מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ברוך הבא דר' שופרוורד25/02/2011
חסרת לנו פה....
אני בעיצומו של טיפול דמה ראשון בהדסה - פעם ראשונה תרומה.
מתרגשת מאודדד (אני ובן זוגי).
רציתי לשאול שאלה לגבי התורמת - איך מתמודדים עם הבעייתיות שבחלוקת הביציות של תורמת אחת לשתי נתרמות ישראליות = נישואי אחים??!!!
ביום חמישי האחרון הגעתי למיון רמב"ם עם כאב ראש חזק, טשטוש בראיה, וחוסר שטף בדיבור- הנוירולוגים שלחו אותי לבדיקות בהולות - עיניים וסי טי מוח.- יצא תקין.
אך יחד עם זאת הם הביעו חשש מעוצמת הכאב ומהסימפטומים המלווים - כשהסברתי להם שאני נוטלת אסטרופם + קלקסן 40 מ"ג + עישון (קצת) הם נחרדו - הפסקתי לעשן , הכאב עדיין קיים (אם כי לא באותה העוצמה)
השאלה שלי האם כדורי האסטרופם הם, הם הפיתרון הסופי לעיבוי הרירית (יש לציין שאני מגיבה / הרירית שלי מגיבה אליהם מצויין= עובי 7.5 תלת שכבתי אחרי שבוע !) אסטרודיול 3034 .
כמו כן ברצוננו להביא מבחנת דם מברנו - למי מודעים על רצון זה? אנו טסים באפריל.
ושאלה אחרונה - מתי עושים פיפל? אני שבועיים מהמחזור ועדיין רק עם אסטרופם?
אתה מקסים, תודה.
האם אפשר לעבור אלייך באמצע טיפול אצל רופא אחר?
ורד וגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברוך הבא דר' שופרו - תגובה
ד``ר יואל שופרו28/02/2011ורד שלום,
נתחיל מהסוף- לא. אנחנו עובדים כקבוצה, עוזרים זה/ו לזה/ו ולכן הדבר אינו מקובל אצלנו.
פיפל בד"כ עושים כשבוע לאחר הוספת פרוגסטרון לאסטרופם- שאין לו תחליף אחר לעיבוי הרירית בנסיבות אלו בהם חייבים לתזמן אותך לתאריך טיפול קבוע מראש (מוקפאים אפשר להחזיר במחזור ספונטני אם קיימת פעילות שחלתית הורמונלית סדירה).
בנוגע לתלונות הנוירולוגיות- אנא פני לרופא המטפל עם ממצאי הבירור ע"מ שיחליט מה לעשות. איננו מעוניינים להזיק כמובן. אל תזדעזי מהזעזוע.
הביציות מכל תורמת מחולקות לשתי נתרמות בלבד. רוב התורמות תורמות לנו רק פעם אחת. החרדה סביב העניין של נישואי קרובים קצת מוגזמת. קודם כל את תדעי מהו תאריך הלידה ובשעת חשש תוכלי לשאול. שנית- באוכלוסיה "רגילה" מעריכים שלפחות 1% של הילדים- אביהם החברתי אינו אביהם הביולוגי, כך שנישואי קרובים אקראיים, ללא ידיעה כמובן, יכולים להתרחש גם כך. יש גם הגזמה בעניין החשיבות הרפואית והגנטית של אירוע כזה. אם מדובר באירוע אקראי ובודד של שני אנשים שלא גדלו כאחאים הסיכון להפרעות מולדות בטל בששים. הוא קיים רק אם מדובר בשיטה של נישואי קרובים החוזרת על עצמה דור אחרי דור- כמו בחלק מהמגזר הכפרי הערבי.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)