כישלון חוזר בהשתרשות עוברים מתורמת

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• כישלון חוזר בהשתרשות עוברים מתורמת
    ענבר
    18/08/2015

שלום ד״ר יקרים, אני בת 36 ומתגוררת בארה״ב מזה כשבע שנים. לאחר מספר מחזורי ivf הוגדרתי כ-poor responder לתרופות ובעלת egg factor ולפני מספר חודשים ה-amh שלי ירד ל-0.5. מעולם לא היתה לי בעיה ברירית הרחם או במורפולוגיה וביצעתי בדיקות רבות כולל saline ultrasound ושתי בדיקות hsg וכו׳. החלטתי להשתמש בתורמת ביצית בת 23 ונוצרו כ-10בלסטים: 3 מיום 5, 5 מיום 6 ומשום מה הקפיאו 2 מיום 7. 8 העוברים מיום 5 ו-6 עברו Pgs ו7 מהם נמצאו תקינים כרומוזומלית. ביצעתי כבר שתי העברות: העברה אחת של עוברית מיום 5 המדורגת 4aa עם רירית של 10.5 מ״מ ו-triple lining pattern. ההעברה נכשלה לאחר שנתנו לי סיכוי של 80% הצלחה. לאחר מכן העברתי שתי עובריות: אחת מיום 5 עם דירוג של 3aa ואחת מיום 6 4bb. הרירית היתה 10 מ"מ והיה triple lining pattern. לפני ההעברה האחרונה, לפני שלושה שבועות הרופא שלי פתאום אמר לי שיש לי רחם קשתי בדרגה הכי קלה שיש ושזה נחשב ל- normal deviant. עם זאת הוא אמר, שאם ההעברה הקרובה תכשל, הוא רוצה לעשות hysteroscopy וליישר את הקשת. הייתי שנים אצל רופאים וזו פעם ראשונה בחיי ששמעתי על הממצא הזה אצלי. העברה זו כאמור נכשלה ויש לי הרגשה שהרחם הקשתי הינו הסבר שניתן לי בהיעדר סיבה ברורה אחרת לכישלונות. רציתי לשאול, מה דעתכם על גורמים אימונולוגיים שגורמים לכישלון בהשתרשות. כמו רופאים רבים אחרים, הרופא שלי מבטל לחלוטין את העניין ואומר שהבדיקות ויעילות הטיפול מוטלות בספק. האם הייתם מציעים לברר את העניין? האם הייתם מציעים לבצע את הhysteroscopy למרות שמדובר בnormal diviant? בנוסף, האם תתכן טרומבופיליה שלא אובחנה עד כה? לבסוף, מה דעתכם על דבק עוברים, לפני שעושים surgical hysteroscopy? האם הגיע הזמן לחשוב על gestational surrogacy? אני מוכנה להגיע לארץ להמשך טיפול, אם יש צורך. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כישלון חוזר בהשתרשות עוברים מתורמת - תגובה

ד``ר יובל בדולח
    19/08/2015

שלום רב,

על פניו נשמע שהעוברים שהוחזרו לך מצוינים.
    הרירית - גם בסדר.
    רחם קשתי אינו מקובל כבעיה. עם זאת, כשלונות חוזרים של השרשה בהחלט יכולים להצדיק היסטרוסקופיה מרפאתית לבירור (ולא טיפול ) - האם יש בעיות אחרות כגון הדבקויות בחלל הרחם, פוליפים וכו'
    כל שאר ה- modalities האחרים שהזכרת - אינם רלוונטים.
    נראה לי מוקדם לחשוב על פונדקאות, אבל זו תמיד אופציה. במקרה שלך מדובר על שילוב תרומת ביצית + פונדקאות, מה שאינו פשוט.

תמיד אפשר לנסות גם תכניות נוספות, כמו בארץ.

בהצלחה לך, דר. בדולח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו