טיפול בתרפיה- איך נעשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בתרפיה- איך נעשה
    גלי
    21/06/2014

שלום, אשמח לקבל ן הסבר כיצד נעשה טיפול תרפיה באומנות ( פלסטית\חזותית)

מה הפרוטוקול בערך של טיפול...ברור לי שזה ממאוד אינדבדואלי גם לאופי המטפל למטופל ולבעיה עצמה
    אבל בערך , איך זה מתרחש

שיחות ? טפסים ? ניתוחי ציורים , שחרור על הנייר ...מה קודם , כמה זמן בממוצע זה טיםול , פגישה , איך מוגדרת הצלחה

איפה אוכל לקרוא על קייסים? תודה,גלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בתרפיה- איך נעשה

הוספת תגובה

• טיפול בתרפיה- איך נעשה - תגובה

ד``ר עפרה קמר
    22/06/2014

מציעה לחפש חומר באנטרנט, באתרים השונים של טיפול באמנות, כמו כן ב'יו-טיוב'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פה זה לא אינטרנט ?

גלי
    05/07/2014

חשבתי שבתור מטפלות תוכלו לענות לי ...הרי בשביל מה הפורום פה ? רק ליחצן בתי ספר ולהפנות מעומדים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פה זה לא אינטרנט ? - תגובה

מיה גל M.A.
    05/07/2014

שלום גלי,
    השאלה שלך מאד רחבה וכללית. כמו שכתבת, זה מאד משתנה ממטופל למטופל, ממטפל למטפל וממקרה למקרה. עפרה הפנתה אותך לקרוא באינטרנט דברים שכבר כתובים מאחר וניתן לכתוב על שאלתך ספרים שלמים.
    שעת טיפול ממוצעת נעה בין 45 דקות לבין שעה, באופן אישי אני מתאימה את עצמי למטופל ועובדת אתו לפי מה שמתאים לו ולקשר ולטיפול באותו זמן - פסיכודרמה, אמנות פלסטית, שיחה, תנועה או משהו משולב. יש מטפלים אשר יתמקדו יותר בכלי אחד.
    כדי לקבל מושג כללי על כל תחום טיפול בתוך הבעה ויצירה אני יכולה להפנותך לספר "בשפה אחרת", בהוצאת מודן, בו יש גם תאורי מקרים וגם הסברים, וניתן לקבל ממנו מושג כלשהו על מהו טיפול. הרבה מאד מאמרים מקצועיים וספרים מכילים תאורי מקרים, אולם לאלה לא אפנה אותך כרגע מאחר והם מיועדים לאנשי מקצוע שכבר למדו /לומדים את המקצוע ומכילים גם הרבה תאוריה.
    אין אף טיפול שזהה למשנהו ועל כל טיפול שלי אוכל לספר משהו אחר.
    איך יודעים שהטיפול עובד? קודם כל ממה שהמטופל אומר או מביע. ממה שהוריו מספרים והגן/בית הספר, אם המטופל הוא ילד. אם התנהגותו משתנה לטובה או תפקודו בחיים. אם הוא מבין את עצמו יותר ומודע יותר לעצמו ולרגשותיו. אם הוא יותר מסוגל להתמודד עם דברים. אם הוא מצליח לשלוט בהתנהגויות קיצוניות, אם היו כאלה. אם מצב רוחו השתפר, ועוד ועוד, תלוי בסיבת הפניה, כמובן.
    טיפול הוא תהליך ארוך טווח ודברים לא משתנים תוך מספר פגישות. צריך לבוא לזה עם סבלנות ולתת את הזמן הנדרש כדי לעבור תהליך רגשי ופנימי משמעותי.
    בהצלחה
    מיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו