מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוק תרומת ביצית עברחנה10/06/2010
הי במסגרת החוק החדש שעבר לתרומת ביצית תוך כמה זמן לפי דעתך יהיה אפשר לבצע את זה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוק תרומת ביציות- לכולן
ד``ר יואל שופרו14/06/2010שלום רב,
נכון החוק עבר. צעד חשוב, אך לדעתי יעבור עוד זמן עד לביצועו באופן שייתן מענה לדרישה בארץ. יש כמה נקודות שאינן במוקד לאור ההתלהבות הכללית, אך חשוב לתת עליהן את הדעת.
1. החוק מאפשר שאיבת ביציות מנשים שאינן מטופלות תמורת פיצוי כספי, מגדיר את הסייגים לכך, אך אינו מכניס את הטיפול למסגרת סל הבריאות. בשלב זה כניסת החוק לתוקף אינה מחייבת את קופות החולים לממן טיפולים אלו גם אם נעשים בארץ. כיום אף קופה לא תשלם את עלות ההליך בתורמת מכיוון שאין לו כל הצדקה רפואית עבורה. ייתכן שבעתיד תיווצר דינמיקה ציבורית מול הקופות שתכניס את הטיפול לסל אך זה לא ממש מחויב המציאות (לדוגמא וכדי להכעיס- במסגרי מאבקי הרחבת הסל יהיו מי שיטענו שהכנסת תרופות חדישות לחולי סרטן חשובה ממימון הורות ביולוגית לנשים בנות 50 שבחרו לדחות את ההולדה).
2. יוקם מאגר נתונים מרכזי לרישום התרומות לכאורה ע"מ למנוע נישואי קרובים. אין הגדרה ברורה למי תהיה גישה אליו ובאיזו צורה. גם כשתהיה הגדרה כזו היא תוכל להשתנות ע"פ נסיבות של לחץ ציבורי או פוליטי. אין מאגר נתונים דומה במקרה של תרומות זרע ואין בו צורך רפואי אמיתי. הרישום במאגר עלול להרתיע תורמות פוטנציאליות.
3. יישום החוק ידרוש הקמת מנגנון לאיתור וטיפול בתורמות. הסייגים בחוק נוקשים וחריגה מהם מביאה לסנקציה פלילית- לא משמעתית או אזרחית. אם ניצמד ללשון החוק- ניתן לחזות בבירור מצבים בהם התנהלות רפואית סבירה עלולה להיגמר בכלא. המשמעות- ביצוע החוק כלשונו בהיבט זה תהיה מסורבלת ויקרה.
4. עלותו הכוללת (שכר רופא, בדיקות, תרופות ומעבדה) של מחזור טיפול הפריה חוץ גופית והפיצוי לתורמת בארץ הם גבוהים יותר מאשר במדינות מהן מגיעות התורמות היום. בתנאי המימון הנוכחיים (כלומר שהנתרמת תצטרך לכסות את עלותו הריאלית הכוללת של הטיפול בתורמת, גיוסה והפיצוי לה) כל ההליך עלול להיות אף יקר יותר בארץ מאשר בחו"ל. הדבר דומה להבדלים בעלויות של שרותים אחרים בין ישראל ומדינות מזרח אירופה בהן רמת החיים והמחירים נמוכים יותר. עלות הנסיעה עצמה היא די שולית בתחשיב הכולל.
5. לאור הפיצוי הנמוך יחסית שיש כוונה להציע, והיותנו מדינה קטנה בה כולם מכירים את כולם, אני חושש שיהיה קושי אמיתי לגייס תורמות בעלות נתונים ראויים בהיקף הדרוש.
אני מאמין שעם הזמן יתהוו פתרונות לבעיות אלו בדמות שינויי מדיניות, תקנות או חקיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוק תרומת ביצית
האזרחית רביטל15/06/2010החוק יכנס לתוקף בעוד חצי שנה בערך, ומתבקש לברך עליו!
בסיכום הכללי, בכל מקרה יהיה יותר זול בארץ ,
אם אנחנו מורידים עלות של תיווך,מוניות,כרטיסי טיסה , ימי עבודה, להסביר לבנק למה אני צריכה את ההלוואה כשבתוך תוכי אני יודעת שאם זה לא יצליח לא אקבל הלוואה נוספת בזמן הקרוב וזה אומר חסל סדר טיפולים, לנסוע לחו'ל ולא למטרת טיול ובתנאי אקלים לא נוחים,ניכור של ארץ זרה,קבוצה לא הומוגנית של נשים שנקלענו אליה במקרה ומחוסר ברירה, חוסר פרטיות ועוד.
.יותר זול גם מבחינת אנרגיות וגם מבחינת הכיס- ללא ספק.
חוויה של טיפול רפואי, עדיף שתתקיים בסביבה מוכרת ולא באווירת ניכור.
כל הכבוד למקדמי החוק !אין לי מילים!
לא כולם נולדו עשירים ולא כולם יודעים לעשות כסף,כך שהחוק הזה נותן מענה לאנשים כמונו. עד החוק היתה לי אפשרות אחת-למכור את הבית ולגדל ילדים בעוני או להפסיק לחלום על ילדים- נחשו במה בחרתי.
תודה רבה לאלוהים ולמקדמי החוק שעמלו 11 שנים.יותר זול בארץ- ללא ספק!
מקווה שתפרסמו את תגובתי.בהצלחה לכל הבנות הזקוקות ל"תרומה"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואחרי שקראתי את כל מה שכתבת
נוי20/06/2010עדיין מוכנה לתרום ביצית (בת 23) ומשיחות עם חברות יודעת שיש עוד הרבה כמוני שאם רק יזדמן להן ישמחו לתרום, על אף הקשיים הכרוכים בתרומה כזו. מקווה שבעתיד הקרוב יתאפשר לי לגרום אושר לזוג כלשהו שמחכה לו כבר כל-כך הרבה זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר יובל בדולח20/06/2010שלום נוי- תבורכי על הנכונות!
כמובן שיש לחכות להקמת המנגנון שתאר דר. שופרו - ובהמשך אני בטוח שנכונותך אמנם תעזור לזוג הנזקק לעזרה כזו.
דר. בדולח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרומת ביצית
גל14/07/2010מתי ניתן יהיה לממש בארץ תרומת ביצית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקראתי שבכללית פלטינום יש השתתפות של
תוהה14/07/201075%.
בכל מקרה כאן באתר עלו כמה מודעות של נשים שמוכנות לתרום.
להערכתי אם תהיה פנייה מסודרת לציבור תהיה הענות לתרומה - גם אם תהיה קטנה- היא עדיין תעזור לנשים שמשוועות לאמהות, להגשים את חלומן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכללית -פלטינום
תוהה14/07/2010מבוטחת בתכנית הפלטינום המעוניינת בתרומת ביצית בחו"ל לצורך ביצוע הפריה חוץ גופית בחו"ל בעבור ילד ראשון ושני, תהיה זכאית להחזר הוצאות בשיעור של 75 אחוזים מההוצאה בפועל ועד לסכום של 10,000 שקלים לילד. סכום זה הינו הסכום המירבי לכלל הנסיונות לכל ילד.
מי זכאית להטבה?
נשים עד גיל 51עם ותק של 12 חודשים בתוכנית הפלטינום.
מה כולל תהליך ההפריה?
תהליך ההפריה יכלול את בדיקת התורמת, הכנתה, השגת תרומת ביצית והחזרתה לנתרמת בחו"ל.
אין השתתפות בעבור פעולות הקשורות לתרומת ביצית בחו"ל המבוצעות בארץ.
אני צריכה אישורים נוספים?
כן, הליך תרומת ביציות מחייב קבלת אישור מראש על ידי המנהל הרפואי של התוכנית.
כפוף לתנאי תקנון הזהב ותקנון הפלטינום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)