לפני טיפול ivf

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• לפני טיפול ivf
    ab
    30/11/2008

שלום אני בת 47 לאחר 2 לידות רגילות ולפני טיפולי IVF עשיתי את כל הבדיקות רירית הרחם 5ממ באולטרסאונד וגינלי נמצא שרירן בגודל 16X16 ממ חיבור בין צוואר הרחם לרחם בהיסטרסקופיה נמצא אותו שרירן אחורי 50% האם השרירן יוצר בעיה להמשך טיפול יש לציין שאני מקבלת תרומת ביצית בחול.כמו כן הרופא נתן לי כדורי progyluton 2 mg. האם הרירית מספיקה לקליטת הריון האם חייבים להוציא את השרירן לא קיבלתי מחזור כבר חצי שנה. תודה עבור תשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לפני טיפול ivf

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר יואל שופרו
    30/11/2008

שלום

לא כ"כ הבנתי מהו מיקום השרירן ומתי נמדדה הרירית ולכן אענה באופן כללי:

עובי רירית הרחם משתנה במהלך המחזור וע"פ הטיפול שניתן. רירית הרחם נאותה להחזרה, לאחר גרוי שחלתי (לפני דיקור) או חשיפה של שבועיים ומעלה לאסטרוגן (במחזורי מוקפאים או תרומת ביצית), היא בעובי 7 ממ ומעלה. אם בתנאים אלו היא 5 ממ- הסיכוי להריון אינו גבוה.

כל ממצא שמתבלט לחלל הרחם מעבר למידה מסויימת ראוי להסרה לפני הטיפול. הרופא שמבצע את הבדיקה ורואה את הממצא הוא הראוי ביותר להחליט.

לגבי הטיפול- איני יכול להתייחס לטיפול פרטני.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו