שלום,

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• שלום,
    טלי
    27/06/2011

שלום רב,
    בת 43. ב-19 למאי התחילה לי הווסת האחרונה. ב-22 למאי טסתי ללונדון לחמישה ימים ואוסיף כי הייתי נתונה אז במתח נפשי רציני. מאז, לא התרחש ביוץ ולא הופיעה ווסת כלל (כבר כמעט שישה שבועות!). עוד אוסיף כמה נתונים: 1. לפני הווסת האחרונה ביצעתי אולטרסאונד שהצביע על ביוץ והרופא לא ראה משהו חריג. 2. בספטמבר האחרון, טסתי ללונדון לשבוע ואז גם היו לי שינויים קיצוניים במחזור (וגם אז הייתי במתח רציני), לא התרחש ביוץ והופיעה לי ווסת כעבור 19 יום ושוב כעבור 12 יום אך דומה היה כי המערכת חזרה לעצמה. ידוע לי כי מתח בהחלט יכול להשפיע על תנודות הורמונליות ועל כן כשחזרתי ניסיתי להשתחרר מהמתח (שמעתי כי גם טיסות יכולות להשפיע). אודה כי פה ושם הייתי שוב במתח קל מעניינים אחרים אך ניסיתי להרגע ועדיין אין שום ביטוי להתחדשות של פעילות הורמונלית. איני נוטלת גלולות ולא קיימתי יחסים. ברצוני לדעת האם עדיין יתכן שהמקור לכל השינויי הזה הוא המתח האקוטי בו הייתי נתונה ואולי הטיסה (שאמנם היתה ללונדון בלבד ולחמישה ימים בלבד) למרות שכבר עברו להם כמעט שישה שבועות מאז החלה הווסת האחרונה שנמשכה כתשעה ימים??? או שמא זה אינדיקציה לירידה בתפקוד השחלתי. רופא המשפחה הציע להמתין עוד שבוע, אך כעת אני שוב במתח מכך שלא חל שום שינוי.אין לי ילדים והייתי רוצה.... האם עלי כבר להספיד את סיכויי להרות מביצית שלי??? האם יש מקום להמתין עוד או לגשת לבירור הורמונאלי? תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום,

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום, - תגובה

ד``ר יובל בדולח
    30/06/2011

שלום טלי,

הייתי מציע בכל מקרה פגישה עם מומחה לפוריות, על מנת לדון באופציות להמשך.
    נראה שלונדון לא עושה לך טוב...

בהצלחה,

דר. בדולח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ותודה

טלי
    30/06/2011

קודם כל תודה רבה על תשובתך. לגבי פנייה ליעוץ. אני מניחה שכדאי לבוא כבר עם תוצאות של פרופיל הורמונאלי ושאלתי היא - מאחר שאין לי מחזור - האם זה משנה מועד ביצוע הבדיקה, האם עלי להמתין להשלמת שני מחזורים לכאורה, כלומר 8 שבועות (למרות שבד"כ מחזור אצלי קצר יותר מארבעה שבועות) או שזה לא משנה מתי אבצע את הבדיקה??? ולגבי לונדון - ממש כך! בהתחלה כיניתי זאת "תסמונת לונדון" אך משהזמן נקף ולא התרחש ביוץ ואפילו לא מחזור (עד עכשיו - בדיוק שישה שבועות) התחלתי מאוד לדאוג ואני אכן מאוד מודאגת מהסיבות שציינתי. עם זאת, לא אתנגד לחזור ללונדון אפילו כעת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

טלי
    28/06/2011

עוד אוסיף כי בשנים האחרונות סביב מחזור וביוץ היו לי עצירויות קשות, כאבים קשים באגן, והבטן היתה מאוד מאוד מתנפחת, ומאז המחזור האחרון - כלום. אין זכר לסימפטומים אלה. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

טלי
    28/06/2011

סליחה שאני שוב מטרידה אך נזכרתי בפרט נוסף: לפני שכל הסיפור של פסקת המחזור החל, בתקופה של המחזור שלפני האחרון והאחרון התעוררתי כמה לילות נוטפת זיעה, כולי מים. לפני כשבוע שוב זה קרה לי וכן גם אז וגם בימים האחרונים אני חשה תחושה של דביקות באזור הצוואר וליעיתים בסנטר ובחזה. כל זה מאוד מגביר אצלי את הדאגה לכך שהפסקת המחזור הוא תולדה של כניסה לגיל המעבר ואובדן כושר הפריון. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין - תגובה

ד``ר יובל בדולח
    04/07/2011

אם הוסת מתעכבת - עשי פרופיל הורמונלי (ובמיוחד estradiol, progesterone, LH, FSH, prolactin, TSH) בכל שלב.

נשמח לעזור לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

טלי
    04/07/2011

תודה ד"ר בדולח על תשובתך. קיבלתי ווסת כעבור שישה שבועות ויום, ללא כל הסימפטומים (העצירויות, הכאבים, בטן מתנפחת וכ'ו) שליוו אותי בשלוש השנים האחרונות. לפיכך, ביצעתי פרופיל הורמונאלי ביום השלישי של המחזור, ובכנות - חוששת לקבל תוצאות... חוששת שה- FSH או האסטרדיול (או שניהם...) זינקו מאז עשיתי את הבדיקה לפני שנה...
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות פרופיל מדאיגות

טלי
    11/07/2011

שוב שלום ד"ר בדולח. בהמשך לתכתובת בגין "תסמונת לונדון" שהתבטאה לאחר ביקורי האחרון בלונדון בעיכוב בווסת ורק כעבור שישה שבועות ויום קיבלתי ווסת. ביום השלישי ביצעתי פרופיל הורמונאלי שתוצאותיו מאוד מאוד מדאיגות אותי.
    E2 קטן מ 200 pmol/L –
    LH IU/l 21.5
    FSH 21 | IU/l
    פרוגסטרון 3.1
    ממה שאני מבינה ה-LH וה-FSH מאוד מאוד גבוהים. האם נתונים אלה מספידים את סיכויי להרות מביצית שלי??? האם מנסיונך והספרות שאתה מכיר יש סיכוי כלשהו שה-LH וה-FSH קפצו בגין מתח נפשי אקוטי מצטבר (ביוני שנה שעברה שניהם היו כאמור תקינים לחלוטין. ה - FSH היה - 6.5). מדובר במתח נפשי מצטבר כי דווקא ביום בו ביצעתי את הפרופיל ההורמונאלי הייתי רגועה יחסית כי זה היה אחרי שקיבלתי מחזור וכבר קיוויתי לטוב. מאידך גיסא, גם בעבר הייתי נתונה במתח נפשי ואז התוצאות היו תקינות לחלוטין...). האם יש סיכוי כלשהו שה - FSH וה-LH ירדו? שזה הפיך? עוד אזכיר כי בשלוש השנים האחרונות סבלתי מאוד סביב המחזור והביוץ מכאבי אגן, מפשעה, עצירויות קשות מאוד, נפיחות רבה בבטן ותסמיני גסטרו ומאז הסיפור של העיכוב במחזור אין זכר לסימפטומים הללו. בנוסף: בעבר הווסת היתה כחמישה ימים אולם בשלוש המחזורים האחרונים הווסתות ארוכות יותר. ברם, הווסת לפני שתי הווסתות האחרונות אף היא כבר היתה ארוכה מהרגיל ונמשכה כ 8-9 ימים אך באולטראסאונד שבצעתי ביום ה 10-11 של המחזור הרופא אמר שיש מגמה של ביוץ וכי אינו רואה משהו חריג מעבר לכך. וכן אז עוד היו לי עצירות, בטן נפוחה ומיחושים. מודאגת ביותר מהירדה כל כך דראסטית בתפוקד השחלות. תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות פרופיל מדאיגות - תגובה

ד``ר יובל בדולח
    11/07/2011

שלום חני,

היעוץ מתחיל להיות מאד פרטני - ואין כוונת האתר לעסוק בכך. יש חשיבות לפגישה פנים אל פנים עם מומחה לפוריות על מנת ללבן את האפשרויות.

בהצלחה,

דר. בדולח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעוניינת ביעוץ פרטי

טלי
    11/07/2011

תודה רבה! מעוניינת ביעוץ פרטני כדי ללבן אפשרויות אך שאלתי: האם יש מניסיונך אפשרויות במצבי האקוטי??? כוונתי לאפשריות של השגת הריון מביצית שלי. אם יש אפשריות כמובן אגיע ליעוץ פרטני. תודה שוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעוניינת ביעוץ פרטי - תגובה

ד``ר יובל בדולח
    11/07/2011

הסיכוי במצב זה קטן ביותר.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה שממשיכה לשאול אך...

טלי
    12/07/2011

קודם שוב סליחה שאני ממשיכה לשאול אך במצבי הקשה אין לי מה להפסיד: כיוון שהעליה ברמות ה FSH וה-LH שלי היתה יחסית מאוד דראסטית, כשהייתי כאמור נתונה בתקופה של סטרס גבוה במיוחד ומצטבר, תהיתי בכל זאת (ואני יודעת שרוב הרופאים אינם נוטים לייחס למתח נפשי השפעה על פרמטרים אלה) אם נתקלת בספרות המקצועית בהשפעה של מתח נפשי גבוה במיוחד על רמות ה FSH והLH. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה שממשיכה לשאול אך... - תגובה

ד``ר יובל בדולח
    13/07/2011

לא.
    לא ידוע לי על קשר.
    עשי AMH. מדד רגיש יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו