שרידות זרע

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• שרידות זרע
    שרון
    17/12/2008

אני מעונינת להעביר זרע לקפריסין לצורך הקפאה עבור טיפול תרומת ביצית. נאמר לי שזרע יכול לשרוד גם 5-6 שעות, כך שבעלי יכול לתת זרע בבוקר הטיסה, ואני אגיע למכון, לתת אותו לצורך הקפאה וחלוקה למנות אחרי כ 5-6 שעות והוא יהיה בסדר לטיפול. האם נכון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שרידות זרע

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר יואל שופרו
    18/12/2008

שלום רב.

התשובה היא לא . אנו מבקשים שהזרע יגיע תוך שעה בד"כ.
    לא ברור לי מהו המתווה של הטיפול. אם ניתן להשתמש בזרע קפוא- כדאי שיוקפא בארץ ויוטס קפוא. האם את נוסעת רק כדי למסור את הזרע? אם כן אולי שהוא יטוס?

משהו לא מסתדר לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר ועוד שאלה

שרון
    18/12/2008

בעלי עובד ואני לא עובדת כך שיותר הגיוני שאני אטוס עם הזרע. בכל אחד מבתי החולים הגדולים במרכז אליהם פנינו, צריך לעשות קודם בדיקות לגבר לפני שמקפיאים ולחלק מהתוצאות יכול לקחת גם שבועיים להגיע ואין לנו את הזמן הזה (ההפריה אמור להיות בתחילת ינואר) האם יש מקום (פרטי) במרכז שניתן להקפיא בלי הבדיקות? האם יש חומר\ תמיסה שניתן להוסיף לזרע הטרי כדי שישרוד יותר זמן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר יואל שופרו
    21/12/2008

היי,

אין חומר מאריך חיי זרע.
    הבדיקות שמבקשים הן חלק מבדיקות השגרה להפריה חוץ גופית- לא אחראי לותר עליהן. אם המרכז בקפריסין מוותר- מעט תמוה. ניתן לבצע אותן במעבדה פרטית או ציבורית ולקבל תשובות תוך כמה ימים ולהקפיא את הזרע ולשלוח אותו בצורה נאותה.

אני חוזר על הערתי הראשונה- משהו בסיפור הזה לא נראה לי. הדרכים המקובלות הן להטיס זרע קפוא אן לחלופין בן הזוג נוסע לתת זרע טרי ביום דיקור התורמת. לא שמעתי עד כה על מטופל או מטופלת הלוקח/ת עימו לחו"ל דגימת זרע טרי לצורך הקפאתו שם. זה בלתי הגיוני בעליל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מדוייק

שלי
    21/01/2009

לידיעת הדוקטור- הבדיקות שמבקשים לעשות בבנקי הזרע שבהם מקפיאים את הזרע שונות מאלו שמבקשים עבור הפריה חוץ גופית בהנחה שלא היתה בעייה של זרע בטיפולי ההפריה יש רופאים כמו זה שלי שמעודדים לשלוח לקפריסין זרע טרי בתוך מדיום שמקבלים במרפאה עצמה ביום הנסיעה. המקרה זה שולחים את הזרע עם זוג שנוסע להחזרה ואז מקפיאים אותו בקפריסין עד ליום ההפריה. לכן אין שום דבר חריג בשאלה של המטופלת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו