מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם לעשות עוד טפול IVF לפני התרומה?שין29/12/2008
שלום רב אני בת 45.5 ועברתי עד כה 2 הזרעות- בהזרעה ראשונה התוצאה- הריון כימי, 5 טפולי IVF -הטיפול השלישי הניב הריון כימי נוסף. אחרי ההריון הכימי השני קיבלתי בנוסף לטיפול ההורמונלי טיפול אמפירי בקלקסן 40 במשך 3 טיפולים. בכל הטיפולים תגובה שחלתית מצויינת -כ-10 ביציות. ביציות בשלות ועוברים שנראו מצויין- בטיפול לפני האחרון היו 7 עוברים מתוך 9 ביציות מתוכן 4 מצויינות. למרות זאת הטיפולים לא הצליחו והחלטתי להמשיך לתרומת ביצית. אבל, בבדיקת קרישיות מקיפה שעשיתי לפני התרומה התגלתה להפתעתי בעית קרישיות גנטית, הומוזיגוטיות של MTHFR . הטיפול שניתן לי ע"י יועץ מומחה הוא קלקסן 60 ופרדניזון. כמו כן ה - FSH-6 (נכון ללפני חודש) האם כדאי לעשות עוד טיפול IVF ? האם ההבדל בין קלקסן 40 ו-60 הוא משמעותי, אני חייבת לציין שההריונות הכימיים היו ללא הקלקסן, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכויי ההצלחה ב- IVF בתלות בגיל
ד``ר יובל בדולח30/12/2008שלום נילי!
צר לי על האכזבות בדרך עד כה.
יתכן שברקע שלך אמנם הפרעות קרישה שדורשות התייחסות, אך בבסיסו של דבר ההצלחות ב- IVF מעבר לגיל 45 שואפות לאפס. לכן קופות החולים אינן מאשרות IVF מעבר לגיל זה - ולא סתם מסיבות שרירותיות.
יש מידה של אשלייה בתגובה שחלתית "טובה" בגילך, מכיוון שבבדיקה שגרתית של העוברים במעבדת IVF איננו בודקים את מצב הכרומוזומים המעיד על איכות הביציות - לו היינו עושים כך, קרוב לודאי שהיינו מוצאים אחוז גבוה של עוברים לא תקינים.
יש לזכור את הנתון המדהים הבא (שנוטים להתעלם ממנו): סיכויי לידת ילד בכל מחזור טיפול של IVF מעל גיל 43 הם כ- 3%!! הסכויים בתרומת ביצית לכך הם לפחות פי 10!!
המסקנה לגבייך ברורה. בהצלחה רבה - דר. בדולח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המבהירה
שין30/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)