גיל 41 הריון שלישי IVF

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• גיל 41 הריון שלישי IVF
    מעין
    16/05/2024

שלום דר' גירש
    אני בת 41+ מאוד רוצה ילד שלישי אך זה לא בא בקלות.
    התחלתי תהליך IVF (סבב שני כרגע כי בראשון בגלל חום גוף לא הגעתי לשאיבה). נאמר לי שיש לי רזרבה שחלתית נמוכה.
    אציין כי כל הבדיקות תקינות (צילום רחם בדיקת זרע וכ') הריונות קודמים ספונטניים ללא בעיות מלבד הפלה בשבוע 6 לפני כחצי שנה עובר שלא התפתח.
    רוצה לדעת מה באמת הסיכוי שלי להריון מהנסיון שלך (מטופלת במונופור 1200 צטרוטייד ודקפפטיל ואוביטרל לביוץ)? הייתי אופטימית עד כה אבל פתאום האופטימיות יצאה מהחלון :(

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גיל 41 הריון שלישי IVF

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    17/05/2024

שלום מעיין,
    מבקש ממך להמשיך להיות אופטימית, חשוב מאוד. יש לציין שפוריות האישה מתחילה לרדת סביב גיל 35, בצורה יותר משמעותית סביב גיל 38 ולאחר מכן פוריות האישה יורדת בצורה דרסטית מגיל 40 עד גיל 45. כל זה נובע משינויים בתוך הביציות ואחד הממדים הוא בהחלט רזרבה השחלתית שהיא נמוכה כפי שציינת. זה לא אומר שנשים בגילך לא נכנסות להריון ולידה, לא... פשוט בגיל זה לוקח יותר זמן ומאמץ. גם הפלות בגיל זה דבר נפוץ בגלל אי תקינות של ביציות וכך אי תקינות של עובר הנוצר, מה שגורם לחוסר השרשה או הפלה בשלבים המוקדמים של הריון. יש להמשיך לנסות להיכנס להריון. טיפולי IVF באים לעזור לך להגשים את חלומותיך, אם כי ישנן נשים בגילך שנכנסות להריון ספונטני. תמשיכי לנסות ובתיקווה גם תצליחי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו