מספר שאלות..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר שאלות..
    רעות
    05/07/2011

אני עומדת לסיים תואר ראשון בסוציולוגיה ומשאבי אנוש.. אני מתעניינת בלימודים של טיפול באומנויות, אך לא בגלל שאני אוהבת אומנות אלא בגלל שאני אוהבת ילדים, יש לי סבלנות ומאוד מסקרן אותי תהליך האבחון של הבעיות השונות (דרך ציורים וכדומה).
    השאלות הן:
    1. איזה קורסי השלמה אני אצטרך לעשות על מנת להתקבל ללימודים? כמו כן הבנתי שאני צריכה להשלים שעות בקורסי אומנויות כמו פיסול וציור?
    2. האם יש ביקוש בתחום?אמנם חשוב לעבוד במשהו שאוהבים אך צריך גם משהו עם הכנסה..
    3. מהו משך זמן הלימודים? ואיפה אפשר ללמוד?
    4.אחרי שהמטפל מאבחן את הבעיות של הילד.. מה בדיוק הוא עושה בפגישות שאחרי? ז"א הילד בא ופשוט מצייר\ מפסל וזהו? או שהמטפל מדבר עם הילד על הבעיות שלו?

אני אשמח לקבל תשובות על ה-4 שאלות הללו.. תודה רבה! :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות..

הוספת תגובה

• מספר שאלות

ורד
    07/07/2011

היי רעות, אנסה לכוון אותך לגבי חלק מהשאלות

ציינת כי את מעוניינת ללמוד תרפיה באמנות לא בגלל שאת אוהבת אמנות, אלא כי את אוהבת לטפל בילדים. לעניות דעתי הכרחי להתחבר לתחום האמנות (ציור/פיסול/רישום) שמהווה אמצעי מהותי ומרכזי בטיפול. אני ממליצה לך לעשות חיפוש באינטרנט על התחום, לקרוא מאמרים וכו' על מנת לדעת אם זהו התחום שמעניין אותך. כמו כן, תוכלי למצוא פרטי קבלה נדרשים לכל מוסד לימודים באתרי האינטרנט.אתר נוסף שכדאי לך להכיר הוא איגוד התרפיסטים באמנות: י.ה.ת.

1. הקורסים הנדרשים להשלמה בפסיכולוגיה: מבוא לפסיכולוגיה, פסיכולוגיה הפתחותית, פסיכולוגיה של האישיות ופסיכופתולוגיה.
    כמו כן, טרם התחלת הלימודים עלייך להשלים כ-300 שעות אמנות בציור/רישום/פיסול. לצורך השלמות תוכלי לברר מול מוסד הלימודים, ברוב המקומות תוכלי לעשות את ההשלמות הנדרשות.

2. ביקוש-לא ידוע לי. אני מניחה שמנהלות הפורום יוכלו להרחיב בנושא

3. משך זמן הלימודים הוא בין שנתיים לשלוש שנים, תלוי במוסד הלימודים.

מקווה שעזרתי מעט
    ורד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות.. - תגובה

מיה גל M.A.
    07/07/2011

רעות שלום,
    בהמשך לתשובתה של ורד, תוכלי לקרוא גם כאן בפורום מידע ותשובות לשאלותייך, שנשאלו ונענו כאן פעמים רבות. הקריאה כאן תבהיר לך גם את הקושי בבחירת מקום הלימודים בעיתוי זה וסוגיית נוספות המעסיקות את אל. המבקשים ללמוד את המקצוע.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו