האם ניתן לבדוק אכות ביציות בגיל 42?

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• האם ניתן לבדוק אכות ביציות בגיל 42?
    רעות4
    03/09/2009

שלום
    כדי להכנס להריון אני מקבלת איקקלומין ועוברת הזרעה. יש לי היום 4 ילדים מקסימים.
    מזה שנה וחצי שאנחנו עושים נסיונות להביא לעולם ילד חמישי, בן/ בת זקונים, חלום שלפחות נכון לרגע זה לא מצליח להגיע למימוש.
    נכנסתי להריון לפני שנה ועברתי הפלה בשבוע 10, קמתי בלילה כשכולי מדממת, את השלמת ההפלה עשיתי עם ציטוטק על מנת שלא לעבור גרידה.
    לאחר כחצי שנה נכנסתי שוב להריון, הכל היה תקין, בדיקת שקיפות עורפית היתה נפלאה 0.8,
    בדיקה הכי טובה שיש . גם בדיקת הדם שעשיתי התוצאות היו טובות מאוד.
    בשבוע 15 עברתי סקירת מערכות תקינה לחלוטין.
    בשבוע 18 הגעתי לבדיקת מי שפיר, ושם קבלתי שוק משלא נמצא דופק לעובר.
    עברתי גרידה שעברה בשלום. (אולם הייתי בסכנה גדולה בגלל שיליית פתח שכיסתה את צוואר הרחם וניתוח קיסרי קודם בשל לידת תאומות לפני כשבע וחצי שנים)
    אני מתכוננת לעשות בדיקות לברר את הסיבות שהביאו אותי לשתי הפלות אלו, אבל הבהירו לי
    שסיכוי גדול שגיל הביציות שלי הוא שגורם לבעיה.
    האם יש דרך לדעת את מצב הביציות שלי? שהרי אני נקלטת להריון אבל ההפלות באות מאוחר יותר,

אודה לכם אם תוכלו לתת חוות דעתכם , האם יש לי עוד סיכוי להגיע להריון שיסתיים בשלום ועם ידיים מלאות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיכוי מול סיכון

ד``ר יובל בדולח
    05/09/2009

שלום רב,

ההערכה שההפלות נגרמות כתוצאה מאיכות הביציות בגיל 42 נכונה קרוב לודאי, אם כי כמובן ניתן לשלול סיבות נוספות להפלות חוזרות.
    כדאי להבין שאמנם עם חלוף השנים, בשל ירידה באיכות ומספר הביציות, הסיכוי להרות יורד והסיכוי להפלות גדל, מאותה הסבה.

שאלת המפתח במקרה שלך היא הסיכון למול הסיכוי: דהיינו, האם כדאי לסכן את בריאותך (לדוגמה באפשרות של שיליה נעוצה ברחם, בהריון שלאחר ניתוח קיסרי קודם) לעומת סיכוי הולך וקטן להצלחה.

אחרי 4 ילדים הייתי שוקל בכובד ראש נסיונות "הרואיים" להרות, מחשש לבריאותך.

אם בכל זאת תתעקשי - ניתן לבדוק רמת FSH ביום 3 לוסת, אך לזכור שהגורם הכי חשוב הוא הגיל ופחות רמת ה- FSH.

כל טוב,
    דר. בדולח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עשיתי תמונה הורמונאלית ביום השלישי

רעות4
    06/09/2009

של הווסת ממש לפני שנה כשהחלטנו להחזור לטיפולים וללכת על ילד נוסף.
    התשובות היו כאלו:
    prolactine - 174 mlu/l
    LH - 3.3 lu/l
    FSH - 8 LU/L
    Estradiol - 218 pmol/l
    Progesterone - 1.6 nmol/l

האם התשובות יכולות להעיד על משהו בנושא אכות הביציות שלי? אשמח אם תוכל להסביר לי
    את התוצאות הללו. (הרופא אמר עליהם שהן תקינות ללא הסבר מורחב)
    מייד אחרי הבדיקות התחלנו בנסיונות להכנס להריון ונכנסתי בטיפול הראשון. (הזרעה)
    ההריון נגמר בהפלה בשבוע 10.
    חיכיתי 2 מחזורים של וסת ואז חזרתי לטיפולים ונכנסתי להריון כעבור 3 מחזורי טיפול.
    הפעם ההפלה היתה בשבוע 18 כשגילינו שלעובר אין דופק, , לפי האולטראסאונד העובר התאים לשבוע 16.
    חייבת לציין שהרצון שלי לילד נוסף הוא גדול מאוד.
    אני רוצה ללכת לבצע בדיקות לברור סיבת ההפלות. במידה והבדיקות לא יעלו על סיבה מהותית
    אם אני ילך לivf מלא, האם אוכל להגדיל את הסיכוי שלי להריון תקין ולהפחית את הסיכון להפלה?

שאלה נוספת - אם הביציות שלי לא היו תקינות איך אני בכל זאת נקלטת להריון?
    בשבוע 7 רואים דופק,
    בהריון השני אפילו סקירת המערכות והשקיפות העורפית היו תקינים.
    נראה לי שאם הביציות לא היו תקינות לא הייתי מצליחה כלל להכנס להריון. ואם כן לא היה דופק...

לפי הסטטיסטיקות לבנות בגלאי 40 פלוס סיכויים קלושים להכנס להריון, מצד שני היום יש יותר ויותר נשים שנכנסות להריון מסיבות שונות אחרי גיל 40 ואפילו בגילאי 45 פלוס,
    אודה לך על תשובתך. זה באמת חשוב לי מאוד כי אני צריכה לדעת איפה אני עומדת.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר יובל בדולח
    06/09/2009

שלום רעות,

צר לי אך הפורום מיועד לשאלות עקרוניות ולא על מנת לעבור על הסטוריה פרטנית ובדיקות מעבדה של כל פונה.
    על מנת לקבל הסבר מעמיק על מהות הבעיה והפתרונות האפשריים, יש לקבוע פגישה עם רופא המומחה בתחום.
    אשמח לראותך בהדסה הר הצופים 02-5844956

בהצלחה,

דר. בדולח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו