טיפולים מומלצים לרוזיצאה - אנטיביוטיקה ו/או לייזר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפולים מומלצים לרוזיצאה - אנטיביוטיקה ו/או לייזר
    עינת
    13/01/2019

הי. לאחרונה הייתי אצל רופאת עור והיא אבחנה שיש לי רוזיצאה, וזאת לאחר כשנתיים מאז שהמחלה התפרצה אצלי לראשונה (אך לא אובחנתי וטופלתי). האדמומיות מפושטת אצלי על שטחים נרחבים בפנים והיא מאד פוגעת לי בדימוי החיצוני ומחייבת אותי להתאפר מדי יום. אני מאד סובלת ממנה הן בהיבט של הנראות והן מבחינת תחושת הצריבה והחום בעיניים ובפנים. הרופאה המליצה על נטילת אנטיביוטיקה פעמיים ביום במשך חודשיים.
    היות והגוף שלי די חלש (עקב אנמיה), אני חוששת ליטול את התרופה. מרחתי רוזקס במשך כמה שבועות, אך לא ראיתי שיפור.
    הבנתי שיש גם טיפול בלייזר אך לא יודעת לגבי יעילותו ותופעות הלוואי שלו.
    בנוסף, אני עושה דיקור סיני אך עדיין לא מרגישה שיפור.
    אני יודעת שאימון גופני מאומץ אינו מומלץ אך קשה לי להפסיק משום שאני מאד אוהבת לרוץ למרחקים.
    אשמח לשמוע אם יש רופאים מומחים שיודעים להתמודד עם המחלה ולמזער את הסימנים שלה.
    בנוסף, אשמח לשמוע חווד לגבי יעילות האנטיביוטיקה והאם כדאי בכז ליטול אותה.
    כמו כן, מ ידוע על הטיפול בלייזר והיכן ניתן לבצעו והאם יש סבסוד של קופח?
    וכן- עד כמה ריצה למרחקים אכן עשויה להחמיר את המחלה?
    ממש אשמח לכל מידע אפשרי כי אני חווה תסכול רב וחוסר אונים בשל היעדר מידע בנוגע לטיפול במחלה זו.
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה: טיפולים מומלצים לרוזיצאה - אנטיביוטיקה ו/או לייזר

אנה דנשין
    15/01/2019

שלום עינת,
    טיפול ברוזציאה חייב להיות מלווה בשיתוף של אנטיביוטיקה ולייזר.
    האנטיביוטיקה מטפלת בגורם פטוגני שנמצא בבלוטת החלב, אשר גורם לדלקת, שמתבטא ביובש, גירוי, וכמובן אדמומיות.
    הטיפול בלייזר, המטרה שלו להקריש את כלי הדם.
    כל דבר אשר מחמם, ממריץ את זרימת הדם, כגון: פעילות ספורטיבית, טיפולי חום, אלכוהול, וכו'. מגבירים את התופעה.
    אין שום קשר לאנמיה לבין נטילה של אנטיביוטיקה.
    ברוב המקרים האנטיביוטיקה שניתנת, היא מסוג מינוצקלין.

לא חושבת שיש מימון מהקופה על טיפולי לייזר, כי זה טיפול בסימפטום האסתטי.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו