מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סרטן ריאה עם גרורותגל15/01/2014
שלום רב,
אני בן 58, אובחנתי לפני כשנתיים אדנוקרצינומה של הריאות שלב B 3 תאים לא קטנים.
טופלתי בהקרנות ובכימותרפיה, ולאחר שנרפאתי בריאות לחלוטין, הופיעו מספר רב של גרורות מוחיות (מעל 10). קיבלתי הקרנות לכל המוח ולאחר תקופה שבה הגרורות המוחיות קטנו, הן חזרו לגדול.
אני מטופל מזה 3 חודשים וחצי בטרסיבה 150 מ"ג. אין שיפור. רק החמרה במצב- כאבי ראש קשים, לחץ חזק בראש ובעיניים, טשטוש בראייה, סחרחורות, עיוותים בשרירי הידיים לפעמים. בבדיקת MRI עדכנית הגרורות ממשיכות לגדול והחמרה בבצקת. הריאות בריאות לחלוטין.
שאלותיי-
1. האם ישנה אפשרות לקרינה נוספת לכל המוח ?
2. הרופאה מתלבטת לגבי כימותרפיה. האם זה מומלץ ? במצבי ? (אני כשנה עם גרורות מוחיות רבות)
3. האם כדאי לשנות את הטיפול מטרסיבה לאפניטיב ? זה יהיה יעיל ?
4. האם כדאי להשתמש בקאנביס רפואי ? זה יעזור לי ?
אשמח ואודה מאוד להתייחסות לכל שאלותיי.
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתין לתשובה
גל02/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצות חדשות מהרופא
גל02/02/2014הרופא המליץ להמשיך בטרסיבה. אינו ממליץ לשנות לאפטיניב.
הטיפול שהוחלט - 10 הקרנות לכל המוח וטיפול תומך בקנאביס רפואי.
האם כדאי לי לעשות את ההקרנות ? האם יש סיכוי לשיפור עם בצקת וגידולים רבים שהגדולים מביניהם מגיעים לכמעט 3 ס"מ ? האם ההקרנות יוכלו לגרום להרעה במצבי ?
אודה לתשבותכם בהקדם.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצות חדשות מהרופא - תגובה
פרופ' חובב נחושתן06/02/2014גל ראשית לגבי הקרנות
זה עדין הכלי האמין ביותר שלנו
יחד עם זאתהקרנה פעם שניה צופנת בחובה יותר סיכונים
לעיתים נקנו באפשרות של פיצול הקרנות ליותר פרקציות
איני מתמצא בסווג הגידול ובמצבך
וכן בביטוחים שלך
אני טיפלתי בחולים אצלם לא רציתי לחזור על הקרנה בכמותפיה לה סיכויים לחדור לראש רצוי בשילוב עם אווסטילדוגמא נתתי טיפול איתו טיפלו בחולים עם גידולים מוחיים אירינוקאן ידוע גם בשמוcpt11
עם אווסטין שהיה יעיל אצל חולה צעירה שהוקרנה בעבר
אין עם כך הרבה נסיון אבל נראה שלחלק מהחולים טיפול כזה בהחלט עזר
זה נושא מורכב עליו ישלשוחח עם רופא מתאים
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלתי שוב הקרנות
גל15/02/2014לאור גדילת הגרורות במוח והחמרת הבצקת,
הוחלט בסופו של דבר על הקרנות חוזרות למוח (אדנוקרצינומה- לא תאים קטנים. גרורות מהריאות).
לפני שנה קיבלתי 20 הקרנות, ועכשיו הוחלט לתת 10 הקרנות.
מצבי מחמיר מיום ליום. אינני מצליח לישון, כאבי ראש חזקים ולחץ נוראי בראש ובעיניים. אני לא מצליח ללכת בצורה יציבה ואף נופל ונחבל לעיתים קרובות. למעשה, רוב היום אני במנוחה. מתקשה מאוד לתפקד.
הרופא המליץ לי להעלות את מינון הסטרואידים- דקסמטזון. במקום 4 מ"ג ביום ל- 24 מ"ג (לאור הכאבים בראש ובעיניים).
שאלותיי:
1. האם כשהמצב כל כך חמור יש טעם בהקרנות ? או שהן מזיקות לי יותר?
2. האם המינון שהומלץ לי- 24 מ"ג סטרואידים ליום ? הוא בסדר? אני לא מצליח להירדם כלל ודואג שעכשיו המצב יוחמר
3. האם מומלץ לקחת מורפיום ? זה יקל על כאבי הראש ? יש משהו אחר שיוכל לעזור לי ? אני מאוד מאוד סובל. (לוקח קנאביס רפואי כשבוע, ואין שום שיפור, רק החמרה).
אודה על תשובתכם בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן ריאה עם גרורות - תגובה
פרופ' חובב נחושתן19/02/2014ראשית ניתן ללטפל שוב בהקרנה אבל יש בכך תמיד סיכון מסוים
יש לשקול מתן בפרקציות יותר קטנות
לגבי כמו ניתן לטפל בכמו שיש עימה נסיון שיתכן ותחדור למח
אפטיניב - אם יש מוטציה ב EGFR היא בהחלט אפשרות וכנראה גם חודר למח
יחד עם זאת לי אין נסיון בטיפול באפטיניב בחולים כמוך - לעומת זאת טיפלתי בכמותרפיה בחולים עם חזרה כזו
אני חושב שכל הטיפול כאן שהוא מורכב דורש ישיבה ושיחה עם הרופא
אני לדוגמא טיפלתי גם ב סיפיטי 11 עם אווסטין בחולה עם סיפור דומה לשלך
והגרורות המוחיות קטנו מאד למשך פרק זמן ממושך של לערך שנה
כעת נותן לה אפטיניב עם כמו עדין ללא חזרה לקרינה
יש בכך סיכון מסוים שכן הקרינה - סיכוי יותר טוב שתעבוד ולכן יש לשקול
טיפול כזה רק אם אינך סימפטומטי ואין צורך בטיפול דחוף
לכן חיבים רופא שיעריך יתרונות וחסרונות של כל אחת מהגישות
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)