מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הורמונים והשפעתםok08/05/2014
בבדיקות הדם בתחילת המחזור, אחרי רק כיום על כדורי אסטרדיול (פרוגינובה) גובה האסטרדיול בדם היה כ-600 פ.מול/ליטר.
זה גדל בשיאו לכ-3200 (עם רירית יפיפיה), אך לאחר שנראה זקיק שהתפתח מאוד לכ-31ממ, ומאחר ונצפה עליה ב- LH ואח"כ ירידה, ואיתו החלה ירידת אסטרדיול (תחילה ל-1250) הוחלט להפסיק סבב הכנה נוכחי (הנחה שחל ביוץ. באמת הזקיק גם ירד כצת ל-28ממ כשנצפתה נסיגת האסטרדיול, אבל מוזר שלא נצפתה עליה משמעותית בפרוגרסטרון. עלה מ-1 ל-1.53 נ.מול/ל ואח"כ ירד מתחת ל 0.9).
התחלתי עם פרוגרסטרון כדי להכין לפני הפסקה שתביא למחזור.
לאחר כ-3 ימים על פרוגסטרון אני רואה בבדיקות הדם כ-555 פ.מול/ל אסטרדיול (פרוגסטרון כמובן עלה מהתרופות והוא כ-31).
הוחלט כמובן לקחת דקפפטיל לדכוי ה-FSH כדי שלא יתפתחו זקיקים.
שאלתי היא - FSH מדוכא ימנע פיתוח זקיקים, וזה טוב כדי למנוע ביוץ, אבל הזקיקים הם גם אלה שמספקים את האסטרדיול שלי. נראה לי שמהכדורים ההשפעה היא רק של 500-600פ.מול/ל והשאר זה ייצור שלי.
אני יודעת ש-E2 גם נוצר מקרום יותרת הכליה, אז האם זה יספיק לצורך הגעה לרמת E2 של כ-2000, וגידול רירית עבה מספיק?
בסיבוב שהופסק הרירית הגיע לכ-13ממ.
והאם הדקפפטיל במינון שנותנים חוסם את כל הרצפטורים לגמרי כך שלחלוטין לא נוצר FSH בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו יכול לענות בבקשה?
ok11/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמונים והשפעתם - תגובה
ד``ר יואל שופרו14/05/2014שלום רב
הדקהפפטיל חוסם לחלוטין את יותר המח מהיום השלישי ואילך למתנו.
סביר להניח שכ 60% מהאסטרדיול בדם נתרם עי התרופה. הרמה שהיתה היא גבוהה כך שהאסטרטדיול התרופתי אמור להספיק. בכל מקרה מומלץ מעקב תוך כדי הטיפול- רמת אסטרדיול בדם ועובי רירית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה גובה E2 אידאלי לפני ההחזרה
ok21/05/2014ומה הגובה שעדין בסדר בקצה הנמוך.
כאמור בסיבוב שני עם דקא הפעם, וכמו שחששתי ותארתי בתגובה ראשונית למעלה, הפעם ה-E2 נראה מתקדם לאט ונמוך, כי אין תוספת מזקיקים.
הרירת דווקא לא רעה, וביום שני היתה 7.2 אבל E2 היה 375.
העלו לי מ-2 ל-3 פרוגינובה ביום, ומקווה שיזוז. יש עוד שבוע.
אני צריכה לקנות כרטיסי טיסה וצריכה להאריך לפי בדיקה מחר אם יבטלו גם את הסיבוב הזה או לא.
דרך אגב, מהו גובה הפרוגסטרון האידאלי לפני ההחזרה לאחר 3 ימי גלולות אוטרוגסטן?
אם אני אבדוק דם לאחר יום אחד עם גלולות אוטרוגסטן, לפני ההחזרה, מה אז גובה שטוב לראות?
אנחנו נשארים כשבוע אחרי ההחזרה באירופה מטעמי משפחה, ולא אוכל לבדוק מספיק מהר שהכל ברמות טובות אחרי ההחזרה, וראיתי שבנות מסוימות שבדקו, גילו שאין מספיק תמיכה, ובזכות ידע זה בזמן יכלו להוסיף תמיכת פרוגסטרון ולהציל את העובר וההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
ok14/05/2014הכללים הכלליים:
רמת אסטרדיול כ500 פיקוגרם/ מל או 1500 פיקומול לליטר. זה הרצוי אך הטווח המתקבל על הדעת רחב מאוד. רירית לפני הוספת פרוגסטרון לפחות 7 ממ.
רמת הפרוגסטרון לפני הוספתו צריכה להיות אפסית ואחרי הוספתו וגינלית אין צורך למדוד רמה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה - תגובה
ד``ר יואל שופרו21/05/2014נראה שהטיפול שלך עומד בכל הקריטריונים
הרירית עבה מספיק
רמת האסטרדיול ראויה לשתי פרוגינובה ותעלה עוד קצת בהוספת השלישי (רצוי מעל 500).
פרוגסטרון- לפני ההוספה צריך להיות אפסי. אחרי הוספת פרוגסטרון וגינלי אין צורך למדוד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)