מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מספר שאלות..רעות05/07/2011
אני עומדת לסיים תואר ראשון בסוציולוגיה ומשאבי אנוש.. אני מתעניינת בלימודים של טיפול באומנויות, אך לא בגלל שאני אוהבת אומנות אלא בגלל שאני אוהבת ילדים, יש לי סבלנות ומאוד מסקרן אותי תהליך האבחון של הבעיות השונות (דרך ציורים וכדומה).
השאלות הן:
1. איזה קורסי השלמה אני אצטרך לעשות על מנת להתקבל ללימודים? כמו כן הבנתי שאני צריכה להשלים שעות בקורסי אומנויות כמו פיסול וציור?
2. האם יש ביקוש בתחום?אמנם חשוב לעבוד במשהו שאוהבים אך צריך גם משהו עם הכנסה..
3. מהו משך זמן הלימודים? ואיפה אפשר ללמוד?
4.אחרי שהמטפל מאבחן את הבעיות של הילד.. מה בדיוק הוא עושה בפגישות שאחרי? ז"א הילד בא ופשוט מצייר\ מפסל וזהו? או שהמטפל מדבר עם הילד על הבעיות שלו?
אני אשמח לקבל תשובות על ה-4 שאלות הללו.. תודה רבה! :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שאלות
ורד07/07/2011היי רעות, אנסה לכוון אותך לגבי חלק מהשאלות
ציינת כי את מעוניינת ללמוד תרפיה באמנות לא בגלל שאת אוהבת אמנות, אלא כי את אוהבת לטפל בילדים. לעניות דעתי הכרחי להתחבר לתחום האמנות (ציור/פיסול/רישום) שמהווה אמצעי מהותי ומרכזי בטיפול. אני ממליצה לך לעשות חיפוש באינטרנט על התחום, לקרוא מאמרים וכו' על מנת לדעת אם זהו התחום שמעניין אותך. כמו כן, תוכלי למצוא פרטי קבלה נדרשים לכל מוסד לימודים באתרי האינטרנט.אתר נוסף שכדאי לך להכיר הוא איגוד התרפיסטים באמנות: י.ה.ת.
1. הקורסים הנדרשים להשלמה בפסיכולוגיה: מבוא לפסיכולוגיה, פסיכולוגיה הפתחותית, פסיכולוגיה של האישיות ופסיכופתולוגיה.
כמו כן, טרם התחלת הלימודים עלייך להשלים כ-300 שעות אמנות בציור/רישום/פיסול. לצורך השלמות תוכלי לברר מול מוסד הלימודים, ברוב המקומות תוכלי לעשות את ההשלמות הנדרשות.
2. ביקוש-לא ידוע לי. אני מניחה שמנהלות הפורום יוכלו להרחיב בנושא
3. משך זמן הלימודים הוא בין שנתיים לשלוש שנים, תלוי במוסד הלימודים.
מקווה שעזרתי מעט
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר שאלות.. - תגובה
מיה גל M.A.07/07/2011רעות שלום,
בהמשך לתשובתה של ורד, תוכלי לקרוא גם כאן בפורום מידע ותשובות לשאלותייך, שנשאלו ונענו כאן פעמים רבות. הקריאה כאן תבהיר לך גם את הקושי בבחירת מקום הלימודים בעיתוי זה וסוגיית נוספות המעסיקות את אל. המבקשים ללמוד את המקצוע.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תרפיה באומנות מיונים ועל מה בוחנים
טיפול באומנות למבוגרים תואר שני
תשלום שכר מטפלת בהבעה ויצירה
מתעניינת בלימודי תרפיה באומנות בוינגט
טיפול באומנות ללא לימודים אקדמאיים
מחפשת סטאג` לשנה הנוכחית- פסיכודרמה
לימודי תעודה -תרפיה באומנות איזה מכללות?
לימודי תרפיה באומנות היכן כדאי ללמוד?
מציאת סטאז` בפסיכודרמה בתשלום בשנה ג`
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)