טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, אני מיכל, סטודנטית למשפטים, כותבת עבודת סמינריון בנושא עידוד ילודה בישראל. הייתי רוצה לדעת האם חוק תרומת ביציות עדיין לא מיושם ולמה? אם אינני טועה, החוק הינו חוק משנת 2010 והיה אמור להיכנס לתוקף תוך 6 חודשים מיום הוצאתו. הייתי שמחה לדעת מדוע לדעתך (ד"ר יואל שופרו) החוק בעייתי ליישום?
המון תודה, שנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אני חושב שלמרות כוונה טובה של כל מי שעמד מאחורי החוק, הרי שהחוק אינו מיושם, למרות הביקוש הגדול בארץ, מכמה סיבות:
1. מחייב קיום מנגנון פיקוח ובקרה יקר ומסורבל. יותר פשוט וגם זול, לרבות למטופלות, להמשיך בתוכניות בחו"ל. 2. מחייב רישום מרכזי ממוחשב של התרומות (בניגוד לתרומות זרע). המשמעות היא שהמידע הזה בסופו של יום עלול להיחשף ולהוות מטרד בחייה העתידיים של התורמת. אין כל צורך אמיתי במנגנון כזה והוא הוקם ע"מ להפיג חששות של גורמים דתיים. 3. הפיצוי המתוכנן לתורמות אינו כנראה אטרקטיבי.
אם תרצי להרחיב בנושא אשמח להיפגש איתך בהדסה.
בהצלחה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מבכירי הגניקולוגים ומחלוצי טיפולי הפריה החוץ גופית בארץ. כיום הינו סגן מנהל היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים בילינסון. את טיפולי ההפריה החוץ גופית IVF, מבצע במטופליו בבית החולים אסותא בתל אביב. מומח... קרא עוד