מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לד"ר עפרה קמרחיה16/07/2013
שלום,
אני נמצאת כעת בצומת דרכים וחושבת אם להמשיך לכיוון פסיכולוגיה קלינית או תרפיה באומנות. ניסיתי להשוות בין תוכניות הלימודים ואני חייבת לציין שהתרשמתי מאוד לטובה מהתוכנית המוצעת בדויד-ילין, שנראה ששמה דגש חזק על הפן האקדמי-מחקרי שמעניין אותי (בהשוואה שלי ל-לסלי). הבעיה היא שדוד ילין נמצאת רחוק בירושלים והדרישה שם היא ליומיים וחצי לימודים (+התנסות) - שזה המון (בשביל אמא עם ילדים) - למה בעצם הלימודים נפרשים לכ"כ הרבה זמן? אין לי מושג איך אוכל להגיע לירושלים פעמיים בשבוע ועד שעות כ"כ מאוחרות - לדוג' בתואר שני בבר-אילן יש יום אחד עד 16:00 ועוד יום או יומיים של לימודי בוקר
כרגע אני עושה השלמות לקורסים בפסיכולוגיה דרך האונ' הפתוחה, אבל שם הקורסים הם ברמה מאוד גבוהה ונרחבת, לדוגמא מבוא לפסיכולוגיה הוא בעל 6 נ"ז, האם בדוד-ילין יש דרך להשלים את הקורסים בפסיכולוגיה?
האם יש שלוחה או מכללה אחרת שיש לה את התוכנית לימודים שלכם?
האם אוכל לדעת מהו שכר הלימוד הדויד ילין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוב, אני חושבת שעכשיו הגעתי ללב
חיה16/07/2013השאלה שלי, שניסחתי למעלה במסורבל:
רציתי להתייעץ לגבי לימודי המשך לתואר שני.
מצד אחד, הלימודים לפסיכולוגיה קלינית מציעים מסלול מאוד מעמיק ומחקרי, יש לא מעט כלים לסינון התלמידים ותנאי קבלה מחמירים , הקורסים ברובם בעלי דרישות גבוהות של קריאת מאמרים באנגלית וכו' כהכנה לשיעורים הנלמדים.
מצד שני, הלימודים לתרפיה באומנות שמעתה גם נהפכו מתעודה לתואר שני, לא ברור לי עד כמה לימוד קורסי הפסיכולוגיה שם מעמיקים ורציניים (וזאת אני משווה על-סמך דרישות הקדם שלהם, לדוגמא קורס במבוא לפסיכולוגיה שנלמד בסדר גודל של 6נ"ז, נלמד בסמינר הקיבוצים בסדר גודל של 2נ"ז, אישיות בסמינר הקיבוצים גם הוא בסדר גודל של 2נ"ז - מה זה אומר? אני לא יודעת - אולי שהם מלמדים רק מה שצריך?). אבל, קשה להתכחש לעובדה שדווקא הדרך הלא-מילולית היא זו שיכולה למצוא דרך לאדם שעומד מולך, להסיר את רב ההגנות, וגם לפעמים קשה להסביר תחושות במילים. אבל שני, הדיבור מעניין אותי מאוד, ז"א לנסות לנתח אדם לפי מה שהוא אומר או לא-אומר (האם התרפיה באומנות כוללת גם "ניקוי ארובות"?)
ברור ששני המסלולים לא מכשירים אותך להיות אותו אדם/מטפל
לא ברור לי באיזה אופן מתבטא השוני?
ואולי בקיצור אם אלמד תרפיה באומנות אהיה מטפלת פחות טובה? אולי פסיכולוגית פחות מקצועית? לא ברור, אבל, מהנקודה הזו שאני נמצאת בה, נראה כי לימודי התרפיה הם פחות במשהו
אשמח להכוונה/הארה
תודה מכל הלב, חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב, אני חושבת שעכשיו הגעתי ללב - תגובה
ד``ר עפרה קמר24/07/2013אני מניחה שקיבלת תשובות בשיחת הטלפון שלנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תרפיה באומנות מיונים ועל מה בוחנים
טיפול באומנות למבוגרים תואר שני
תשלום שכר מטפלת בהבעה ויצירה
מתעניינת בלימודי תרפיה באומנות בוינגט
טיפול באומנות ללא לימודים אקדמאיים
מחפשת סטאג` לשנה הנוכחית- פסיכודרמה
לימודי תעודה -תרפיה באומנות איזה מכללות?
לימודי תרפיה באומנות היכן כדאי ללמוד?
מציאת סטאז` בפסיכודרמה בתשלום בשנה ג`
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)