מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה עדיף אם מקפיאים גם ביציותמוגם עוברים?מתלבטת06/10/2022
אחר ואני מעדיפה את שיטת הברירה הטבעית - האם
אפשר לבקש מהמעבדה להמתין יממה ואז אם אין הפריות טבעיות לעשות איקסי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש06/10/2022שלום מתלבטת,
אני מעריך שתחת מוסג הפריה טבעית התכוונת ל-IVF הרגיל כאשר שמים ביציות יחד עם תאי הזרע. זה תהליך אינו טבעי כלל כי בטבע מתוך מליוני תאי הזרע שבמירוק מגיעים לביצית בסך הכל כ-20-50 תאי זרע בלבד, שהם הכי חזקים ומוצלחים שהצליחו לעבור את כל הדרך אל לביצית. ב-IVF רגיל אין בררה טבעים וכל תאי הזרע בתנועה שישנם שמים עם ביציות בכמות הרבה יותר גדולה ממה שזה קורה בטבע, לכן IVF רגיל אינו טבעי כלל (יש שם תאי זרע באיכות שונה). על מנת להחליט באיזה שיטה להישתמש בהפריה יש לקחת בחשבון את גילך, איכות הביציות וחשוב מאוד לדעת מה איכות הזרע. לפי כל הנתונים האלו במעבדת IVF יחליטו באיזה שיטה לבצע הפריה. בספרות המדעית אין הבדל גדול בין תוצאות שמתקבלות ב-IVF רגיל ו-ICSI (הזרקת תא זרע לביצית).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIVF לעומת איקסי
מתלבטתמתלבטת07/10/2022ד"ר גירש שלום רב,
תודה רבה על תשובתך המפורטת הארת את עיניי.
אני בת 43 אבל בעלת רזרבה שחלתית גבוהה מאוד בבדיקות AMH ובבדיקת FDH (במהלך טיפולי פוריות קודמים נצפים כל סבב למעלה מ- 20 זקיקים בערך+נוספים שהיו קטנים)
איכות הביציות פעמים קודמות באיבה - חלק מהן היו מגורגרות מאוד בציטופלסה (מה שכנראה מעיד על איכות ירודה מגיל או על פרוקטול הורמונלי שהיה גבוה מידי כי ידוע כי גרם לי לגירוי יתר שחלתי)
זרע הוא זרע תורם מבנק זרע - אז מניחה שתקין.
במידה אני בוחרת באותה שאיבה להקפיא חלק מהביציות כביציות וחלק מהביציות להפרות לעוברים (חצי -חצי מהכמות ביציות שתשאב) אז זה מחייב ששיטת ההפרייה תהיה באיקסי ולא בשיטת ה- IVF הרגילה של ביצית וסביבה (מה שהתייחסתי אליו כשיטת הברירה הטבעית..)?
תודה רבה רבה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה
ד''ר אליעזר גירש07/10/2022שוב שלום לך,
אני לא ממליץ לך להקפיא ביציות כי בארץ נסיון בהקפאת ביציות הוא דל ורוב ההפשרות והפריות לאחר הפשרתן אינן נותנות לידות (אולי היו מקרים מוצלחים בודדים מאוד).
המלצה שלי היא: להפרות את כל הביציות עם זרע תורם ורצוי לעשות זאת בשיטת ICSI. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיטת הפריה פחות טובה בגלל הגיל?
מתלבטת08/10/2022ד"ר שלום רב,
אני אחרי שאיבה ומתוך 18 הביציות חצי הופרו בשיטת האיקסי וחצי בשיטת IVF רגילה של לתת לזרעים לחדור לביצית לבד.
מתוך 9 של שיטת האיקיסי - 7 הופרו
מתוך 9 של שיטת IVF רגיל - רק 2 הופרו (בבדיקה כעבור 24 שעות)
1. השאלה הכי חשובה - האם יש סיכוי שחלק מהביציות עוד יופרו במבחנה עם הזמן וכמה זמן עוד זה אפשרי?
בנוסף אשמח לדעתך,
האם זה אומר שקיימת בעיה בדופן הביצית שהזרעונים לא מצליחים לחדור אליה? (אולי בגלל הגיל של הביצית כי זו ביצית של בת 43)
או אולי יש בעיה עם הזרע עצמו (זו מנה קפואה של תורם זרע
- אולי שהה בהקפאה זמן רב מידי, או חלש מידי) ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה
ד''ר אליעזר גירש08/10/2022שלום לך
המלצתי לך לעשות ICSI לכל הביציות בדיוק מהסיבות האלו של גילך והשפעת גיל על איכות הביציות (כולל מעטפת שלהן). חבל, אבל עכשיו אין מה לעשות.
ממליץ לעקב אחרי התפתחות של ביציות שלא הופרו. לפעמים לא מזהים את סימני ההפריה ולאחר כיומיים רואים התפתחות עובר גם מביצית שכביכול לא הופרתה. שווה לבחון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)