תמיכה הורמונלית בתרומת ביצית

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• תמיכה הורמונלית בתרומת ביצית
    תמי
    19/05/2014

שלום. בת 44.רחם תקין. רזרבה שחלתית נמוכה.מעונינת בתרומת ביצית.מבקשת לשאול האם נדרשת תמיכה הורמונלית בתרומת ביצית בקליטת העובר ואולי אף בשבועות הראשונים,כאשר מדובר על החזרה על בסיס מחזור טבעי שלי?המחזורים שלי סדירים. האם נדרשת תמיכה הורמונלית כאשר רמת הפרוגסטרון שלי בדם אחרי ביוץ נמוכה מקסימום 15? ואם כן נדרש ומומלץ לקחת תמיכה-לצערי איני יכולה לקחת פרוגסטרון על כל נגזרותין עקב תגובות אלרגיות קשות.גם עם אורביטרל לא פשוט לי....האם בשל העובדה שלא אוכל לקחת תמיכה הורמונלית מומלץ לי לפנות לפונדקאות ביחד עם תרומת ביצית? תודה על התשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תמיכה הורמונלית בתרומת ביצית - תגובה

ד``ר יואל שופרו
    20/05/2014

שלום רב,

כעיקרון ניתן להחזיר עוברים מוקפאים / מופשרים ללא תמיכה הורמונלית, אך הדבר אינו מומלץ, בייחוד לאור רמת הפרוגסטרון הגבולית. אם השחלות פעילות ועדיין קיימים ביוצים- קיימת אפשרות אחרת לעקוף בעיה זו.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה בהמשך לשאלה

תמי
    20/05/2014

תודה על המענה.השחלות פועלות ויש ביוצים ואני מרגישה אותן היטב.לא אוכל לקבל לצערי כל תמיכה הורמונלית בצורה של פרוגסטרונים או זריקות אורביטרל מעבר לזריקה אחת של אורביטרל ל תזמון ביוץ מקסימום שניים. .אזי מה סיכויי ההצלחה בתרומה לבת 44ללא הורמונים לקליטת עובר איכותי?ואם נניח העובר יקלט אבל בהמשך-בשבועות ראשונים להריון- לא אוכל עקב תגובה גופנית קשה להורמונים סינטתים,לקבל תמיכה הורמונלית ממקור חיצוני,האם אני לא מסתכנת בהפלה ללא תמיכה? אם הסיכוי לקליטת עובר ולהמשך הריון נמוך עקב רמת פרוגסטרון נמוכה-מקסימום כ-15בדם האם לא כדאי לפנות לפונדקאות ואז לפנות לתרומת ביצית? תודה.מוכנה לתשובה אפילו קשה אבל זאת המציאות שלי לדאבוני מנסיון טיפולים. אמתין לתשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה דר שופרו נא תשובתך לשאלה לעיל

תמי
    20/05/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה בהמשך לשאלה - תגובה

ד``ר יואל שופרו
    21/05/2014

ניתן בהחלט להחזיר עוברים מופשרים על בסיס ביוץ טבעי או מושרה אוביטרל. התוצאות לא פחות טובות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.ואם רמת הפרוגסטרון בדם נמוכה

תמי
    21/05/2014

תודה רבה על המענה שלך והקדשת הזמן.אני מאוד רוצה להיות בהריון ולהיות אמא. הבעיה שאחרי ביוץ גם אם משאירים את הגופיף הצהוב ומחזירים מוקפאים רמת הפרוגסטרון לא גבוהה אצלי ולא אוכל לקבל תמיכה הורמונלית אם אצטרך כתמיכה בשבועות הראשונים עד שהעובר ייצר שיליה.האם אני מסתכנת בהפלה? לכן,היתה המחשבה לפנות לפונדקאות שלא מפתחת תגובות אלרגיות קשות כמוני להורמונים.אודה לך מאוד אם תוכל לענות לי.זה מטריד אותי כי כבר עברתי הפלה עקב עובר בשבוע 9 ללא דופק אמנם מהביצית שלי בת 43 ומכאן החשש.שלא אוכל לספק את התמיכה הטובה והנכונה חעובר.האם נכון לפנות לפונדקאות עקב מגבלה לקבל הורמונים ממקור חיצוני. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.ואם רמת הפרוגסטרון בדם נמוכה - תגובה

ד``ר יואל שופרו
    22/05/2014

צריך לבדוק את סיפור ״הרגישות להורמונים״ במסגרת ייעוץ פרטני (לא כאן).
    זה מאוד לא סביר שאישה שאין עליה איסור להרות (בגין מחלה או קרישיות יתר) לא תמצא אף דרך לתת לה תמיכה הורמונלית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכל אופן תודה

תמי
    22/05/2014

זה אמנם מאוד לא סביר.אבל לצערי זו המציאות חויתי אותה על בשרי לצערי הרב....בכל אופן תודה לך. יש אנשים עם תגובות אלרגיות קשות להורמונים סינטתיים לדאבוני ולכן חשבתי אולי לפנות לפונדקאות בשל כך עמנ ליצור תמיכה מקסימלית לעובר.תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו