מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רישיון ממשרד הבריאותענת02/05/2009
שלום
אני תרפיסטית באומנות, בוגרת לסלי
סיימתי לפני כשנתיים, רציתי לדעת איך אוכל לקבל רישיון מטעם משרד הבריאות? למי עליי לפנות? אני יודעת שהיום יש בעיתיות עם הנושא, אבל האם יש איזושהי רשימת המתנה? או רישיון חלופי כלשהו?
ודבר נוסף האם אפשר לפתוח קליניקה רק עם התעודות? ללא אישור משרד הבריאות?
תודה רבה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
תמי הלוי02/05/2009ענת שלום,
לגבי שאלתך בנוגע למשרד הבריאות.
למיטב ידיעתי ארגון יה"ת עסוק מאוד בנושא. אפשר להכנס לאתר שלהם ולבדוק.
לגבי הקליניקה הפרטית. נדמה לי שמספר שנים אין אישורים ומטפלים פותחים קליניקות.
לכן, אין לי תשובה ברורה בנושא.
לדעתי, חשוב להציג בפני המטופל או הורי המטופל את העובדה שאת מקבלת הדרכה, מהי ההכשרה שלך, ומהו הנסיון שלך. כל סוגיית משרד הבריאות מורכבת מאד, ואני לא ממליצה להכנס לשיחה על כך עם מטופלים פוטנציאליים.
בהצלחה!
תמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרשיון ממשרד הבריאות
מיה גל M.A.02/05/2009ענת שלום,
אני מצטרפת לתשובתה של תמי, ואוסיף שתחום הטיפול באומנויות אינו מוסדר בשלב זה בחוק ולכן אין לו רשיונות. בעבר משרד הבריאות הוציא תעודות הכרה במעמד למטפלים אולם החל משנת 2005 בג"צ קבע שלמשרד הבריאות אין כל סמכות להוציא תעודות שכאלה, והחל משנה זו אין יותר תעודות כאלה. כל מטפל יכול לעבוד בתנאי שהשלים את כל הנדרש בהכשרתו וקיבל את התואר השני או את תעודת המטפל. ארגון יה"ת דורש מספר מסוים של שעות עבודה בפועל והדרכה בטרם פתיחתה של קליניקה פרטית. למיטב הבנתי גם התעודות של משרד הבריאות שהוצאו לפני שבג"צ נתן את פסיקתו אינן תקפות עוד, על מנת ליצור שוויון בין המטפלים שהוכשרו לפני הבג"צ ולאחריו. מכל מקום, במצב הנוכחי אין כל הבדל בין מטפל שקיבל בעבר תעושה של משרד הבריאות לבין מטפל שלא קיבל תעודה שכזו. יתכן שלאחר שיעבור החוק שאמור להסדיר את הנושא המצב יהיה שונה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ענת05/05/2009תודה רבה. עזר לי מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תרפיה באומנות מיונים ועל מה בוחנים
טיפול באומנות למבוגרים תואר שני
תשלום שכר מטפלת בהבעה ויצירה
מתעניינת בלימודי תרפיה באומנות בוינגט
טיפול באומנות ללא לימודים אקדמאיים
מחפשת סטאג` לשנה הנוכחית- פסיכודרמה
לימודי תעודה -תרפיה באומנות איזה מכללות?
לימודי תרפיה באומנות היכן כדאי ללמוד?
מציאת סטאז` בפסיכודרמה בתשלום בשנה ג`
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)