לימודים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לימודים
    מיכל
    11/06/2013

שלום, שמי מיכל, אני סטודנטית שנה ב' במגמה לעיצוב תפאורה ותלבושות בסמינר הקיבוצים.
    מאז ומעולם אני עוסקת באמנות אך המשיכה שלי לתחום הטיפול מעולם לא הרפתה.

לפני תחילת לימודיי בסמינר התלבטתי באיזה תחום עלי לבחור (אמנויות, פסיכולוגיה, עבודה סוציאלית וכו') מכיוון ויש לי קשיים לימודיים החלטתי לפנות לתחום האמנות תחילה.

במהלך השנתיים האחרונות אני מבינה שעיצוב בלבד לא יספק אותי וכי המטרה הסופית היא להיות מטפלת באמנות בעיקר בתחומים הקשורים בפוסט-טראומה, נפגעי נפש ונפגעות תקיפה מינית.

אני שוקלת לעזוב את לימודי העיצוב ולגשת לכיוון הנ"ל. בכל המוסדות נדרש תואר ראשון כתאי להמשך לימודים בטיפול באמנות (טיפול באמנות הינו תואר שני בלבד?..)

במידה ואסיים את לימודי העיצוב בסמינר הקיבוצים אקבל תעודת מעצב אך ללא תואר ראשון.
    האם קיימת אפשרות בארץ ללימודי המשך בטיפול באמנות עם תעודה זו?

אשמח מאוד לחוות דעת והמלצות למצבי?
    תודה, מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לימודים

הוספת תגובה

• לימודים - תגובה

ד``ר עפרה קמר
    12/06/2013

מיכל שלום
    לצערי תעודת המעצב לא תאפשר לך המשך לימודים לתרפיה באמנות, את חייבת בתואר ראשון. במידה והתואר הראשון שתעשי אינו מתחום העו"ס או הפסיכולוגיה תהיי חייבת בקורסי השלמה בפסיכולוגיה.
    אני מניחה שאפשר יהיה להחשיב שעות מתוך לימודי העיצוב כשעות אמנות.
    בסיום לימודי התואר הראשון תוכלי להרשם לאחד המוסדות המכשירים מטפלים באמנות.
    כיום חלק מהמוסדות מעניקים תואר שני, כמו אוניברסיטת חיפה, לסלי קולג' (לשעבר) ומכללת דוד ילין.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו