טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני בת 47 ובהריון מתרומת ביצית של בחורה בת 25, אני בריאה בכל הפרמטרים ורק בגלל הגיל הופניתי למעקב להריון בסיכון כרגע בשבוע 21. השאלות שלי הן אלו:
1.הבנתי שרעלת הריון קשורה לשיליה- האם העובדה שהשיליה של העובר שלי היא צעירה כגיל התורמת לא מוציאה אותי מהסיכון לרעלת רק בגלל הגיל שלי?
2. רופאת המעקב הציעה לי לקחת אספירין למניעת התפתחות רעלת הריון- האם להתחיל לקחת בשבוע 21 זה לא מאוחר מידי?- שהרי כלי הדם מהשיליה לעובר כבר מקובעים משבוע 16.
3. לוקחת כמוסות של שמן דגים (אומגה 3) שידועים בדילול הדם, האם זה יכול להחליף את האספירין (מיקרופירין) או לחילופין עוזר בדילול הדם כשלעצמו ומוריד את הסיכון לרעלת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מבכירי הגניקולוגים ומחלוצי טיפולי הפריה החוץ גופית בארץ. כיום הינו סגן מנהל היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים בילינסון. את טיפולי ההפריה החוץ גופית IVF, מבצע במטופליו בבית החולים אסותא בתל אביב. מומח... קרא עוד