מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם הגיע הזמן לתרומת ביצית?בת שבע16/07/2010
שלום רב,
בת 44 החודש. שנתיים וחצי בטיפולים. תגובה שחלתית מוגדרת מצויינת לגילי, עפ"י הרופא המטפל הגיל הביולוגי שלי הוא לא 44 אלא 40.
בכל טיפול שואבים כ8-10 ביציות, אחוז הפריות 60-70, איכות עוברים טובים עד טובים מינוס.
בגיל 43 היה הריון, הפסקת דופק שבוע 8, קריוטיפ תקין.
הגוף ממשיך להגיב טוב טוב ב"ה.
מטופלת בקלקסן, אספירין וסטרואידים.
האם כדאי להמשיך בטיפולים או לשקול מעבר לתרומה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לי אותו הדבר
גליה16/07/2010לדעתי למרות שיש ביציות והפריות והעוברים נראים טוב.|{לי היו עשרות כאלה}
העוברים אינם טובים באמת ופגומים גנטי.כמה ivf עשית? אני עברתי לתרומה.ועכשיו מחכה
לתוצאות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר יואל שופרו18/07/2010שלום רב,
כעיקרון גיל הגבול הוא 45, אם כי הסיכויים בגיל 44 גם כן נמוכים מאוד אפילו אם העוברים יפים. מדוע ניתן הטיפול בקלקסן וסטרואידים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
בת שבע18/07/2010ראשית, תודה על המענה.
הטיפול בקלקסן+אספירין הנו בשל תוצאה גבולית של APLA בעקבות iufd שבוע 28 (מהריון ספונטני) בגיל 40. לא היו מימצאים פתולוגיים אחרים, ועל כן ההשערה היא כי הAPLA גרמה לאובדן.
הסטרואידים הוספו לאחר שבגיל 43 בדיוק, בהפריה מס' 5, היה הריון עם הפסקת דופק שבוע 8+. קריוטיפ שבוצע לעובר יצא תקין, והרופא המטפל (מומחה להריון בסיכון המלווה אותי בנוסף לרופא הפריון) העלה השערה שיתכן והגוף משגר נוגדנים ותוקף את העובר כמו היה גוף זר. המינון הנו נמוך - 5 מ"ג פרדניזון.
אני מבינה שסיכויי ההצלחה בגילי הם נמוכים ביותר. שאלתי היא האם ייתכן ואני מאותן הנשים אשר יוצרות את הסטטיסטיקה (של אלה שכן מצליחות למרות הגיל), כאשר לוקחים בחשבון את המידע שנתתי (תגובה טובה, עוברים יפים, הריון בגיל 43, ספונטני בגיל 39 וכו'). ואם התשובה היא כן, האם כדאי להמשיך או לעבור לחלופות אחרות.
רב תודות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת חשובה
בת שבע18/07/2010ראוי לציין שאת הטיפול התרופתי שכתבתי לעיל, אני מתחילה מההחזרה (או מהביוץ בסבב טבעי או חודש ללא טיפול כלל).
את הקלקסן אני מתחילה מהגירוי ההורמונלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר יואל שופרו18/07/2010שלום בת שבע,
אולי, לא ניתן לאמר בודאות ומה שיקבע הרי הוא מבחן התוצאה. אם קיימת תגובה שחלתית טובה בגילך והעוברים יפים, בהחלט ניתן (גם ע"פ כללי סל הבריאות) להמשיך בטיפול מביציותייך- תוך הבנה שהסיכויים נמוכים בסופו של דבר. בתרומת ביצית הסיכוי להרות גדול הרבה יותר כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)