טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום רב, אני בהליך של תרומת ביצית. יש לי עובר בלסטו שדורג 2AA. מה המשמעות של זה ושל סיכויי ההצלחה? אני מבינה שמדובר בבלסטו צעיר, אולם מצד שני שיכול להתפתח תוך כמה שעות. האם הכוונה שהוא יכול להתפתח ברחם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
כן, בהחלט, העובר יכול לסיים התפתחותו לשלב הבלסטוציסט מתקדם גם ברחם. אם מדובר על החזרה טריאה, אפשר להחזירו בשלב זה. אם מדובר בהקפאת עוברים, אני הייתי ממליץ לגדל אותו במעבדה לשלב המתפתח ורק אז להקפיאו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
בהחלט יכול להתפתח גם ברחם אבל אנחנו מצפים להתאמה בין גיל העובר לחלון השרשה. במקרה זה הייתי ממליץ להפשיר אותו בסוף יום אשר לפני ההחזרה, לתת לו לגדול ולהתפתח ורק אז, כנראה למחרת בבוקר לבצע החזרה. העובר פשוט נמצא בפיגור מסויים ממה שרצוי ולכן ממליץ לגדל אותו חצי יממה שיגיע לבלסטוציסט מפותח ואז להחזירו לרחם של יום 5 שלו.
מבכירי הגניקולוגים ומחלוצי טיפולי הפריה החוץ גופית בארץ. כיום הינו סגן מנהל היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים בילינסון. את טיפולי ההפריה החוץ גופית IVF, מבצע במטופליו בבית החולים אסותא בתל אביב. מומח... קרא עוד