דימום חזק וגורל ההריון

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• דימום חזק וגורל ההריון
    דידי
    21/11/2015

שלום רב. אני בהריון (שני) שבוע 5+3 לאחר טיפול תרומת ביצית בו הוחזרו 3 עוברים. בטא ראשונה ב 11.12 הייתה 431, בטא שנייה ב 13.11 952 ובטא שלישית ב 17.11 5550. במשך שבוע עד יום שישי היו לי דימומים קלים באים והולכים. מטופלת בפרוגינובה 4 ביום ואוטרוגסטן 300*3 ביום. עקב הדימומים הקלים הוסיפו לי זריקת גסטון פעם ביומיים. א.ס ראשון נקבע ל 29.11. אתמול בלילה התחיל דימום מאד כבד, שכלל גם כריש דם די גדול שיצא, ומלווה בכאבי מחזור (לא היסטריים). הייתי בטוחה שזה הסוף, אך כדי לוודא שהרחם נקי הלכתי בבוקר לציון נשים. שם בבדיקת דם יצאה בטא מעל 10000. ובבדיקת א.ס נצפו שני שקי היריון כשעדיין לא רואים עוברים. לדברי הרופאה במיון, אי אפשר לדעת מה יהיה גורל ההיריון. שאלתי היא:!מה הסיכוי שההריון יימשך? האם יתכן שמדובר בנפיחה של עובר אחד בלבד והעובר השני ישרוד? האם במצב זה מנוחה ואי הליכה לעבודה מחר יכולה להועיל? אציין שהדימום נמשך אבל מ 10 בבוקר בערך הוא כבר לא חזק כל כך. יותר כמו בימים האחרונים של המחזור. אני מאד מודאגת ואשמח לתשובה. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דימום חזק וגורל ההריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דימום חזק וגורל ההריון - תגובה

ד``ר יואל שופרו
    22/11/2015

שלום רב

התשובה היא שממש אי אפשר לדעת, עלייך להמשיך את התמיכה, ורק ימים יגידו מה יהיה בגורל ההריון. לא נראה לי שיש מה לעשות מעבר לזה. לגבי עבודה- מומלצת מנוחה בבית, למרות שאין עדות שזה ממש עוזר.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון ודימום- עדכון ושאלה

דידי
    29/11/2015

שלום. בהמשך לשאלותיי הקודמות על גורל ההריון מתרומת הביצית: להזכיר- עקב הדימום נבדקתי במיון נשים בשבוע 5+3 ונצפו שני שקי הריון ריקים. לאור הדימום החזק והעובדה שלא נראו שקי חלמון בשקי ההריון, הייתי פסימית מאד לגבי גורל ההריון. היום, שבוע 6+5, הגעתי לא. ס נוסף. שק הריון אחד (הקטן יותר) נותר ריק אך להפתעתי הרבה בשק ההריון השני נצפה עובר בגודל המתאים בדיוק ועם דופק ברור! נצפתה ברחם גם המטומה. אני מניחה שהדימום הוא בגלל השק שלא מתפתח. שאלותיי הן:
    1. האם הדימום צפוי להימשך עד ששק ההריון הריק ייספג לחלוטין? אציין שבימים האחרונים הוא חלש.
    2. האם הדימום מסכן את העובר הקיים? הרופא לא התייחס לכך כאל משהו שמדאיג אותו מבחינת גורל ההריון.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון ודימום- עדכון ושאלה - תגובה

ד``ר יובל בדולח
    29/11/2015

שלום רב,

תופעה של עובר אחד "נספג" בהריון שהחל כתאומים מאד נפוצה.
    הדמם צפי להחלש עם הזמן, אם כי קשה לצפות מתי.
    כיוון שהדבר ארע מוקדם בהריון, אין סיכון מוגבר לעובר התקין.

עם כל זאת, כדאי לעקוב אחר ההתפתחויות באולטראסאונד ובמידה ומופיע דמם מוגבר - פנות לחדר המיון.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו