שאלה בתחום

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• שאלה בתחום
    טלי
    08/05/2011

שלום רב,
    לפני כשלוש שנים, בהיותי בת 40 בדיקת FSH ביום השלישי למחזור היתה 7.1. כעבור חודש, חזרתי על הבדיקה ביום השלישי והיא זינקה ל 8.1. כלומר, ניתן היהה לזהות מגמה של עליה ב-FSH. לפני כשנה, בהיותי בת 42, בצעתי שוב בדיקה בגין ווסת ארוכה מהרגיל כ9-10 ימים (איני נוטלת גלולות) וה-FSH היה 17! אציין כי הבדיקה נעשתה ביום ה-16 של המחזור אך הרופא התעקש כי למרות זאת הוא יודע לחשב בהתאם ליתר הפרמטרים (אסטרדיול, פרוגסטרון, LH). אני יודעת שיש רופאים רבים הגורסים כי תוצאה של FSH במועד כזה אינה תקיפה ומהימנה אך אחרים טוענים כי בחישוב נכון עם יתר הפרמטרים אפשר לקבל תוצאה תקיפה ומהימנה. הרופא התעקש כי מבחינתו התוצאה תקיפה ומהימנה וכי בדק אותה בהתאם כל הפרמטרים הרלוונטיים (הוא לא שלל אפשרת של בדיקה חוזרת אך לא בשל התאריך), הוא שוב טען כי אוכל לבצע אותה בכל יום של המחזור (מאז לא חזרתי על הבדיקה). עוד אציין כי במעקב זקיקים הרופא ראה שהמערכת חזרה לתפקוד והתרחש ביוץ. עם זאת, הדגיש כי לאור רמת ה-FSH יהיה מאוד קשה להשיג הריון. עד כה לא ניסיתי להכנס להריון (מאוד רציתי אך רק מבן זוג) וכעת, זה נעשה מאוד אקטואלי מבחינתי אולם הייתי מעוניינת אך ורק מביצית שלי, ומאז בצעתי את הבדיקות חלפה כאמור כמעט שנה ואני מאוד חוששת שאולי הFSH זינק יותר. למרות שהפורום עוסק בתרומת ביצית אני מניחה שתוכלו לתת לי תשובות לשאלותי: האם נתקלתם בהריון מביצית של אישה בגילי עם FSH כל כך גבוה? לאור כל המתואר לעיל (עם החלל הקיים לגבי מצבו הנוכחי של ה-FSH, כלומר ברמת ההשערה, מתוך נסיונכם העשיר) האם יש לי עוד סיכוי להריון מביצית שלי אם אנסה להכנס להריון בקרוב? שוחחתי לאחרונה עם רופא הנשים והוא אמר כי קשה להשיג הריון עם נתונים כאלה וזה שבר אותי. האם יש מקום לאופטימיות? תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בתחום

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרט נוסף

טלי
    09/05/2011

רק אוסיף כי בחודשים האחרונים אני חוטפת יובש מקומי, אדמומיות וגרוי חזק תחת העין באופן קבוע סביב תנודות הורומונאליות וחוששני שזה ביטוי נוסף למגמה של ירידה בתפקוד השחלתי. שוב תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בתחום - תגובה

ד``ר יובל בדולח
    12/05/2011

שלום דורית,

אם הבנתי נכון, הרי שאת כבת 43 כעת.
    זהו הנתון הכי משמעותי - הגיל. אנו יודעים לומר שככל שהגיל עולה - הסיכוי להרות יורד דרמטית, בודאי מעל גיל 40.אתן לך מושג: הסיכוי להרות וללדת ילד ממחזור טיפול של הפרייה חוץ גופית בקבוצת הנשים שבגיל 43 ומעלה הוא כ- 2.5% !!
    ערכי ה- FSH נותנים מושג על "הרזרבה השחלתית" ויכולים להיות חודש נמוכים יותר וחודש אח"כ גבוהים. בדיקת AMH - בדיקת דם שאותה אמנם ניתן לבצע בכל יום במחזור - מהיימנה יותר ומבוצעת רק במקומות מסויימים (כמו בי"ח שערי צדק).

אנא צרי קשר, לשיחה מעמיקה יותר.

בהצלחה,
    דר. בדולח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה

טלי
    12/05/2011

המון תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר ל AMH

טלי
    12/05/2011

האם יש אפשורת שלמרות שה-FSH גבוה ה-ANH יהיה תקין לפריון? שבו תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר ל AMH - תגובה

ד``ר יובל בדולח
    19/05/2011

בדר"כ הם הולכים ביחד.
    ה- AMH מהיימן יותר.

כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו