סיכויי הריון מתרומת ביצית

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• סיכויי הריון מתרומת ביצית
    ab
    17/12/2008

שלום אני אמורה לנסוע בחודש ינואר ולקבל תרומת ביצית בקייב כמה שאלות: אני בת 47 עברתי 2 לידות רגילות. מהם הסיכויים להתפתחות הריון בהחזרת עוברים טריים לעומת קפואים? האם גילי יוצר בעיה לשאת את ההריון? מה עובי רירית הרחם המומלצת לפני ההחזרה? אני מטופלת ב- פרוגינובה 2 ממ 3 כדורים ליום. קראתי דעות שונות לגבי טיפול בפרגינובה יש ממליצים לקחת 14 יום לפני ההפריה ולהמשיך לאחר ההפריה. אשמח לקבל תשובה מה עדיף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר יואל שופרו
    18/12/2008

שלום רב,

הסיכוי כמובן תלוי באיכות העוברים ואיכות ההכנה שלך כמובן. באופו כללי בעוברים טריים כ 50% ובמוקפאים 20-25%. פוריות טובה בעבר בהחלט משפרת את הסיכויים להרות. הגיל מעלה את הסיכון להפלות ולסיבוכי הריון. עובי הרירית המומלץ לפני התחלת פרוגסטרון- 7 ממ לפחות. פרוגינובה במינונים אלו הינו טיפול מקובל. את צריכה לקבל הנחיות מהרופא המטפל כמה לקחת ומתי. ככלל רצוי שרירית הרחם תחשף לאסטרוגן לפחות שבועיים לפני תחילת הפרוסטרון. שני סוגי התכשירים צריכים להלקח עד שבועיים מההחזרה (אם אין הריון) או סוף השליש הראשון (אם קיים הריון).

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו