מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בתרפיה- איך נעשהגלי21/06/2014
שלום, אשמח לקבל ן הסבר כיצד נעשה טיפול תרפיה באומנות ( פלסטית\חזותית)
מה הפרוטוקול בערך של טיפול...ברור לי שזה ממאוד אינדבדואלי גם לאופי המטפל למטופל ולבעיה עצמה
אבל בערך , איך זה מתרחש
שיחות ? טפסים ? ניתוחי ציורים , שחרור על הנייר ...מה קודם , כמה זמן בממוצע זה טיםול , פגישה , איך מוגדרת הצלחה
איפה אוכל לקרוא על קייסים? תודה,גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בתרפיה- איך נעשה - תגובה
ד``ר עפרה קמר22/06/2014מציעה לחפש חומר באנטרנט, באתרים השונים של טיפול באמנות, כמו כן ב'יו-טיוב'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפה זה לא אינטרנט ?
גלי05/07/2014חשבתי שבתור מטפלות תוכלו לענות לי ...הרי בשביל מה הפורום פה ? רק ליחצן בתי ספר ולהפנות מעומדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפה זה לא אינטרנט ? - תגובה
מיה גל M.A.05/07/2014שלום גלי,
השאלה שלך מאד רחבה וכללית. כמו שכתבת, זה מאד משתנה ממטופל למטופל, ממטפל למטפל וממקרה למקרה. עפרה הפנתה אותך לקרוא באינטרנט דברים שכבר כתובים מאחר וניתן לכתוב על שאלתך ספרים שלמים.
שעת טיפול ממוצעת נעה בין 45 דקות לבין שעה, באופן אישי אני מתאימה את עצמי למטופל ועובדת אתו לפי מה שמתאים לו ולקשר ולטיפול באותו זמן - פסיכודרמה, אמנות פלסטית, שיחה, תנועה או משהו משולב. יש מטפלים אשר יתמקדו יותר בכלי אחד.
כדי לקבל מושג כללי על כל תחום טיפול בתוך הבעה ויצירה אני יכולה להפנותך לספר "בשפה אחרת", בהוצאת מודן, בו יש גם תאורי מקרים וגם הסברים, וניתן לקבל ממנו מושג כלשהו על מהו טיפול. הרבה מאד מאמרים מקצועיים וספרים מכילים תאורי מקרים, אולם לאלה לא אפנה אותך כרגע מאחר והם מיועדים לאנשי מקצוע שכבר למדו /לומדים את המקצוע ומכילים גם הרבה תאוריה.
אין אף טיפול שזהה למשנהו ועל כל טיפול שלי אוכל לספר משהו אחר.
איך יודעים שהטיפול עובד? קודם כל ממה שהמטופל אומר או מביע. ממה שהוריו מספרים והגן/בית הספר, אם המטופל הוא ילד. אם התנהגותו משתנה לטובה או תפקודו בחיים. אם הוא מבין את עצמו יותר ומודע יותר לעצמו ולרגשותיו. אם הוא יותר מסוגל להתמודד עם דברים. אם הוא מצליח לשלוט בהתנהגויות קיצוניות, אם היו כאלה. אם מצב רוחו השתפר, ועוד ועוד, תלוי בסיבת הפניה, כמובן.
טיפול הוא תהליך ארוך טווח ודברים לא משתנים תוך מספר פגישות. צריך לבוא לזה עם סבלנות ולתת את הזמן הנדרש כדי לעבור תהליך רגשי ופנימי משמעותי.
בהצלחה
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תרפיה באומנות מיונים ועל מה בוחנים
טיפול באומנות למבוגרים תואר שני
תשלום שכר מטפלת בהבעה ויצירה
מתעניינת בלימודי תרפיה באומנות בוינגט
טיפול באומנות ללא לימודים אקדמאיים
מחפשת סטאג` לשנה הנוכחית- פסיכודרמה
לימודי תעודה -תרפיה באומנות איזה מכללות?
לימודי תרפיה באומנות היכן כדאי ללמוד?
מציאת סטאז` בפסיכודרמה בתשלום בשנה ג`
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)