם הגננת. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה והסתגלות לגן
סימונה פלג12/04/2019מוריה יקרה שלום.
נתחיל מהסוף. המעבר לגן או כל מסגרת חדשה שאנחנו נכנסים אליה, מאתגרת אותנו ללא ספק. והיא לא קלה. כי צריך ללמוד תנאים חדשים למקום בו אנחנו נכנסנו. ומכל הבחינות, חברתית בראש ובראשונה, מנטלית, סמכותית וכו וכו...
אני מציעה לא לדבר עם בנך כל יום שוב ושוב על המעבר לגן.
ככל ,שאנחנו מדברים ודשים בנושא מסויים הסיכויים לעלות גם מפלס החשש והחרדה באים בהתאם. תרפי מעט.
כשאת מכניסה אותו לגן, צפי לקושי מסויים. ותני לבנך את הלגיטמציה לדבר, לחוות להביע את המקום שהוא נמצא. כי זה ממש בסדר.
הכנה לפרידה. מאוד פשוטה. הסבר קצר בשלבים פרקטים איך הולכת להיות ההגעה לגן והפרידה. בלי הרבה מלל, או רחמים או חשש, כי אלה יעברו אליו.
המון בהצלחה יקרה.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות

האם אתם טיפוסים רגישים?