שאלה דחופה על פרטוקול הכנה

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה על פרטוקול הכנה
    שלי
    20/12/2012

לפני החזרת טריים בארץ
    במשך למעלה משבועיים קיבלתי 3 פרוגינובה,בהמשך נוסף אסטרופם ולסיום כמה ימי צטרוטייד.
    ואכן לא בייצתי וגידלתי רירית נאה (זקיק 19.רירית 9 פרוג 2.2. אי2 10000 ).
    השאיבות מתבצעות היום ומחר וההחזרה בהתאם ביום א או ב.
    היום הרופא הורה להמשיך עם הפרוגינובה והאסטרופם ולהפסיק עם הצטרוטייד.אמר שלא משנה אם אבייץ,בגלל האנדומטרין שיוסיף לי.
    שאלתי אליכם נוגעת לעניין הפסקת הצטרוטייד:
    עפ"י נתוני הפרוג' סביר שלא אבייץ היום או מחר (מה שהיה מתיישב בול על השאיבות).
    אם כן- מדוע נאמר לי להפסיק את הצטרוטייד?
    החשש שלי שאם אבייץ בעוד יומיים-שלושה,לא תהיה סינכורניזציה של הרחם לגיל העוברים.
    האם תוספת האנדומטרין הופכת את העניין לאפשרי? אם כן אשמח לדעת מה תפקידו של האסטרוגן בעניין וכיצד למרות הביוץ שלא בעיתו,עדיין ההחזרה תהיה במקומה.
    ואם לא האסטרוגן הוא ש"מסדר" את העניינים,האם זו לא טעות להפסיק עם הצטרוטייד?

תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה על פרטוקול הכנה - תגובה

ד``ר יובל בדולח
    23/12/2012

שלום רב,

הרעיון בהחזרת עוברים לרירית שהוכנה מראש - הוא התזמון בין גיל העוברים לבין "גיל" הרירית - הזמן שהיא "רואה" פרוגסטרון. מתזמנים את זמן החשיפה לפרוגסטרון כך שהרירית היא כמו במקרה של 3 ימים לאחר הביוץ (ובהתאמה גיל העוברים הוא 3 ימים).
    מכאן שעם התחלת מתן אנדומטרין אין חשיבות אם אמנם יהיה ביוץ - הרירית ממילא נחשפת לפרוגסטרון.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו