מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אשמח לחוו"ד הרופאיםרנית03/12/2012
שלום לכם,
בת 43. עוברת טיפולים מתרומת זרע.
בגיל 40-41 עברתי 5 הפריות מביציות שלי, כשברביעית נקלטתי אך הפלתי בשבוע 7. (זה היה לפני שנתיים וחצי). יש לציין כי הבטא התחילה מאוד נמוך- 13, ועלתה עד 1000 ושם נפל. לא ראו עדיין דופק. אחרי ההפלה עברתי הסטוריוסקופיה אבחנית, והרחם היה תקין.
בכל הפריה היו בהתחלה 6 עוברים ולאט לאט הביציות ירדו ל-3 בכל מחזור. שחלה שמאל שלי אינה מתפקדת. גם חצוצרה שמאל חסומה. בדקנו שאין נוזל מהחצוצרה החסומה, ואין.
עשיתי הפסקה של שנה, ובגיל 42 ועם FSH - 12 החלטתי לעבור לתרומת ביצית.
נסעתי לקייב עם רופא מצוין. היה הריון כימי. לפני חודשיים וחצי החזרתי את המוקפאים שהביאו לי אז, ולא הצליח.
לפני שבועיים הייתי שוב בקייב עם רופא מעולה אחר. הרופא הזה נתן לי קודם כל גינרה, עשה פיפל, ואח"כ התחלתי עם פרוגינובה, עד לנסיעה.
קיבלתי וסת אתמול.
יש לציין שהוסת שלי היום שונה לגמרי מהשנה האחרונה, שבה לא עשיתי שום טיפולים, בשנה זו, ראיתי התדלדלות רצינית מאוד בכמות.
לפתע עכשיו אחרי הטיפול, הוסת עכשיו משופעת, ויש בה מלא קרישי דם כהים כאלה המזכירים לי מאוד, את מה שהיה לי אחרי הריון כימי. (כאילו עדות לנסיון ההשתרשות...)
אני מיואשת. לא יודעת מה לעשות. נאמר לי כי אחוז ההצלחה בתרומת ביצית הוא 50% 1. אז מה בעצם קורה ? מה יכולה להיות הסיבה?
החלפתי גם את תורמי הזרע.
2. יש לי מן תחושה שהענין תלוי גם בזה שאני באה עם זרע קפוא ולא טרי. האם יכול להיות שגם זה תורם לאי ההצלחה?
אודה לתשובתכם.
רנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לחוו"ד הרופאים - תגובה
ד``ר יובל בדולח04/12/2012שלום רב,
צר לי על כך שטרם הצלחת.
הסטטיסטיקה של כ- 50% הצלחה היא כמובן נתון שמתבסס על קבוצה גדולה של מטופלות ולגבייך - כל חוסר הצלחה הוא מתסכל. קשה למקם את הבעיה. כדאי לשבת עם הרופא המטפל ולנתח את הטיפולים עד כה ולחשוב אם ניתן לשנות עוד משהו. במקרים רבים - אין לרופא תשובה טובה לגבי סיבת הכשלון, כי אנו רחוקים מלהבין את התהליך עד תומו.
אם הזרע סביר בנתונים הראשוניים - בד"כ אין משמעות למצבו - טרי או קפוא - לגבי סיכויי ההצלחה.
בהצלחה בכל מקרה,
דר. בדולח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)