גלולות או דקפפטיל

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• גלולות או דקפפטיל
    נולי
    02/03/2011

שלום,

אתמול הייתי בשיחה עם היחידה בבי"ח אלישע לצורך מתן מידע לגבי תרומת ביצית מקייב.
    יש לי קצת סלט בראש ואשמח אם תעשה לי סדר בבלאגן.
    המחזור שלי לא סדיר לכן בהתחלה האחות אמרה לי שכשמתחיל המחזור אתחיל לקחת גלולות למניעת הריון.
    אח"כ היא אמרה, "את יודעת מה, תעשי בדיקת דם ביום ה 21 למחזור, ואם רמת ההורמונים מתאימה אני אזריק לך דקפפטיל".
    עכשיו, כשאני חושבת על זה, את הזריקה הנ"ל נותנים אחרי שרואים בבדיקת הדם שהיה ביוץ. מאחר ולי אין ביוץ סדיר, אז אני אצטרך לעשות את בדיקת הדם כמה וכמה פעמים עד שהיא תראה שהיה ביוץ (לא נראה לי הגיוני להידקר בלי סוף..).
    האם לא עדיף באמת לקחת גלולות למניעת הריון? ואם לוקחים את הגלולות, מתי מתחילים לתת אסרופם? במקביל לגלולות? כשמפסיקים את הגלולות? אשמח אם תסביר לי את התהליך.

תודה ויום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גלולות או דקפפטיל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הי נולי סליחה שאני נדחפת

רחל
    04/03/2011

למה את מקבלת הוראות מהאחות מירה? למה אחות מחליטה אם את זקוקה לגלולות או לדקפפטיל?
    לצערי הרב את שתי ההחזרות הראשונות תרומת ביצית עשיתי בבית חולים אלישע, לא קיבלתי עובר אחד בן 8 תאים, לא נתנו לי מידע לגבי טיב העוברים, עם או בלי שברים.
    בבית חולים אלישע יש הבטחה לביציות ולא לעוברים, את לא יודעת אם הביציות טובות או לא, אם יהיו הפריות וכמה. לאחר החזרה שניה נפגשתי עם ד"ר קול שאמר שהוא מבטיח
    סיכוי להריון אבל לא עוברים.
    עשיתי החזרה אחת בברנו, בית חולים הדסה עין כרם, ד"ר שופרו, רופא יסודי, אחראי, אכפתי.אמנם גם בהחזרה זו לא נקלטתי אבל אני מאוד אופטימית, היתה הבטחה ל-2 עוברים 8 תאים דרגה A. קיבלתי 10 ביציות הופרו 7. הוחזרו 2 עוברים אחד מהם יותר מ-8 תאים שניהם דרגה A. הוקפאו 5 עוברים 8 תאים ומעלה שניים מהם דרגה A.
    בהדסה יש מסלול 1+1 שנותן לך ביטחון שאם בהחזרה ראשונה לא תצליחי יש לך החזרה נוספת טריים ולרוב יש גם מוקפאים.
    אם היית בוטחת באחות מירה הרי לא היית שואלת את ד"ר שופרו את שמטריד אותך, מציעה לך לשקול שנית אם את באמת רוצה במסלול בית חולים אלישע.
    מאחלת לך הרבה הצלחה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לי הצלח בבית חולם אלשיע

מונה
    10/03/2011

קבלתי דקפפתיל יכנסתי להיריון בסיבוב ראשון בתאומים שרד אחד היום אני עם ילדה יפה דומה לבעלי תודה לאלוהים האחראית הייתי האחות מירה בהצלחה גם לך ,היו 5 עוברים 8 תאים החזרו 2 הקפו 3

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות או דקפפטיל - תגובה

ד``ר יואל שופרו
    05/03/2011

שלום רב

איני יכול להחליף את הרופא המטפל. זאת שאלה שצריך לשאול אותו.

מקובל שאחיות מעבירות למטופלות/מבצעות את הוראות הרופא. אחות אינה יכולה בשום אופן לתת על דעת עצמה תרופת מרשם כלשהי, אלא רק בהוראת רופא.

בלי להתייחס למקרה הפרטני, מקובל בנשים שאינן מבייצות, אם רוצים להתחיל דיכוי מידלוטאלי (כלומר אמצע התקופה שלאחר ביוץ), לתת שבועיים לפניכן גלולות, ואז להתחיל את הדיכוי. בתם חפיסת הגלולות מופיעה וסת ואז ממשיכים בטיפול כרגיל.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו