תרפיה בתנועה - עוזר ??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרפיה בתנועה - עוזר ??
    רוית
    12/02/2013

שלום רב,
    יש לי ילד יחיד בן 6 . הוא בגן חובה ושנה הבאה צריך לעלות לכתה א'.
    יש לו כמה קשיים התנהגותיים וחברתיים. הוא ילד סגור, מעט מופנם, חוסר בטחון.
    הוא מטופל אצל קלינאית תקשורת כשנה. יש לו חברים, אולם קשה לו ליצור קשרים חברתיים חדשים. כאשר קורה לו משהו לא נעים בגן , הוא יוצא מהגן עצבני מאוד, משתולל, זורק את נעליו ולא משתף אותי בבעיה. כאשר אני מדברת עם הגננת היא לא מבחינה בבעיה. כמה פעמים צפיתי בו כאשר היה בחצר הגן (בלי שהוא רואה) והבחנתי שהוא לבד. לפני יומיים, הייתה לו התפרצות וממש התעקשתי שיאמר לי, לראשונה, הוא ספר לו שהוא עצוב, כי אף אחד לא רצה לשחק איתו בגן. וכמה ילדים כינו אותו "שקרן". אמרתי לו שאני גאה בו שספר לי. חשבתי על תרפיה בתנועה, מכיוון שהוא מחובר יותר לתנועה מאשר לאומנות (הוא נמצא בחוג קאפורה שנה שניה)
    האם זה עוזר "לפתוח" את הילד להביע רגשות ? לעזור לו להשתלב מבחינה חברתית ? כמה מפגשים דרוש בדר"כ ?
    עלי לציין, כאשר אני מזמינה לו ילדים מהגן הבית, הוא מתנהג התנהגות ילדותית, קופץ הרבה .. בנוסף לכך, יש לו "פתיל קצר" והוא יכול להתעצבן במהירות על כל דבר.
    הוא ילד שחשוב לו במיוחד בגן, שמשהו ישחק איתו ..וקשה לו להיות לבד .
    מה עושים ?????
    אמא מודאגת ואוהבת מאוד מאוד .......

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרפיה בתנועה - עוזר ??

הוספת תגובה

• תרפיה בתנועה - עוזר ?? - תגובה

מיה גל M.A.
    12/02/2013

רוית שלום,
    אני מרגישה את דאגתך ואת אהבתך לבנך מבעד למילותייך.
    טיפול באמצעות הבעה ויצירה אכן יכול לעזור לבנך להביע את רגשותיו, להפתח, לפתח את בטחונו העצמי ואף להסתגל חברתית. אינני יודעת איזה סוג תרפיה הוא המתאים ביותר, איני סבורה שדווקא טיפול בתנועה הוא מחוייב המציאות, יתכן שגם טיפול בדרמה או במוסיקה יסייע לו. חשוב יותר הוא הקשר שייווצר בין בנך לבין המטפל/ת. נהוג לטפל בילד על פני שנה בשלב ראשון, ולקראת סיום השנה להעריך את מצבו והאם נדרש המשך טיפול. טיפול בילד כרוך בדרך כלל גם בשיחות הדרכה עם הוריו.
    בהצלחה!
    מיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו