האם לעשות עוד טפול IVF לפני התרומה?

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• האם לעשות עוד טפול IVF לפני התרומה?
    שין
    29/12/2008

שלום רב אני בת 45.5 ועברתי עד כה 2 הזרעות- בהזרעה ראשונה התוצאה- הריון כימי, 5 טפולי IVF -הטיפול השלישי הניב הריון כימי נוסף. אחרי ההריון הכימי השני קיבלתי בנוסף לטיפול ההורמונלי טיפול אמפירי בקלקסן 40 במשך 3 טיפולים. בכל הטיפולים תגובה שחלתית מצויינת -כ-10 ביציות. ביציות בשלות ועוברים שנראו מצויין- בטיפול לפני האחרון היו 7 עוברים מתוך 9 ביציות מתוכן 4 מצויינות. למרות זאת הטיפולים לא הצליחו והחלטתי להמשיך לתרומת ביצית. אבל, בבדיקת קרישיות מקיפה שעשיתי לפני התרומה התגלתה להפתעתי בעית קרישיות גנטית, הומוזיגוטיות של MTHFR . הטיפול שניתן לי ע"י יועץ מומחה הוא קלקסן 60 ופרדניזון. כמו כן ה - FSH-6 (נכון ללפני חודש) האם כדאי לעשות עוד טיפול IVF ? האם ההבדל בין קלקסן 40 ו-60 הוא משמעותי, אני חייבת לציין שההריונות הכימיים היו ללא הקלקסן, תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סכויי ההצלחה ב- IVF בתלות בגיל

ד``ר יובל בדולח
    30/12/2008

שלום נילי!

צר לי על האכזבות בדרך עד כה.
    יתכן שברקע שלך אמנם הפרעות קרישה שדורשות התייחסות, אך בבסיסו של דבר ההצלחות ב- IVF מעבר לגיל 45 שואפות לאפס. לכן קופות החולים אינן מאשרות IVF מעבר לגיל זה - ולא סתם מסיבות שרירותיות.
    יש מידה של אשלייה בתגובה שחלתית "טובה" בגילך, מכיוון שבבדיקה שגרתית של העוברים במעבדת IVF איננו בודקים את מצב הכרומוזומים המעיד על איכות הביציות - לו היינו עושים כך, קרוב לודאי שהיינו מוצאים אחוז גבוה של עוברים לא תקינים.
    יש לזכור את הנתון המדהים הבא (שנוטים להתעלם ממנו): סיכויי לידת ילד בכל מחזור טיפול של IVF מעל גיל 43 הם כ- 3%!! הסכויים בתרומת ביצית לכך הם לפחות פי 10!!

המסקנה לגבייך ברורה. בהצלחה רבה - דר. בדולח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המבהירה

שין
    30/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו