לימודי תרפיה באמנות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לימודי תרפיה באמנות
    דנית רז
    16/02/2009

אני מאוד מתרשמת מהשיחות פה בפורום ואני בטוחה שהגעתי למקום הנכון. אני משוחררת טרייה ושמעתי הרבה על לימודי תרפיה באמנות. רציתי לדעת אם חובה שיהיה לי תואר מאוניברסיטה או שגם לימודי תעודה אפשריים ואם זה משנה כשארצה לחפש מקום עבודה ומה הביקוש? איזה צורות טיפול יש בתחום? אני יודעת שיש תחום שנקרא גם ביבליותרפיה (האם זה גם קשור?) תודה, דנית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לימודי תרפיה באמנות

הוספת תגובה

• לימודי תרפיה באומנויות - לדנית

מיה גל M.A.
    16/02/2009

מרבית מקומות הלימוד בארץ דורשים תואר ראשון כתנאי מוקדם לקבלה ללימודי תרפיה באומנויות. יש מקומות אשר הלימוד בהם מקנה תואר שני (אוניברסיטת לסלי ולאחרונה נפתח מסלול גם באונ' חיפה) ויש מקומות המקנים לימודי תעודה - סמינר הקיבוצים, מכללת לוינסקי, בית ברל. כדאי לברר בכל אחד מהמקומות מאחר והדברים משתנים ודינמיים.
    ניתן לעבוד בתחום גם עם תעודה, ללא תואר שני, אולם יתכן שההתיחסות תהיה אחרת, מטבע הדברים. אולם אני מכירה מטפלים רבים העובדים בתחום גם ללא תואר שני.
    תחומי הטיפול הינם פסיכודרמה, דרמה תרפיה, אומנות פלסטית, תנועה, מוסיקה וביבליותרפיה, שהיא שיטת טיפול באמצעות סיפורים - קריאתם וכתיבתם.
    המון בהצלחה!
    מיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

תמי הלוי
    16/02/2009

דנית שלום,
    רציתי להוסיף לתשובתה של מיה ולספר לך שהיום כמעט כל תחום של אומנות יכול להחשב תראפוייטי. לדוגמא: הידרותראפיה (תראפיה באמצעות מים), תראפיה בעזרת גינון, תראפיה בעזרת אפיה, תראפיה דרך שוקולד ועוד.
    זה נכון שקיימים תחומי תארפיה קלאסיים כפי שמיה פרטה אך היום כל תחום שיכול להוות גשר לקשר טיפולי, מבורך.
    בהצלחה!
    תמי הלוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו