מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סיכויי הריון מביציות קפואות של אישה צעירהרחל29/12/2022
היי,רציתי לשאול לחוות דעתך כי אני ממש מתלבטת מה המקום הנכון לפנות אליו והטיפול הנכון שלנו.מתוך מחשבה שהמסלול צריך להתאים לנו ולא אנחנו למסלול שהרופא יציע.
מהם סיכויי הריון מביציות קפואות של תורמת צעירה בקטלוג תורמות,מתוך מחשבה שזה יפחית לחץ מבחינת הסינכרון בהחזרת עוברים טריים וגם יעקוף אולי בעיית זרע בגלל שירותי המעבדה כאן בארץ לטיפול ומיון זרע של הגבר.
ושאלה נוספת,בעלי בן 43,לפני שש שנים נעזרנו במיון הזרע imsi,ואז חוויתי בגיל 38 מספר הריונות ברצף לאחר הטיפול הזה אבל בעיקר הריונות צעירים שלא התפתחו (שקי הריון ריקים),והריון אחד שנקלט ולידה.האם יש טעם בבדיקת הלוספרם,לפני שאנחנו נכנסים לתהליך של תרומת ביצית,והאם בדיקה כזו יכולה לקדם מבחינת הטיפול ומניעה של הפלות בגלל זרע עם שברים בחומר התורשתי,קשה לי עם ההפלות במיוחד שזה משפיע על רירית הרחם וסיכויי הקליטה (כרגע הם נראים טובים,רירית תלת שכבתית 7 מ"מ (ללא תרופות) לעומת 9-11 מ"מ לפני הגרידה האחרונה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני רואה שקיימת בעיה של זרע
ד''ר אליעזר גירש29/12/2022שלום רחל,
קודם כל אני רואה שקיימת בעיה של זרע. בדיקת הלוספרם - אחוז תאי זרע בעלי שברים בחומר הגנטי, אינה נותנת פטרון חוץ מקביעה מה אחוז של תאי הזרע תקינים ולא תקינים מבחינת שברים בחומר הגנטי שבדגימת זרע. בכל מקרה, בזמן ההפריה במעבדה, אמבריולוגים בוחרים את תאי הזרע התקינים במראה שלהם ולא לפי הלוספרם טסט. על מנת לשפר את איכות תאי הזרע ולהוריד אחוז תאים בעלי שברים בחומר הגנטי, ממליץ להשתמש בתוסף תזונתי Vitamale העשיר במונעי חימצון ואמור להוריד רמת השברים בתאי הזרע ולעלות רמת תאי הזרע התקינים (גם במקרה של IMSI).
ההריונות הלא תקינים שהיו לך, בהחלט יכולים לנבוע מאיכות תאי הזרע הירודה. חשוב שבן זוגך ייבדק אצל רופא אורולוג וגם ישתמש בתוסף תזונה כמו Vitamale לדוגמה.
מבחינת שימוש בביציות מוקפאות של תורמת, אני ממליץ להישתמש דווקה ביצירת עוברים ואחרי זה אפשר להקפיא אותם לשימוש עתידני. ביציות שורדות פחות טוב את תהליכי הקפאה/הפשרה ביחס לעוברים וגם התוצאות מתקבלות טובות יותר מהחזרת עוברים ביחס להבאת ביציות מוקפאות, הפשרתן, הפרייתן ואז ההחזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה,באיזו שיטה משתמשים להפריית הביצית בזרע בחו"ל
רחל30/12/2022Imsi,picsi,icsi? איך עוקפים בעיה של זרע חלש בתרומת ביצית בחו"ל כדי למקסם הצלחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הפריית ביציות מתורמת ביציות
ד''ר אליעזר גירש30/12/2022שלום רחל,
הפריית ביציות מתורמת ביציות נעשת בדרך כלל בשיטת ICSI, במיוחד כשמדובר בזרע חלש. שיטת בחירת תאי הזרע PICSI לא הוכיחה את עצמה נכון להיום. נשארו שתי אפשרויות, שלדעתי חשוב לשלב: שימוש בתוסף תזונתי Vitamale (ממליץ על 6 חודשים לפחות ולהמשיך) ולאחר 3-6 חודשים לשלב IMSI.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)