מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- החזרה שכשלה עקב חוסר איזון הורמונאליאביבית10/01/2022
שלום פרופ, בת 47 במנאופוזה מזה עשור עקב כשל שחלתי. ביצעתי החזרה לפני כשבועיים של עובר בלסטו e.d מוקפא שכשלה.
אחת הבעיות המרכזיות היו שבתחילת הטיפול להכנת רירית הרחם ניצפתה פתאום רירית מעובה 9.5ממ (לפני מתן כדורים).זה מוזר ולא קרה לי אף פעם!!!׳תמיד הרירית אצלי בביקורות שעשיתי היתה 2 ממ( כי אני ללא ווסתות כלל)
חיכינו שהרירית תרד קצת ותתאפס מעצמה והיא ירדה ל6.5 ואז התחלנו טיפול (התעבתה עם כדורים במהירות ל13.5).
לשאלתי;1- מניין לדעתך המקור לאסטרוגן בגילי???
לציין שעשיתי לפני אולטרסאונד תלת מימד של אגן קטן והכל היה תקין( חלל רחם נקי ביותר!
2- איזה בדיקות אתה ממליץ לי לי לעשות לפני ההחזרה הבאה!
3- כאמור נישארו לי שני עוברים אחרונים: 4bb 2bb.מה הסיכויי שלהם להשתרש?
האם עובר 2bb יכול להתפתח גם ברחם אם יחזירו אותו בשלב שהוא עדיין מכווץ?
הרופא שלי לא נוהג להפשיר יום קודם אלא רק שעה לפני כן.
4- מבחינתי אלו הניסיונות האחרונים. יש משהו שהיית מאוד ממליץ עליו שיכול לסייע לי כעת?( אין לי בעיה כלל של התעבות רירית. לתדהמתי היא לא הייתה מאופסת פעם ראשונה שנתקלתי בזה)
תודה לך על הכלללל , תבורך!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לעשות תחילת גירוי לרירית כאשר היא חוזרת לעובי הרגיל
ד''ר אליעזר גירש10/01/2022שלום אביבית,
ממליץ לך לעשות תחילת גירוי לרירית כאשר היא חוזרת לעובי הרגיל (כ-2 מ"מ). בדיקות רגילות: FSH, LH, TSH, אסטרדיול, פרוגסטרון
בלסטוציסט בשלב 2BB אינו מפותח מספיק, הוא בעצם נמצא בפיגור של כחצי יום עד יום ממה שהוא צריך להיות ביום ה-5 להיתפתחותו, לכן מקובל להפשירו יום קודם (אם החזרה בבוקר למחרת) או בבוקר של יום החזרה (אם החזרה בחצי השני של אותו יום). חשוב שהוא יגיע לשלב של 3 או 4 ואז להחזירו ביום 5 של רירית הרחם (הספירה מיום "הביוץ"). עובר (בלסטוציסט) בשלב 2 בהחלט יכול להיתפתח גם ברחם, אך יתכן וסינכרון לא יהיה מספיק טוב בין התפתחות העובר וחלון ההשרשה שהוא קצר מאוד. אם מגדלים אותו במעבדה לפחות לשלב 3, רצוי שלב 4, אז גם רואים שהוא מתפתח וגם החזרתו תהיה מתאימה טוב יותר מבחינת הכנה של רירית הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהיכן יכול לנבוע האסטרוגן בגיל 47 והאם זה לא יכול להכשיל
אביבית10/01/2022תודה על תשובתך המפורטת. יחד עם זאת רציתי לשאול, אם עשיתי אולטרסאונד אגן קטן תלת מימד וכל חלל הרחם היה תקין ועדיין פתאום הופיעה רירית מעובה שמעידה על פעילות אסטרוגן בגוף וזה הפריע לטיפול.
מהיכן יכול לנבוע האסטרוגן בגילי(47) והאם זה לא יכול להכשיל את הטיפול הבא???
מה עושים כדי לאזן ולאפס את הרירית?? תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקור לאסטרוגן בגוף יכול להיות לא רק שחלתי
ד''ר אליעזר גירש10/01/2022שלום אביבית,
מקור לאסטרוגן בגוף יכול להיות לא רק שחלתי. במידה ואין לך מחזור כבר הרבה זמן אז כנראה המקור הוא חוץ שחלתי. יתכן וזה בא מרקמת שומן שיודעת לייצר אסטרוגן או מיותרת הכליה שמייצרת אנדרוגן אשר יכול להפוך לאסטרוגן גם כן. ממליץ לקבל יעוץ בנושא זה אצל רופא אנדוקרינולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם היא בעצם רירית היפרפליסטית שעלולה להעיד על מצב טרום סרטני
אביבית11/01/2022תודה על המענה פרופ. אני קצת מוטרדת, הייתכן שהרירית המעובה שנמצאה לי פעם ראשונה בבדיקה( תמיד היא היתה תקינה בעובי 2 ממ)
היא בעצם רירית היפרפליסטית שעלולה להעיד על מצב טרום סרטני??
לציין שחודש בדיוק לפני הממצא הזה עשיתי אולטרסאונד אגן קטן בתלת מימד והכל הכל יצא תקין לחלוטין כולל עובי הרירית ןוהמראה שלה
הייתכן התפתחות מצב טרום ברטני תוך חודש??
ואם כן איזה בדיקות לבצע במיידית לפני מחזור ההפרייה הבא, אם בכלל?
אודה לך על הסבר , תבורך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לשלוח דגימה מפיפל של רירית לבדיקה פתולוגית
ד''ר אליעזר גירש12/01/2022שלום אביבית
אם יש לך חשש לגבי מצב של רירית הרחם, אפשר לבקש מגניקולוג המטפל שלך לשלוח דגימה מפיפל של רירית לבדיקה פטולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)